Sistemul judiciar s-ar putea prabusi in situatia in care continua sa fie subminat de retelele sociale, a declarat seful sistemului judiciar din Anglia, informeaza BBC.

Intr-o prelegere sustinuta recent, seful sistemului judiciar din Anglia a ridicat cateva probleme majore referitoare la utilizarea internetului de catre jurati. Acesta a adus la cunostinta cazul unor jurati care s-au folosit de internet pentru a cerceta un caz de viol.

"Nu le putem interzice oamenilor sa mai utilizeze Twitter, dar daca juratii acceseaza asemenea siteuri, riscul de a afecta corectitudinea proceselor de judecata va fi unul foarte ridicat" a declarat seful sistemului judiciar.

De asemenea acesta a sugerat chiar ca trimiterea SMS-urilor din incinta cladirilor ce apartin sistemului judiciar sa fie interzisa.

El a mai a precizat ca judecatorii trebuie sa ii avertizeze pe jurati la modul cel mai serios cu privire la transmiterea de informatii si utilizarea internetului in cercetarea cazurilor de care se ocupa. ​

La inceputul anului 2010 un judecator din Manchester a fost nevoit sa respinga un juriu si sa reia un proces dupa ce unul dintre jurati a postat pe Facebook informatii referitoare la proces, intrebandu-si prietenii: "A reusit?".