Secretul pe care nu-l stiai despre Podul Basarab. Lansarea Podului Basarab, cea mai mare lucrare de infrastructura din Bucuresti din ultimii 20 de ani, se lasa asteptata. Pana va fi dat in folosinta, am aflat de pe forumul specializat metrouusor.ro, un lucru care in mod sigur ii va interesa pe soferii care vor circula pe pod. La pasaj functioneaza si un "mini-dispecerat" de trafic, cu 23 de camere de luat vederi de pe tot traseul", scrie un utilizator al forumului care a publicat si o imagine cu acest "mini-dispecerat". "Deocamdata, e amplasat intr-un container de langa statia electrica de tractiune RATB de sub viaduct (zona Bricostore/Carrefour), urmand ca la final sa fie asezat in zona de la sol a nodului intermodal", mai scrie utilizatorul forumului, scrie Capital.ro.

Business ReportFoto: Colaj foto

Oamenii de afaceri romani cer mai multi bani fondurilor de investitii de tip private equity. Piata tranzactiilor cu companii este pe cale sa se dezghete, dar preturile companiilor depind si de relansarea economiei, care este, la randul ei, dependenta de stimularea consumului intern - considera administratorii fondurilor de investitii private equity. Companiile romanesti care au reusit sa scape de "greul crizei" si-au recapatat apetitul pentru investitii si sunt tintele predilecte ale vanatorilor care administreaza fondurile de investitii de tip private equity. Mai mult, unele dintre companiile vanate se grabesc sa intre in competitie pentru capitalurile private equity disponibile pentru investitii, potrivit lui Cornel Marian, directorul companiei suedeze de investitii Oresa Ventures, anunta Money.ro.

Google aduce imbunatatiri motorului de cautare. Voice Search si Search by Image pentru desktop. Google a publicat pe blogul oficial toate noutatile aduse motorului de cautare, dar de departe cele mai spectaculoase sunt functia de cautare folosind vocea, acum si pe computere (nu doar dispozitive mobile) si cautarea de imagini. Functia de cautare cu ajutorul vocii va fi disponibila treptat incepand de azi, pe toate pietele internationale in principalele limbi. In ceea ce priveste functia de cautare de imagini - Search By Image - e chiar si mai spectaculoasa. Nu, nu e vorba de cautarea de imagini pentru un cuvant ci, da, cautarea de imagini. Introduci o poza in motorul de cautare si Google iti spune tot ce stie despre ea, informeaza Business Cover.

World Trade Center Bucuresti a intrat in insolventa voluntara pentru restante de peste 65 mil. dolari. Tribunalul Bucuresti a aprobat cererea societatii World Trade Center (WTC) Bucuresti, depusa pe 3 iunie, de a intra in insolventa voluntara. WTC SA a solicitat protectia Legii insolventei in vederea reorganizarii activitatii, fiind determinata de imposibilitatea platii, refinantarii sau reesalonarii datoriilor existente. Actiunea vizeaza o creanta pe care firma a acumulat-o cat timp era administrata de stat, adica pana in 2001. Suma totala a creantelor se ridica la aproximativ 40 mil. euro. Oficialii WTC spun ca decizia a fost luata pentru a preintampina orice fel de executare silita din partea creditorilor, scrie Financiarul.

Care a fost primul job al bogatilor Romaniei. Au devenit bogati! Indiferent de ajutoare, relatii sau mostenire, au avut si ei un prim job. Cativa dintre bogatii Romaniei au raspuns, mai mult sau mai putin direct, intrebarii MONEY.ro: care a fost primul dvs. job? Viata de student nu a fost usoara pentru Jean Valvis, omul de afaceri care-si leaga numele de tranzactiile cu doua dintre cele mai importante multinationale: vanzarea Dorna Apemin SA catre Coca-Cola Hellenic Bottling Company si The Coca-Cola Company si, in anul 2008, vanzarea companiei Dorna Lactate si a brandului LaDorna catre Grupul Lactalis. Desi a absolvit Institutul de Mine din Petrosani, Ovidiu Tender si-a pus in sertar diploma de inginer minier si, atras de mirajul banilor, a preferat sa lucreze ca sef de unitate la hotelul Victoria din Jimbolia, informeaza Money.ro.

SEAT Ibiza SC Trophy, pentru amatorii de curse. SEAT a venit la editia din acest an a reuniunii de tuning de la Worthersee cu sase modele speciale, derivate din cele doua cele mai vandute modele din gama, Ibiza si Leon. Astfel, fanii marcii au putut admira versiunile FR, Cupra si R in culorile rosu sau alb. O versiune Leon FR a beneficiat, cu aceasta ocazie, de prezentarea unui noul kit exterior, cu jante pe 18 inch si suspensii speciale. Tot la Worthersee, SEAT a prezentat un Leon Sueprcopa, versiune de curse dotata cu un TSI de 2,0 litri si 301 CP. Dar poate cel mai spectaculos exponat SEAT de la Worthersee 2011 a fost Ibiza SC Trophy. Este derivat dintr-un Ibiza Cupra cu motor TSI de 1,4 litri si 180 CP, cuplat la o transmisie DSG in 7 trepte, scrie 24auto.ro.

Oltchim, "gaura neagra" a economiei romanesti. Dupa ce "a inghitit" credite pentru retehnologizare in valoare de 371 de milioane de euro, combinatul continua sa produca pierderi pe banda rulanta. Pentru colosul Oltchim Ramnicu Valcea, ultimii 20 de ani n-au insemnat altceva decat un lung sir de finantari, scutiri de la plata TVA sau a altor taxe, ori garantii de stat pentru credite externe. In toata aceasta perioada, compania a fost condusa de directorul Constantin Roibu. Dupa un program de investitii in valoare de 371 milioane de euro intins pe durata a 13 ani, bani proveniti din credite de retehnologizare garantate in general de stat, Oltchim continua sa produca pierderi, anunta EVZ.

De unde provin si ce inseamna numele brandurilor? Top 9 companii care au facut istorie. Sunt companii care au ajuns cunoscute pretutindeni in lume. Sunt branduri de referinta. Sunt nume care au ajuns sa se identifice cu domenii precum electronice, fotografie, IT sau vestimentatie. Sunt corporatii pe care orice manager de succes si-ar dori sa le conduca. Vorbim despre noua organizatii care au revolutionat lumea cu produsele, serviciile si marketingul lor. In 1970, cand Steve Jobs a vrut sa creeze o linie de PC-uri, computerele erau considerate instrumente ciudate si inaccesibile majoritatii oamenilor. Asa ca, atunci cand a venit vorba despre alegerea numelui companiei, Jobs a apelat la unul din prietenii sai, pe care l-a rugat sa se gandeasca ce nume ar atrage atentia si curiozitatea totodata a potentialilor clienti, informeaza Gandul.

Taxa auto, inapoi cu taraita. In decembrie anul trecut, Guvernul a adoptat o ordonanta prin care taxa pe poluare pentru autovehiculele vechi aduse in Romania a fost marita cu 50% incepand cu 1 ianuarie 2011. Intre timp a venit decizia Curtii Europene de Justitie conform careia taxa de plouare din Romania este ilegala. Magistratii europeni s-au pronuntat in privinta principiului de aplicare a taxei, si nu a modului de calcul. In consecinta, Executivul incearca sa gaseasca acum o formula prin care sa nu returneze toti banii incasati pentru taxa de poluare din 2008 pana in prezent, scrie Adevarul.

Topul joburilor care se cauta in strainatate in vara 2011. La ora actuala, peste 22.000 de contracte de munca in strainatate sunt disponibile pe site-ul tjobs.ro, specializat in recrutarea de forta de munca pentru strainatate. Astfel, 29 de domenii de activitate contin joburi vacante, disponibile in 40 de tari din intreaga lume. Cu exceptia joburilor in spitale si clinici private, cele mai multe dintre oferte nu se adreseaza romanilor cu studii superioare. Marea Britanie se afla pe pozitia intai in ceea ce priveste numarul de locuri de munca neocupate, cu peste 7.000 de joburi. Urmeaza Grecia (3.750), Germania (2.743), Italia (1.260), Spania (1.160), Danemarca (900), Franta (780), SUA (370) si Norvegia (350), anunta Vertical News.