Cel putin 12 persoane au fost ucise si alte cateva zeci ranite grav intr-un accident rutier petrecut duminica. Accidentul s-a produs dupa ce un autobuz care transporta mai multi turisti polonezi a intrat intr-un pod, incercand sa evite o masina care parasea autostrada. Autoritatile au lansat deja o investigatie a accidentului. Oficialii germani au anuntat ca vor organiza un punct de informare pentru rudele victimelor, informeaza The Guardian.

Premierul polonez Donald Tusk si ministrul sanatatii Ewa Kopacz s-au deplasat in aceasta seara la locul accidentului pentru a vedea ranitii, care au fost transportati catre mai multe spitale din Berlin.

Cancelarul Angela Merkel l-a asigurat pe premierul polonez de faptul ca medicii germani vor face tot posibilul pentru a-i ajuta pe raniti.

"Acest accident afecteaza cu numai relatia cu prietenii nostri polonezi, dar chiar si pe noi", a declarat ministrul de externe german Guido Westerwelle. "Gandurile si simpatia noastra sunt indreptate catre prietenii si familiile victimelor in aceste momente", a mai adaugat acesta.