SIF-urile au raportat profiturile si activele pe T1. Vezi cine sta cel mai bine dupa primele trei luni ale anului. Cele patru SIF-uri care au raportat activele nete de la sfarsitul lunii martie au inregistrat cresteri medii in jurul a 0,85%, potrivit datelor compilate de analistii BRD. Astfel, SIF Muntenia (SIF4) a avut cel mai mare avans lunar, de 2,9%, pana la 1,8696 lei/actiune, urmata de SIF Oltenia (SIF5), cu o crestere de 1,9%, pana la 2,8418 lei/actiune, si de SIF Banat-Crisana (SIF1) cu un plus de 0,84%, pana la 2,5428 lei/actiune. SIF Transilvania (SIF3), pe de alta parte, a raportat o scadere a activului net unitar de 1,4% pana la 1,3722 lei/actiune. Avand in vedere ultimele preturi de tranzactionare de ieri, cele patru SIF-uri se tranzactioneaza in medie cu un discount de 51,7% fata de activele nete de la sfarsitul lunii martie, scrie Economic Times.

Business ReportFoto: Colaj foto

In articolul "Intarzierea programului Rabla readuce piata auto pe minus", Ziarul Financiar scrie: "Casarea masinilor mai vechi de zece ani a demarat la finele lunii martie, dar rezultatele programului inca nu se vad in vanzari. Vanzarile de autovehicule de pe piata locala au inregistrat un declin de aproape sase procente in primul trimestru al acestui an, la aproape 17.900 de unitati, potrivit statisticilor jucatorilor din piata auto. Scaderea din primul trimestru vine in contextul in care in martie vanzarile de autovehicule au inregistrat un declin de peste 30%, la 7.200 de unitati". Integral in ZF.ro.

Cine sunt vinovati de dezastrul din piata imobiliara: dezvoltatorii, bancile sau clientii? Dezvoltatorii au practicat marje de profit uriase, bancile au acordat credite cu o lejeritate fara precedent, iar clientii s-au indatorat peste puterile lor. In functie de perspectiva din care este analizata aceasta problema, vina poate fi impartita in mod egal tuturor. Omul de afaceri Dan Ioan Popp, presedintele companiei Impact Developer&Contractor, vede bancile ca principali vinovati de situatia dramatica in care se afla piata pe care activeaza. "Bancile au fost de vina pentru ca s-a dus o politica de tip "easy money". Au dat si de o parte si de alta credite si dezvoltatorilor persoane fizice si celor cu staif, dar si clientilor", acuza Popp, care recunoaste ca acum nu mai construieste nimic, ci se ocupa de recompartimentarea celor 130 de apartamente finalizate si nevandute, informeaza Capital.ro.

Dezastrul de pe calea ferata, in cifre. CFR va primi subventii pentru intretinerea infrastructurii, care vor completa sumele obtinute din tariful de utilizare a infrastructurii, potrivit unui proiect de act normativ. CFR spune ca taxele percepute de la operatorii care utilizeaza calea ferata, principala sursa de venituri, nu acopera decat intr-o proportie de 34,7% cheltuielile necesare pentru intretinerea infrastructurii, deficitul de finantare fiind de 62,5%, procent care ar putea fi suportat prin subventii, daca proiectul se aproba, scrie Money.ro.

Piata de IT, incotro? Astazi ne vom apleca asupra ultimelor tendinte din piata de IT, mai precis asupra numarului de vanzari pe care le au diferitele sale "componente", desktopuri, laptopuri, tablete, etc, pentru ca suntem din cate observam la un moment de rascruce pe piata, obiceiurile de achizitie ale potentialilor clienti schimbandu-se in ultimii ani. Daca ani de zile (de fapt cam de la inceputul "erei moderne" a calculatoarelor) lider de vanzari a fost desktopul, cu variatiile sale: preconfigurat de o firma de renume sau sub forma de calculator vandut pe piese si asamblate de utilizatori sau de firme mici din piata, acum a venit momentul in cam toata lumea ca laptopurile sa devina din ce in ce mai atragatoare, anunta ItPlay.ro.

Va supara emailurile nesolicitate? Iata cateva solutii anti-spam. Exista posibilitatea de a limita aproape integral e-mailurile nedorite, ce aglomereaza casuta electronica fara voia dumneavoastra si care, va fura timp pretios din activitatea desfasurata!Va propunem trei solutii antispam testate, care se pot folosi in functie de infrastructura, nevoi si bugetul pe care doriti sa il alocati. Spam-urile creeaza dezordine in casuta de e-mail si ocupa o parte mare din timp datorita sortarii pe care trebuie sa o realizati pentru identificarea e-mailurilor legitime si importante, iar acest proces va poate lua in medie o ora pe zi. Pe langa acest risc asociat spam-urilor, se adauga cresterea posibilitatii de virusare a calculatorului si spatiul mare pe care il ocupa pe serverele de e-mail, informeaza Business Cover.

Guvernul va aloca 80 de miliarde de lei pentru investitii in urmatorii doi ani. Premierul Emil Boc a anuntat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, ca Executivul intentioneaza sa investeasca 80 de miliarde de lei in infrastructura in urmatorii doi ani, 35 de miliarde din total urmand sa fie utilizati in 2011. "Ne trebuie in primul rand investitii, dezvoltare si locuri de munca, pentru ca asa putem plati salariile si pensiile. Obiectivul guvernului este de a directiona mai multi bani pentru investitii. In 2010 am alocat 33 miliarde de lei, in acest an 35 miliarde de lei, iar in 2012 vom ajunge la 45 miliarde de lei", a spus Boc, prezent la semnarea contractului pentru constructia depoului si statiei Valea Ialomitei de pe Magistrala 5 de metrou, scrie Financiarul.

Fondurile Raiffeisen au crescut detinerile de actiuni cu risc mai ridicat si au redus pozitiile in actiunile companiilor cu caracter defensiv. Fondurile mutuale administrate de Raiffeisen Asset Management (RAM), al doilea jucator de pe piata locala a administrarii de investitii, si-au crescut in martie detinerile de actiuni cu risc mai ridicat, concomitent cu reducerea pozitiilor in actiunile companiilor cu caracter defensiv. Este vorba bineinteles de fondurile mutuale care investesc o parte din plasamente in actiuni: Romania Actiuni, Prosper, Benefit, Confort si Confort Seria 2. Dintre acestea, cea mai buna performanta de la inceputul anului, o avea la sfarsitul primului trimestru, fondul de actiuni Raiffeisen Romania Actiuni, cu un randament de peste 10%, anunta Economic Times.

Iata noul Audi Q3. Audi a dat publicitatii primele imagini si informatii cu noul sau SUV compact, Q3, care va fi lansat in curand, la Shanghai Auto Show. Cel mai mic SUV din gama Audi si al treilea dupa Q7 si Q5, foloseste platforma Volkswagen Tiguan si va fi un concurent direct pentru BMW X1. Q3 masoara 4,39 m lungime, 1,83 m latime si 1,60 m inaltime, fiind cu 24 cm mai scurt, cu 5 cm mai ingust si cu 5,3 cm mai scund decat Q5. In privinta designului, nicio surpriza: asa cum era de asteptat, versiunea de serie este foarte apropiata de conceptul Cross Coupe Quattro, prezentat in 2007, tot la Shanghai, informeaza 24auto.ro.

Ioan Niculae, portret de miliardar "intr-o tara tampita". La 55 de ani e al treilea miliardar al Romaniei despre care spune ca e o tara tampita. Are o avere de 1,2 miliarde de euro. Recunoaste pe fata ca a fost securist. Poate de aia are si o problema. Zice, de cate ori are ocazia, ca e filat de "servicii". E deja o obsesie, o "teorie a conspiratiei". Dupa ce s-a lasat de fumat, s-a apucat de afaceri cu tutun. Are, evident, echipa de fotbal in "liga lu' Mitica". E romanul cu cel mai mult pamant, dupa rivalul nemtean Culita Tarata. O mosie imensa, de 50.000 de hectare. E mai discret decat colegii sai de clasament din TOP 300 Capital, scrie EVZ.

Forbes: Numarul miliardarilor rusi a crescut spectaculos, de la 62 anul trecut la 101. Numarul miliardarilor din Rusia a avut o crestere exploziva in decurs de un an, de la 62 la 101, potrivit clasamentului pentru 2011 publicat vineri de revista Forbes, in care magnatul Vladimir Lisin, presedintele grupului metalurgic NLMK, s-a mentinut pe prima pozitie, transmite AFP. In ultimele 12 luni, Lisin si-a marit averea cu 10 miliarde de dolari, la 24 miliarde de dolari, ca urmare a cresterii cotatiilor materiilor prime. In urma sa se afla seful grupului metalurgic Severstal, Alexei Mordakov, a carui avere aproape s-a dublat, la 18,5 miliarde de dolari, si Mihail Prohorov, patronul fondului de investitii Onexim, cu o avere de 18 miliarde de dolari (13,4 miliarde dolari in 2010), anunta Gandul.