Voucherele, cel mai nou business nascut in criza. Vezi cati bani dau romanii pe reduceri. Pentru unele companii, reducerile au fost singura solutie de a-si vinde produsele si serviciile in vreme de criza. Pentru cei care au sesizat afacerea din cupoane, aceasta perioada a reprezentat un start promitator de afacere. Doar in primele sase luni, romanii au cumparat vouchere in valoare de peste sapte milioane de euro. S-ar parea ca toata lumea castiga in afacerea aceasta: clientul merge pe bani mai putini in vacanta sau la spa, comerciantul care ofera reducerile vinde mai mult si castiga clienti noi, iar site-ul de reduceri isi ia un comision din valoarea tranzactiei. Vorbim de o piata cu potential, insa imatura, concentrata in proportie de 90% in Bucuresti, unde cumparatorii unici de vouchere sunt de-abia in jurul a 250.000 de persoane, informeaza Capital.

Business ReportFoto: Colaj foto

Harta celor mai mici tarife la cazare pe litoralul bulgaresc, grecesc, cipriot, italienesc si turcesc. O innoptare ieftina la Balcic te costa 7 euro, in prima jumatate a lui septembrie. Cu 10 euro pe noapte mergi la mare intr-o statiune din insula Thassos, in septembrie. Litoralul italienesc este accesibil pentru 12 euro pe noapte, in septembrie. Cu 6 euro mergi la mare in Marmaris, in septembrie. Vezi mai jos lista tarifelor la mare la 3 stele. Ca metoda, Money.ro a comparat tarifele practicate de hotelierii din Bulgaria, Grecia, Cipru, Italia si Turcia, pentru o innoptare la hoteluri de 3 stele, in prima jumatate a lunii septembrie. O cazare ieftina pe litoralul bulgaresc in septembrie - intre 7 si 16 euro pe noapte. Tariful pentru o cazare in Balcic ajunge la 7 euro, pana pe 27 septembrie. In pret intra cazarea la un hotel de 3 stele din statiune si micul dejun. Integral in Money.ro

Apple: Epoca de aur a PC-urilor s-a incheiat! Ce parere aveti? Ca Apple insista pe tema faptului ca era PC-urilor s-a incheiat facand loc tabletelor nu mai este nici o surpriza. Insa declaratia oficialilor IBM de azi care spun ca Apple are dreptate si se inclina in fata producatorului american declarandu-l castigatorul bataliei bulverseaza piata si risca sa provoace un mic scandal al declaratiilor. BM, care a renuntat inca din 2005 la divizia de PC-uri, preferand sa o vanda catre Lenovo, anunta prin vocea unui oficial ca razboiul tabletelor initiat de Apple a fost castigat iar PC-urile tocmai si-au incheiat epoca de aur, el insasi preferand o tableta in defavoarea PC-ului. O astfel de afirmatie venita de la un oficial al IBM nu are cum sa nu creeze valuri pe piata, mai ales ca asa cum am scris si noi intr-un articol anterior, conceptul de tableta sau PC comprimat asa cum il cunoastem in ziua de azi a fost introdus pe piata chiar de Microsoft in 2000. Singura diferenta conceptuala fiind aceea ca prototipul lansat atunci venea la pachet si cu o tastatura detasabila, scrie Itplay.ro

Negocierile dintre Erste si SIF-uri se lovesc de piedici legislative si fiscale. Austriecii ar putea face intelegeri separate cu fiecare SIF. Negocierile pe care Erste le poarta in prezent cu SIF-urile pentru a gasi alternative la listarea BCR se lovesc de o serie de piedici legislative si fiscale, potrivit unor surse apropiate discutiilor, care au adaugat totodata ca austriecii ar prefera sa ajunga la o intelegere comuna cu toate cele cinci societati de investitii financiare, dar nu este exclusa nici varianta unor oferte separate, in functie de interesele fiecarei SIF. Prima piedica in calea unei tranzactii sunt reglementarile de pe piata de capital prevad faptul ca actele de instrainare ale unor active, a caror valoare depaseste 20%, din totalul activelor imobilizate, mai putin creantele, pot fi incheiate numai dupa aprobarea prealabila de catre Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor, care in cazul SIF-urilor este foarte greu de intrunit, din cauza cerintelor de cvorum, anunta Economic Times.

Aveti idee ce autostrazi fac rusii? Cat sa fie utile in timp de razboi! In total, autostrada are o lungime de aproximativ 1.050 kilometri, din care 440 kilometri pe teritoriul Rusiei si restul in Belarus. Principalele orase prin care trece sunt Moscova, Smolensk, Minsk si Brest. Magistrala M1 (este principala artera care leaga Rusia de Polonia si Europa de Vest. Potrivit informatiilor din presa rusa, durata medie pentru a parcurge aceasta distanta este 20 de ore, pe timp de vara. Practic, daca pleci dimineata din Moscova si circuli cu o viteza potrivita, vei ajunge seara la Minsk. Pe toata distanta asfaltul este destul de bun, cu exceptia portiunii de pe teritoriul neutru dintre Rusia si Belarus. ar pe o portiune de 560 kilometri, intre localitatile Orsha si Brest, autostrada a fost mult imbunatatita, inainte de Olimpiada din 1980, relateaza Capital.

O companie a statului chinez cu venituri de peste 7,7 miliarde de euro vrea sa deschida o linie de productie in Romania. Compania chineza ZTE, cunoscuta ca fiind a cincea la nivel mondial in productia de telefoane mobile, are in vedere deschiderea unui centru de pregatire in Romania si o linie de productie de echipamente folosite in telecomunicatii, informeaza EMG. "Din data de 16 ianuarie am inceput sa discutam pe aceasta tema cu Valerian Vreme, ministrul telecomunicatiilor. In prezent analizam proiectul si credem ca il vom pune in aplicare in luna noiembrie sau, cel tarziu, in luna decembrie a acestui an", a declarat Lorian Vintila, directorul de operatiuni si strategii al diviziei ZTE Romania. Vintila a mai spus ca investitia initiala necesara deschiderii centrului de pregatire este de 2,7 milioane de euro, aceasta urmand sa ajunga in 2012 la 55 de milioane de euro. Avand in vedere ca ZTE este o companie detinuta de catre Guvernul chinez, banii investiti vor veni din partea acestuia, scrie Gandul.

Se intampla si la altii: 700 de greci din Zakynthos se prefac orbi pentru pensii de invaliditate. Insula greceasca Zakynthos a fost numita recent "insula oarba" de presa elena dupa ce s-a constat ca 700 de locuitori ar fi primit pensii de invaliditate pentru orbi in ciuda faptului ca vad perfect. Ministerul Sanatatii din Grecia a decis sa inceapa o ancheta dupa ce a observat numarul relativ mare de orbi - aproximativ 2% din populatia totala de 35.000, potrivit cotidianului turc Hurriyet Daily News. Anchetatorii au descoperit ca certificatele de orbire au fost acordate in perioade preelectorale. Majoritatea celor care beneficiaza de pensii au sustinut ca au fost orbi la nastere, desi insula greceasca nu avut niciodata in istoria ei vreun focar care cauzeaza orbirea. Pensiile livrate celor care se pretind orbi in Zakynthos costa statul grec 6,4 milioane de euro pe an, relateaza Adevarul.

Cel mai scump apartament din Bucuresti, un penthouse de 2 milioane de euro. Chiar daca piata rezidentiala sufera din greu, mai exista apartamente pentru care proprietarii cer sume cu sase zerouri, in general penthouse-uri din ansambluri rezidentiale de lux. Astfel, pentru cel mai scump penthouse scos la vanzare in Bucuresti se cer 2 milioane de euro. Apartamentul cu living, patru dormitoare, bucatarie mobilata, patru bai, doua terase si doua locuri de parcare e amplasat in apropierea parcului Herastrau. Evident asta este exceptia, in oferta existenta pe portalul imobiliare.ro fiind incluse de obicei penthouse-uri mai ieftine, daca se poate vorbi de ieftin in cazul unui pret de un milion de euro, suma care se cere pentru un apartament de 450 mp amplasat intr-un imobil construit in 2009 in Pipera, anunta Business Cover.

Cum a reusit Romania sa produca 3,5 mil. tone de legume, cu peste 10% mai mult decat anul trecut. Productia de legume din acest an a ajuns la aproape 3,5 milioane tone, cu 400.000 tone peste cea obtinuta de Romania anul trecut. Pe cele 42.705 hectare cultivate cu legume au fost obtinute 3.490.804 tone de legume, potrivit datelor Ministerului Agriculturii. Din aceasta cantitate, in solarii au fost obtinute 156.800 tone, iar in sere 28.481 tone. Suprafata ocupata de solarii este de 3.000 hectare, iar de sere de 317 hectare. Productia de aproape 3,5 milioane tone de legume obtinuta anul acesta este considerata de bun augur pentru revenirea sectorului legumicol din Romania, in conditiile in acre anul trecut abia s-a atins cantitatea de 3,1 milioane tone. Integral in Capital.