Consiliului National de Tranzitie din Libia a proclamat duminica eliberarea de sub regimul Gaddafi. Presedintele CNT Mustafa Abdeljalil s-a adresat catorva zeci de mii de libieni in Benghazi, declarand inca odata ca Libia se va conduce de acum inainte dupa legea islamica Sharia, scrie AFP.

In consecinta, toate legile in vigoare care nu sunt compatibile cu Sharia sunt declarate nule. Abdeljalil a dat si cateva exemple. Regimul Gaddafi interzisese poligamia si accepta divortul. De acum inainte poligamia nu va mai fi interzisa in schimb, potrivit legii Sharia, libieni nu vor mai putea divorta.

Totodata s-a anutat intentia de a infiinta cat mai curand banci islamice care potrivit aceleasi legi nu au voie sa ceara dobanzi. Liderul CNT i-a indemnat pe libieni sa se supuna legilor si sa nu incerce actiuni pe cont propriu in afara acestora. Oamenii au fost indemnati sa renunte la ura si sa se uneasca pentru reconstructia tarii.

Mustafa Abdeljalil a adresat un mesaj si tarilor arabe inca framantate de conflicte, Siria si Yemen, carora le-a urat sa reuseasca sa obtina ceea ce isi doresc si sa invinga.