Milioane de alegatori brazilieni au votat astazi in cel de-al doilea tur de scrutin prezidential, alegand intre Dilma Rousseff (fosta luptatoare de gherila) si Jose Serra (fost guvernator in Sao Paulo). Conform sondajelor (IBOPE) favorita brazilienilor este Dilma Rousseff cu 56 % voturi fata de 44% voturi acordate lui Jose Serra, informeaza CNN.

Rousseff a declarat ca a ajutat Brazilia, in calitate de ministru al Industriei Energetice, sa devina unul dintre cei mai importanti pioni din lume in acest domeniu. Ea a adaugat in cadrul unei audieri de congres ca a avut de infruntat "torturi barbare" ca luptatoare de gherila in timpul dictaturii militare din 1960.

In timp ce a fost luptatoare de gherila, Dilma Rousseff a infruntat "torturi barbare", a mai adaugat aceasta in cadrul unei.

Oponentul ei, Jose Serra, a suferit de asemenea persecutii in timpul dictaturii militare din Brazilia si a fost exilat in 1960. Ca politician de centru, Serra a indeplinit functia de ministru al Sanatatii in timpul guvernului Fernando Henrique Cardoso. Recent a renuntat la postul de guvernator al celui mai bogat teritoriu brazilian, Sao Paulo, pentru a participa la alegerile prezidentiale.