Cum si-a petrecut Benedict al XVI-lea primele ore dupa renuntarea la Sfantul Scaun: a urmarit la televizor imaginile cu retragerea sa istorica.

Presa in diagonalaFoto: Colaj foto

Papa emerit Benedict al XVI-lea si-a petrecut primele ore dupa retragere urmarind la televizor imaginile difuzate cu plecarea sa de la Vatican, plimbandu-se prin gradinile Castelului Gandolfo, noua sa resedinta, si meditand la abdicarea sa istorica, scrie The Telegraph. Potrivit purtatorului de cuvant al Vaticanului, Federico Lombardi, dupa mesajul de ramas bun adresat miilor de credinciosi adunati in mica piata din fata castelului, fostul suveran pontif a luat cina si s-a uitat la televizor. "Chiar a apreciat acoperirea mediatica", a spus Lombardi.

Petitie online in Marea Britanie pentru prelungirea cu inca cinci ani a restrictiilor impuse romanilor si bulgarilor

O petitie online, care aduna tot mai multi sustinatori in Marea Britanie, cere guvernului de la Londra sa prelungeasca restrictiile impuse imigrantilor din Romania si Bulgaria cu inca cinci ani, relateaza Novinite.com. Petitia, intitulata "Opriti imigratia in masa din Bulgaria si Romania in 2014, cand se anuleaza restrictiile UE asupra migrarii", a strans pana vineri aproape 65.000 de semnaturi. Potrivit autorului acesteia, "se estimeaza ca, in prezent, aproximativ 1,5 milioane de persoane din cele doua tari se afla in cautarea unui loc de munca", astfel ca ridicarea restrictiilor va pune o "presiune asupra locuintelor, infrastructurii, scolilor si sistemului de sanatate" din Marea Britanie, in conditiile in care "Guvernul britanic reduce pensii, locuri de munca, servicii publice". "Trebuie ca Guvernul sa renegocieze legislatia privind imigratia in cadrul UE", se insista in petitie.

Noi preparate testate pozitiv cu urme de carne de cal in Marea Britanie. In Islanda, s-au descoperit placinte cu carne... fara carne

Patru noi produse din carne de vita, comercializate de companiile Bird's Eye, Taco Bell si Brakes au fost descoperite continand urme de carne de cal, a anuntat vineri Agentia britanica pentru Standarde Alimentare (FSA), care a colectat pana in prezent rezultatele a 5.430 de teste efectuate in intreaga tara, noteaza BBC. FSA a cerut comericantilor sa testeze preparatele din carne de vita pentru a detecta eventuale urme de carne de cal, orice prezenta de peste 1% de ADN de cal fiind considerata un indiciu de produs falsificat. Ultimele rezultate au relevat insa ca peste 99% dintre produsele testate nu contin urme de carne de cal intr-o proportie de 1% sau peste.

Intre timp, in Islanda, scandalul carnii de cal a avut o evolutie neasteptata. Inspectorii alimentari care cercetau posibile contaminari ale carnii de vita cu carne de cal au fost surprinsi sa descopere ca un produs local de placinta cu carne de vita nu numai ca nu continea carne de cal, ci niciun fel de carne, relateaza Associated Press. Potrivit inspectorilor, placinta, a carei umplutura misterioasa parea sa fie un amestec vegetal, era produsa de o firma din vestul tarii, iar cazul a fost predat autoritatilor municipale.

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un si fostul star al baschetului american Dennis Rodman, impreuna la un meci de baschet

Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a asistat joi, la Phenian, la un meci de baschet impreuna cu fostul star NBA Dennis Rodman, relateaza AFP. Kim si fosta vedeta a echipei Chicago Bulls au urmarit impreuna un meci intre 12 jucatori nord-coreeni si patru jucatori ai echipei americane Harlem Globetrotters, divizati in doua echipe de cate opt. "Aveti un prieten pe viata", i-a declarat fostul jucator liderului nord-coreean intr-un discurs sustinut in fata multimii. Dennis Rodman, in varsta de 51 de ani, de cinci ori campion in NBA, a sosit marti in capitala Coreei de Nord impreuna cu o delegatie de antrenori si jucatori ai echipei Harlem Globetrotters intr-o vizita de promovare a "diplomatiei baschetului". Vineri, inainte de a pleca spre Beijing, Rodman si-a exprimat din nou aprecierea fata de noul lider nord-coreean, spunand despre el ca este "un pusti grozav", iar despre tatal si bunicul acestuia ca au fost "mari lideri".

Moscova este capitala mondiala a miliardarilor

Moscova este orasul in care locuiesc cei mai multi miliardari, potrivit unui clasament al bogatilor citat de The Telegraph. Capitala rusa gazduieste 76 de miliardari in dolari, fata de New York, cu 70 de miliardari, si Hong Kong - cu 54. Pe locul patru este Beijing, unde locuiesc 41 de miliardari, urmat imediat de Londra, cu 40. Lista, intocmita de Hurun Report (versiunea chineza a Forbes), mai releva ca Statele Unite are cel mai mare numar de super-bogati, respectiv 409 miliardari, fata de China - cu 317, si Rusia - cu 88. Mexicanul Carlos Slim (73 de ani) ramane cel mai bogat om de pe planeta, cu o avere estimata la 66 miliarde de dolari, urmat de americanul Warren Buffet (82 de ani), cu 58 miliarde de dolari.