Aproximativ 750.000 de adulti britanici sustin ca sunt homosexuali sau bisexuali, arata un sondaj realizat de Biroul National de Statistica din Marea Britanie, informeaza The Guardian.

Constatarea realizata in baza unor interviuri cu mai mult de 450.000 de respondenti, care este si cea mai mare baza de date realizata dupa recensamant, arata ca aproximativ 481.000 de persoane se considera homosexuale, iar 245.000 de persoane, dintre care majoritatea sunt femei, sustin ca sunt bisexuale.

Acest studiu estimeaza comunitatea gay la aproximativ 1.5% din populatia Marii Britanii, un procent mult mai mic decat cel de 5-7% (circa 3.5 milioane de persoane) cat vehiculasera ministrii care sustin introducerea unui parteneriat civil in aceasta tara.

Cele mai recente statistici arata ca o mare parte din populatia gay ocupa functii manageriale(49% in comparatie cu 30% de angajati heterosexuali) si beneficiaza de o buna educatie, 38% dintre aceste persoane fiind posesoare a unor diplome universitare. Profilul varstei acestor persoane arata ca populatia gay este mai tanara decat cea a heterosexualilor, 66% dintre ele avand varste de pana la 44 de ani, iar 17% avand varste cuprinse intre 16 si 24 de ani.