In jur de 150 de persoane s-au adunat duminica in centrul Moscovei pentru a organiza un miting in apararea jurnalistilor rusi si impotriva modului arbitrar in care sunt investigate cazurile de abuz asupra lor, informeaza Ria Novosti.

Printre participantii la miting s-a numarat si Mikhail Beketov, editorul ziarului Khimki Pravda. Acesta a fost batut in mod repetat in noiembrie 2008 pentru articolele sale referitoare la subiecte sociale sensibile, inclusiv despre planurile de construire a unul drum de la Moscova la St. Petersburg printr-o padure veche de cateva secole. In articolele sale Bekatov a luat pozitie fata de construirea acestui drum.

In noiembrie 2010 un alt jurnalist cunoscut a fost atacat grav. Motivele pentru care jurnalistul Oleg Kashin a fost atacat sunt inca neclare. Cu toate acestea editorul publicatiei Kommersant, Mikhail Mikhailin, a declarat ca cel mai probabil motivul atacului are legatura cu investigatiile recente pe care jurnalistul le desfasura cu privire la grupurile extremiste de tineri. ​