Economia americana a crescut peste estimari, in primul trimestru. Economia americana a crescut cu 1,9% in ritm anual in primele trei luni ale acestui an, cu 0,1% mai mult decat aratau calculele preliminare, a anuntat vineri Departamentul american al Comertului, transmite AFP. Potrivit celei de-a treia estimari, care este si cea definitiva, guvernul american confirma incetinirea ritmului de crestere economica in primul trimestru al acestui an pana la 1,9% in ritm anual, dupa o crestere de 3,1% inregistrata in ultimele trei luni ale anului trecut. Datele pe componente arata ca Departamentul american al Comertului a revizuit in scadere importurile dar a revizuit in crestere stocurilor companiilor, scrie Capital.

Business ReportFoto: Colaj foto

Demonstratie: Investitiile la bursa aduc castiguri pe termen lung, nu imediate. Investitiile la bursa aduc castiguri pe termen lung, nu imediate. In perioada de crestere dinainta crizei, variatia indicelui BET, ce exprima performanta medie a bursei, a fost de +1.674,42% (iun 2000 - iun 2007). Cu alte cuvinte, 1.000 RON investiti in iunie 2000 valorau 17.744 RON in iunie 2007, aducand un randament mediu anual de aproape 240%. Dupa cum stim, insa, diferenta majora fata de dobanda unui depozit sau a unei obligatiuni este ca randamentele la bursa nu se obtin in mod constant si ordonat, ci pot exista perioade de cresteri accelerate, de stagnare sau de scaderi, toate inregistrate pe parcursul unei tendinte generale ascendente a preturilor actiunilor, scrie EconomicTimes.ro.

Romania, cea mai mare deterioare a perspectivelor economice din regiune. Perceptia analistilor financiari privind evolutia economiei Romaniei in urmatoarele sase luni a inregistrat in iunie cea mai puternica inrautatire din Europa Centrala si de Est (ECE), potrivit unui sondaj al institului ZEW. Romania a coborat astfel de pe prima pe a doua pozitie intre tarile din regiune in functie de asteptarile la sase luni. Indicele care evalueaza asteptarile pentru urmatoarele sase luni a inregistrat un declin de 24,3 puncte in iunie, la 25,8 puncte. Romania a fost devansata de Ungaria, care a avut un declin de numai 11,1 puncte, la 34,4 puncte. Dintre statele Europei Centrale si de Est incluse in sondaj, doar Turcia are perspective negative (-18 puncte), se arata in sondajul realizat de ZEW in colaborare cu grupul austriac Erste, scrie Daily Business.

Cum sa iti folosesti timpul mai eficient cu solutii informatice dedicate. Vreti sa imbunatatiti atat productivitatea dumneavoastra, cat si a angajatilor, dar nu stiti ce anume sa modificati? Pentru luarea unor decizii aveti nevoie de informatii clare despre modul in care va petreceti timpul in fata calculatorului. Cat timp alocati e-mail-urilor si cat timp petreceti navigand pe Internet? Dupa ce veti avea raspunsuri la aceste intrebari veti sti si ce decizii sa luati. Cum pot sa stiu permanent cum imi aloc timpul? Integral in Business Cover.

Cum s-au imbogatit milionarii lumii. In plina criza, milionarii lumii devin pe zi ce trece tot mai prosperi. Cum au reusit? Majoritatea au riscat la maximum. In lumea celor mai bogati oameni din lume, banii se fac rapid si in recesiune. De abia acum acestia si-au recuperat pierderile suferite dupa criza bancara din 2008. Sunt mai prosperi ca niciodata si mult mai multi - aproximativ 11 milioane de oameni care dispun de peste 1 milion de dolari cash. Averea totala a acestor oameni a ajuns in 2010 la 42.000 de miliarde de dolari, cu 10% mai mult decat cu un an in urma, potrivit unui raport realizat de Merrill Lynch si Capgemini. In ce au investit acestia? Integral pe Money.ro.

Jaguar XE, arma britanica anti-Porsche. Jurnalistii britanici de la AutoExpress au reusit sa fotografieze un model necunoscut pana acum al marcii Jaguar. Conform acestora, este vorba despre prototipul unui cabriolet de mici dimensiuni, cu doua locuri si soft-top care ar putea fi lansat oficial la expozitia auto de la Geneva, in primavara anului viitor. Realizate pe o sosea de langa Coventry, orasul in care se afla sediul Jaguar, fotografiile arata un vehicul care pare avea la baza o platforma redusa si modificata a actualului XK, iar tractiunea pare a fi pe rotile spate, scrie Capital.

Rusia majoreaza sprijinul pentru agricultura, in 2012. Guvernul de la Moscova va majora cu 10% sprijinul acordat sectorului agricol in 2012, la 130 miliarde ruble (3,24 miliarde euro), potrivit anuntului facut recent de premierul Vladimir Putin. Oficialul rus a declarat ca fondurile vor fi alocate programului de stat de dezvoltare a agriculturii, pentru finantarea nevoilor principale din domeniu, scrie Bursa.ro.

"Har-Cov": cel mai mare somaj, cele mai mici salarii, cea mai slaba activitate economica. Premierul ungar Victor Orban ar urma sa medieze discutiile dintre Traian Basescu si liderul UDMR Kelemen Hunor, pe tema reorganizarii administrativ-teritoriale a zonei care include judetele Covasna si Harghita. Etnicii maghiari majoritari locuiesc intr-una dintre cele mai defavorizate regiuni ale tarii. Aceasta, in contextul in care UDMR s-a aflat la guvernare timp de 14 ani din ultimii 21. Noua propunere a presedintelui Traian Basescu, privind impartirea Romaniei in opt mari judete, pe structura actualelor regiuni de dezvoltare, plus alte doua mai mici, Harghita si Covasna - organizare cu care UDMR pare a fi mult mai multumita - va duce doar la crearea a doua zone condamnate economic si social. Dincolo de dezbateri politice, etnice sau bazate pe orgolii, Har-Cov este, intai de toate, o zona subdezvoltata. Integral in Financiarul.

Apple a dat in judecata Samsung. Apple a dat in judecata Samsung Electronics in Coreea de Sud, escaladand o disputa referitoare la designurile si tehnologiile folosite la cele mai vandute telefoane mobile ale celor doua companii, transmite Bloomberg. Producatorul iPhone a depus o reclamatie impotriva Samsung la un tribunal din Seul, pe 22 iunie, potrivit site-ului institutiei, unde nu sunt precizate alte detalii. Site-ul MoneyToday a relatat ca Apple acuza Samsung ca smartphone-ul Galaxy S copiaza designul iPhone 3, scrie Money.ro.

Ministerul de Interne: "Guvernul nu mai da bani pentru casele distruse de inundatii". Primarii: "Oamenii nu au inteles cuvantul asta, asigurare". Romanii ale caror locuinte au fost afectate de inundatiile din ultima vreme nu vor primi nici un leu drept despagubiri de la stat, potrivit reprezentantilor Ministerului Administratiilor si Internelor. "Statul nu a mai dat si nu va mai da despagubiri pentru locuintele afectate de inundatii. Legea (asigurarilor obligatorii a locuintelor-n.red.) nu ne permite. Pentru case nu mai dam despagubiri", a declarat pentru gandul Mihai Capra, secretar de stat MAI. In total, inundatiile din ultima vreme au afectat 146 de locuinte din 70 de localitati, situate in 29 de judete, potrivit datelor transmise gandul de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.

Cum scapa Grecia de datorie. Grecia va scapa cel mai probabil de intrarea in incapacitate de plata si ar putea beneficia si de o stergere a datoriilor, pentru a nu fi condamnata la zeci de ani de saracie de acum incolo. Faliment sau restructurarea datoriilor sunt doua dintre optiunile in fata carora se afla Grecia in momentul de fata, a declarat, pentru "Evenimentul Zilei", Ionut Dumitru, presedintele Consiliului Fiscal. Falimentul, care ar implica sistarea platii datoriei catre creditori, ar inchide grecilor accesul la pietele financiare, deoarece niciun investitor nu ar mai fi dispus sa investeasca in statul elen. Drumul spre aceasta optiune pare a fi asadar blocat. In plus, zona euro nu isi permite sa lase Grecia sa falimenteze, de frica unui efect de contagiune. Daca Spania si Portugalia, alte tari puternic indatorate ar urma exemplul Greciei, atunci efectul asupra zonei euro ar fi devastator, scrie EVZ.

BCE: Criza din Grecia va imbolnavi bancile. Urmatoarea etapa a crizei datoriilor suverane din Grecia s-ar putea manifesta printr-o "contaminare" la nivelul sistemului bancar, avertizeaza presedintele BCE. Instabilitatea politica si economica din Grecia pericliteaza stabilitatea financiara din zona euro si expune la riscuri sistemul bancar. Temerile legate de extinderea crizei datoriilor suverane ale Greciei, la care se adauga retrogradarea de rating acordat de Moody's cu patru trepte, pana la calificativul junk, pe fondul riscurilor economice care ameninta statul ii ingrijoreaza pe responsabilii institutiilor financiar-bancare, scrie Romania Libera.