Arheologii au descoperit un sit din epoca romana sub un parc din vestul Londrei. Situl contine un drum roman care facea legatura intre orasele Londinium si Silchester, ramasitele unei asezari si morminte, informeaza CNN.

Asezarea datateaza de la inceputul erei noastre si pare ca functiona ca un centru de aprovizionare al orasului roman Londinium si ca un adapost pentru calatori. Intregul ansamblu s-a decoperit la o adancime de jumatate de metru fata de nivelul solului, iar detaliile nu vor fi facute publice pana la finalizarea lucrarilor.

Jo Lyon, reprezentantul Muzeului Londonez al Arheologiei, a declarat ca descoperirea ajuta la vizualizarea imaginii de ansamblu a orasului Londinium si a legaturilor existente cu restul Imperiului Roman.

Asezarea descoperita era una rurala tributara Tamisei, in interiorul ei gasindu-se sute de artefacte romane, monede, dar si morminte ale vechilor locuitori.

Locurile de inhumare au starnit interesul cercetatorilor fiind pozitionate in santuri fara artefacte sau bunuri funerare.