66,6% - cifrele de la BCR care-i intind nervii lui Treichl. Cererea slaba de credite, reducerea dobanzilor si a comisioanelor si majorarea in continuare a cheltuielilor cu provizioanele au prabusit profitul grupului BCR in trimestrul al doilea al anului fata de perioada similara a anului trecut cu 66,6% pana la 82 milioane de lei (19,7 milioane de euro). Acelasi ritm drastic de scadere se mentine si in cazul profitului semestrial, care a fost de trei ori mai redus fata de aceeasi perioada din 2010. BCR a reusit totusi sa-si creasca cu 7,8% profitul pe T2 fata de primul trimestru al anului, insa in principal pe fondul operatiunilor de schimb valutar si tranzactiilor cu titluri de stat, scrie Economic Times.

Business ReportFoto: Colaj foto

Unde poti face sport si sa te recreezi in Bucuresti si cat te costa. Dorinta romanilor de a face sport da idei investitorilor: in timp ce unii se extind, altii consolideaza ceea ce au deja si dezvolta strategii pentru fidelizarea clientilor. Care este cea mai inspirata alegere pentru aceasta vara? Cateva sute de mii de euro pot fi cheltuite anual pentru intretinerea unui centru luxos de recreere si sport si alte cateva sute de mii in cazul in care investitorul vrea sa se extinda. Totusi, la nivel local sunt doar cateva centre si cluburi sportive care ofera, la pachet, mai multe servicii si mult mai multi jucatori mici, care-si disputa o piata a carei valoare depaseste 150 milioane de euro, cu tot cu cluburile de fitness, potrivit estimarilor Capital. Integral in Capital.

Care sunt acum cele mai bune promotii la clinicile private. La Polisano beneficiezi de reduceri mari la pachetele de investigatii si tratament pentru stres si probleme endocrinologice, la Medsana poti sa iti faci gratuit o tomografie cu substanta de contrast, daca vii cu bilet de trimitere de la mediul specialist, iar la spitalul Euroclinic o nastere e cu 2.000 de lei mai ieftina in aceasta vara. Lantul de clinici private Polisano are cateva pachete de investigatii si planuri de tratament cu 50% mai ieftine decat in mod obisnuit. Oferta valabila in acest moment include un pachet promotional pentru gestionarea stresului, 2 pachete de investigatii ginecologice, un pachet care pune accent pe investigarea problemelor endocrinologie, si un alt pachet avantajos pentru familii, informeaza Money.ro.

Insula tropicala care are o viteza de 15 noduri. Tropical Island Paradise este numele unui prototip de yacht care reproduce pe puntea sa o adevarata insula tropicala si care poate atinge viteze de pana la 15 noduri. Yachtul a fost inspirat dupa insulele din Oceanul Indian si are tot ce se poate gasi pe o insula: plaja, palmieri, o cascada si chiar un vulcan. Pe langa acestea proprietarii unui asemenea vas au la dispozitie cabane private construite in jurul palmierilor, piscina, bar si platforma pentru elicopter. In plus, in spatele yachtului exista doua platforme unde invitatii se pot relaxa sau de unde pot lua un ski jet pentru a se plimba. Yachtul poate gazdui pana la 10 persoane, are 90 de metri lungime si este propulsat de un motor diesel care poate atinge o viteza maxima de 15 noduri, relateaza Capital.

Directorul general BVB Valentin Ionescu, sanctionat de Consiliul Bursei. Conducerea Bursei de Valori Bucuresti (BVB) l-a sanctionat cu "Avertisment" pe directorul general al BVB, domnul Valentin Ionescu, tinandu-l responsabil pentru o lista de erori, in imprejurarea Ofertei publice de actiuni "Petrom" care a esuat, derulata intre 11-22 iunie. Consiliul Bursei a considerat impropriu "Protocolul" de colaborare incheiat intre BVB si Consortiul de intermediari ai Ofertei, condus de banca "Renaissance" si i-a reprosat directorului general ca l-a semnat, fara sa se consulte cu Consiliul, scrie Bursa.ro.

Apple are mai multi bani decat Trezoreria SUA. Guvernul american avea cu 3,5 miliarde de dolari mai putin decat Apple la sfarsitul zilei de ieri, conform publicatiei online Businessinsider.com. Din cele mai recente declaratii de venit ale Trezoreriei americane soldul guvernului este de 73,8 miliarde dolari, iar din ultimul raport prezentat de Apple, la sfarsitul lunii trecute, reiese ca societatea are nu mai putin de 76,2 miliarde de dolari in numerar si titluri de valoare negociabile, informeaza Capital.

Licitatie cu proprietatile lui Robert Negoita: s-au vandut sapte apartamente cu preturi de aproximativ 20.000 de euro. Licitatia organizata ieri de Fisc pentru valorificarea apartamentelor confiscate de la deputatul PSD Robert Negoita a fost un succes comparativ cu precedenta. In total au fost vandute sapte apartamente si doua parcari supraterane, pentru care Directia Generala a Finantelor Publice Ilfov a incasat 898.072 de lei (aproximativ 213.000 euro), potrivit informatiilor comunicate pentru "Adevarul" de reprezentantii Fiscului. La licitatia din 17 iunie, cumparatorii nu s-au aratat prea interesati de bunurile scoase la vanzare. Doar doua apartamente au fost cumparate atunci, cu cate 25.500 de euro fiecare. Acum, insa, preturile de pornire au fost cu 25% mai mici, acesta fiind motivul pentru care rezultatele au fost mult mai bune. Integral in Adevarul.

De ce platim dublu autostrazile fata de Bulgaria. Doua tari cu economii, preturi, salarii si resurse comparabile, respectiv Romania si Bulgaria. Prima plateste cu cel putin 5 milioane euro un kilometru de autostrada, a doua da doar 2-3 milioane de euro. Diferentele apar din faptul ca Bulgaria aplica la licitatii metode consacrate din UE, noi pe cele intalnite ici si colo prin Europa de Est, potrivite mai degraba construirii de instalatii industriale. Acum o luna Agentia de Infrastructura Rutiera a Bulgariei (RIA) a deschis ofertele pentru construirea a 16,78 km autostrada, lotul I adica din autostrada Struma (Dolna Dikanya - Dupnita). Potrivit presei bulgare, ofertele, fara TVA, s-au situat intre 58 si 117 milioane leva adica intre 29 si 58 milioane euro, de unde rezulta un pret pe kilometru intre 2 si 3,5 milioane euro. Chiar si la aceste preturi mici a fost inregistrata inghesuiala la construirea autostrazii, situata intr-o zona deluroasa a Bulgariei, la granita de vest a acestei tari si la sud de Sofia, scrie Romania Libera.

Cum arata o fabrica de fraudat carduri. Ingeniozitatea criminalilor informatici de la noi i-a surprins in multe cazuri pe politisti, infractorii organizandu-se ca intr-o afacere. Cel mai rasunator caz de frauda informatica din acest an si, probabil, pentru multi ani de acum incolo, ramane cel de la mijlocul lui iulie, in care o grupare specializata a pacalit peste 1.000 de persoane, generand un prejudiciu total de peste 20 de milioane de euro.Hotii romani sunt unii dintre cei mai ingeniosi infractori informatici dupa cum reiese din multe alte cazuri, anuntate de presa, dar ale caror detalii sunt mai putin cunoscute, relateaza EVZ.

Cel mai lung clip video de pe YouTube are 571 de ore si 101 secunde. Cel mai lung clip postat pe site-ul de partajare video YouTube are peste 571 de ore si a fost postat de un american din orasul american Pittsburgh. Jonathan Harchick este creatorul celui mai lung clip video de pe YouTube. Filmul lui, care cuprinde imagini nefocusate din calatoria pe care acesta a facut-o, in Chile, in urma cu doi ani, are 571 de ore, ceea ce inseamna ca pentru a viziona filmul o persoana ar trebui sa stea 23 de zile si 19 ore in fata monitorului. Integral in Capital.