Zeci de militanti musulmani cu cetatenie europeana se antreneaza sa devina teroristi in tabere organizate de organizatii musulmane extremiste in zona tribala de la granita dintre Pakistan si Afganistan, informeaza Associated Press.

Reprezentanti ai serviciilor de spionaj Pakistaneze au afirmat ca in urma unor interceptari telefonice au reusit sa repereze cetateni britanici si de alte nationalitati europene care se antreneaza in tabere organizate de Al-Qaida. Acesti potentiali teroristi ar avea un avantaj prin libertatea lor de miscare pe teritoriul Europei. Un oficial care a dorit sa-si pastreze anonimatul a declarat pentru AP ca unul dintre cei urmariti este un fost pilot de vanatoare din aviatia turca.

Pakistanul a devenit in ultimii ani una dintre tarile care gazduieste cele mai multe tabere de antrenament pentru teroristi. Extremisti antrenati in Pakistan au atacat un hotel din Mumbai in anul 2008. Un alt atentat pus la cale de un terorist antrenat in Pakistan a esuat la New York acum cateva luni.

Informatiile vin pe fondul unei avertizari americane privind o crestere a riscului de atentate teroriste pe teritoriul Europei.