Cuba se pregateste pentru adoptarea unui nou model economic denumit "actualizarea socialismului", care utilizeaza concepte precum impozite si microcredite. Acesta va fi deschis contractelor incheiate intre cetateni si va pune capat utilizarii cartelelor alimenare, scrie El Mundo.

Documentul care reglementeaza aceste schimbari economice prevede ca 250.000 de oameni ar putea desfasura in anul urmator diferite afaceri, cu toate ca acest tip de activitate le solicita cubanezilor abilitati pe care le-au pierdut odata cu trecerea anilor.

In acelasi timp se vor deschide portile pentru un nou model economic in care statul ofera libertate cetatenilor in ceea ce priveste "activitatile desfasurate in mod independent", aceasta expresie fiind utilizata cu scopul de a depasi terminologia capitalista.

Pe langa trecerea la noul model economic, stirea care a avut cel mai mare impact in Cuba a fost aceea referitoare la desfiintarea, in urmatoarele sase luni, a 500.000 de posturi existente in sistemul bugetar.