SUA se lupta sa diminueze atacurile cibernetice. Statele Unite pierd foarte multe date in urma atacurilor cibernetice, dar autoritatile nu reusesc sa faca fata situatiei. Mai mult de 100 de agentii spion incearca sa patrunda in sistemele computerizate din America. Desi sistemele sunt testate si scanate de nenumarate ori pe zi pentru a preintampina asemenea atacuri, autoritatile se declara depasite de viteza cu care aceste atacuri evolueaza si in incapacitate de a se apara impotriva lor. Pentagonul pregateste o noua strategie militara pentru razboiul cibernetic capabila atat de atac cat si de aparare, iar Senatul American incearca sa stabileasca daca atacurile cibernetice se pot cataloga drept acte de razboi, informeaza Reuters.

Patru oameni au fost ucisi in Canada de o alunecare uriasa de teren, dupa ce casa lor a fost inghitita de pamant. Echipele de salvare i-au cautat timp de 24 ore pe cei 4 membri ai familiei, un cuplu impreuna cu cele doua fiice de 11 si 9 ani, informeaza SkyNews. Casa a fost inghitita de un crater urias, lat de aproximativ 480 metri si adanc de 30 metri format in urma unei alunecari de teren. Un sofer de camion a fost primul care a semnalat dezastrul luni seara dupa ce craterul l-a inconjurat brusc pe sosea. Alunecarile de teren sunt frecvente in aceasta zona si sunt cauzate de lutul moale care se gaseste pe malurile raului Yamaska.

Curtea Constitutionala a Ecuadorului a blocat votul pentru legea utilizarii apei pe fondul protestelor. Controversatul proiect de lege referitor la utilizarea apei a fost blocat, oficialii afirmand ca mai intai trebuie sa fie consultate comunitatile indigene care protesteaza impotiva acestei masuri. Grupurile autohtone sustin ca legea propusa ar permite mineritului si firmelor generatoare de energie electrica sa devieze apa care, altfel, ar fi la dispozitia acestora. Pe de alta parte, sustinatorii legii declara ca aceasta lege ar echilibra orice utilizare privata a apei si ar garanta accesul public la apa, anunta AFP.

Doi rusi au fost retinuti fiind suspectati pentru incercarea de deturnare a unui avion in Berlin. O femeie a auzit discutia celor doi barbati in limba rusa in apropierea unei case de bilete si a alertat fortele de securitate din aeroport. "Barbatii au fost retinuti de catre autoritati pentru interogatoriu, iar cei 132 de pasageri au fost mutati intr-un alt zbor spre Moscova. Cel mai probabil a fost vorba despre o alarma falsa", a adaugat purtatorul de cuvant al politiei, anunta RIA Novosti.

Grupul Morgan Stanley, anchetat pentru inducerea in eroare a investitorilor. Grupul financiar este anchetat de autoritatile federale din SUA pentru ca ar fi indus in eroare investitorii in privinta unor tranzactii cu instrumente derivate, informeaza The Wall Street Journal. Investigatia s-a desprins dintr-o ancheta mai ampla a Comisiei pentru Bursa si Valori Mobiliare din SUA, lansata in 2009, pentru a analiza tranzactiile cu obligatiuni garantate prin ipoteci derulate de mai multe firme de pe Wall Street.

Acordul adoptiilor intre SUA si Rusia va fi finalizat pana vineri. Un proiect de acord privind adoptiile internationale dintre Statele Unite si Rusia va fi finalizat pana vineri, a declarat comisarul pentru drepturile copiilor din Moscova, Pavel Astakhov, citat de CNN. In cadrul acordului propus, numarul agentiilor de adoptie americane acreditate in Rusia va fi redus. Doar agentiile care sunt acreditate in SUA, in conformitate cu cerintele conventiei de la Haga privind adoptiile internationale, vor avea permisiunea sa functioneze in Rusia.