A inceput o noua era nucleara in SUA. Tehnologia nucleara de ultima generatie dezvoltata de americanii de la Westinghouse Electric a primit avizul de siguranta al Comisiei de Reglementare in domeniul Nuclear. Lider mondial in acest sector, SUA se pregatesc sa construiasca noi reactoare care nu au nevoie de electricitate pentru racirea combustibilului. Dupa cutremurul devastator din Japonia, care a dus la scurgeri de radiatii la centrala nucleara Fukushima, dezbaterea pe marginea beneficiilor si a pericolelor reprezentate de energia atomica a revenit in atentia opiniei publice. Tari puternice, precum Germania si Elvetia, au decis sa renunte de tot la programul nuclear si sa inchida reactoarele existente. Alte tari, printre care si Statele Unite, continua sa dezvolte aceasta tehnologie, incurajate de pretul mic al energiei nucleare si de emisiile reduse de dioxid de carbon pe care le genereaza astfel de centrale, scrie Adevarul.

Business ReportFoto: Colaj foto

Criza a "pictat" arta intr-o piata cu trei viteze. Investitia in arta are tactici si mecanisme diferite in functie de vechimea operelor. Astfel, pentru unele tablouri, profitul poate fi obtinut in doi-trei ani, in timp ce pentru altele trebuie asteptat pana la 50 de ani. Ideea unei piete cu trei viteze a fost lansata de criticul Pavel Susara, presedintele Asociatiei Expertilor si Evaluatorilor. "Arta contemporana, care este cea mai accesibila, are profitabilitatea cea mai mare, dar in timp, inseamna doua generatii", apreciaza Susara. O a doua directie de investitii ar fi pictorii din preajma celor doua razboaie, care s-au tranzactionat accidental si care au un potential spectaculos pe termen mediu. Cresterea lor va fi data de ascensiunea pietei, iar specificul este reprezentat de preturile accesibile, relateaza Capital.

Romania rateaza o afacere de 200 mil. euro pe an. Suedezii se ofera sa ia banii. Cablul submarin care ar trebui sa lege Romania de Turcia este un proiect care treneaza de aproape sase ani, desi poate aduce, anual, zeci de milioane de euro in tara. In cei sase ani de la lansarea proiectului tot ce s-a facut concret a fost studiul de fezabilitate de catre o firma suedeza. Mai departe, insa, nimic mai mult, in afara de discutii sterile pentru ambele parti implicate. "Am terminat studiul de fezabilitate. Se lucreaza si, din toamna, ar trebui sa se aleaga un investitor care sa realizeze acest proiect, intrand in parteneriat cu noi si cu partea turca. Cablul subteran va avea o capacitate de 600-800 de MW. Alte progrese nu mai sunt", ne-a spus un oficial al Transelectrica, reprezentantul statului roman in proiect. Integral in Money.ro

Google+ impune reguli stricte. Ce trebuie să faci ca să nu ţi se şteargă contul. Recent lansata reţea de socializare a celor de la Google vine cu câteva reguli stricte care nu le vor mai permite diferiţilor utilizatori să îşi asume alte identităţi decât cea adevărată. Dacă Google descoperă că utilizatorii nu îşi folosesc numele real, aceştia au la dispoziţie patru zile pentru a corecta acest lucru sau vor rămâne fără contul de Google+, notează Daily Mail. Compania impune această nouă regulă pentru ca utilizatorii să relaţioneze la fel ca în viaţa reală şi să îşi poată identifica adevăratele cunoştinţe după numele adevărat. Managerul echipei Google+, Saurabh Sharma, a făcut acest anunţ public pe pagina oficială a reţelei, cât şi pe YouTube. "Dacă observăm că numele profilului tău nu se supune regulamentului nostru, îţi oferim 4 zile în care poţi modifica acest lucru înainte să luăm alte măsuri. Măsurile despre care vorbesc înseamnă închiderea contului de Google+", a declarat Sharma, informeaza Gandul.

Cum s-a ajuns la executari silite. Istoria pietei imobiliare. De la chirias la stat la proprietar capitalist si apoi la statutul de executat silit. Intre acesti termeni graviteaza scurta istorie a pietiei imobiliare romanesti. Despre o piata imobiliara in Romania se poate vorbi abia dupa 1990. Acestia sunt anii in care apartamentele din blocurile comuniste, detinute de stat, intra in proprietatea fostilor chiriasi contra unor preturi modice. S-a ajuns astfel la o situatie atipica, in care aproape toti romanii au devenit proprietari de locuinte. "Acest lucru a avut loc in contextul in care transferul de proprietate s-a facut fara a se apela la credite bancare impovaratoare, fara obligatia de a asigura bunul dobandit si pe fondul unor costuri de intretinere scazute", spune Bogdan Sergentu, seful departamentului de Evaluari si Consultanta al DTZ Echinox, anunta Adevarul.

Insula Rodos, ferita de tunetele de la Atena. Soare, plaja, servicii bune in ceea ce priveste raportul calitate-pret. Sunt doar trei dintre motivele pentru care petrecerea concediului in Grecia isi merita banii. Daca mai adaugam peisajele si insulitele, Rodos este destinatia perfecta si in perioada de criza. Vestile venite dinspre Atena de-a lungul anului au descurajat o parte din romanii care se orienteaza in mod normal catre Grecia pentru perioada concediului. Cu siguranta, turismul elen a pierdut un volum considerabil de turisti vara aceasta, insa carcotasii care ii cantau prohodul s-au inselat amarnic. Adierea vantului crizei in care se afla tara nu se simte in insule, de altfel preferatele romanilor pentru perioada verii. Poate doar greva taximetristilor poate sa incurce itele pe ici pe colo. Buna dispozitie a grecilor te face sa uiti ca ai venit intr-o tara aflata intr-un impas financiar puternic, dar care inca isi permite sa angajeze romani pe salarii mult mai bune decat cele pe care acestia le primesc in tara, informeaza Capital.

Valeriu Tabara: Latifundiarii sunt un pericol pentru siguranta nationala. Satele nu trebuie sa ramana la bunul plac al proprietarului de terenuri, spune ministrul Valeriu Tabara, intr-un interviu pentru EVZ. Ideea potrivit careia agricultura romaneasca ar fi eficienta doar daca vor fi create exploatatii foarte mari este contrazisa de Valeriu Tabara, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Oficialul spune, intr-un interviu acordat EVZ, ca ex ploatatiile mari i-ar putea afecta pe sateni. "Nu cred ca ar trebui sa sustinem in continuare dezvoltarea unor exploatatii mamut. Ele vor crea in viitor probleme pentru localitatile rurale. Nu cumva o localitate rurala ramane la bunul plac al proprietarului de terenuri?", se intreaba ministrul Tabara, scrie EVZ.