Reporterii de la Channel 4 au venit in Bucuresti pentru a realiza un reportaj cu oamenii care traiesc in canalele din Capitala Romaniei. “La suprafata cel mai recent membru al clubului european a muncit din greu sa se redefineasca. Insa exista o alta Romanie, subterana”, scriu jurnalistii pe pagina electronica a Channel 4, in timp ce Daily Mail noteaza ca sute de oameni traiesc in canalele din Bucuresti, toti fiind infectati cu HIV, un sfert din ei avand tuberculoza.

Channel 4 face legatura dintre orfelinatele groazei descoperite in 1990 si cei care populeaza acum canalele Bucurestiului.

Personajul principal al reportajului este liderul acestei lumi subterane, cunoscut ca “Bruce Lee” - amintind de zilele de lupte de strada. “Tata, mentor si dealer de droguri pentru toti, el aduce siguranta - si aprovizionare nelimitata de aurolac - catre copiii canalelor din Bucuresti, dintre care multi traiesc acolo dinainte de caderea comunismului in urma cu doua decenii”, scriu cei de la Daily Mail despre filmul realizat de jurnalistii Paraic O'Brien, Jim Wickens si Radu Ciorniciuc (Casa Jurnalistului).

Vezi aici detalii si foto