In ultima carte publicata de Sarah Palin, "In America by Heart: Reflections on Family, Faith and Flag", autoarea formuleaza critici explicite atat la adresa politicilor puse in practica de presedintele Obama, cat si la adresa vietii sale personale. Cartea Sarei Palin seamana mai degraba cu o campanie impotriva lui Barack Obama la Casa Alba. Aceasta acuza liberalii in primul rand de lipsa de patriotism, scrie The Guardian.

Intr-unul dintre pasaje Sarah Palin se intreaba daca Obama este mandru de America. "Cred ca americanii de rand sunt satui de apologia globala facuta la adresa lui Obama si de remarcile facute de profesorii si jurnalistii de stanga conform carora America ar fi o tara foarte slaba".

America isi doreste, scrie Palin, presedinti fie democrati, fie republicani "care nu sunt jenati de America, care sesizeaza defectele tarii in noastre, dar care constata si maretia ei. America are nevoie ne lideri care sa fie mandri ca sunt americani si se bucura de asta in fiecare zi, nu doar atunci cand castiga alegerile".