O colectie rara de scrisori apartinand familiei ultimului tar al Rusiei, Nikolai al II-lea, a fost vanduta marti pentru suma de 304.000 euro la o casa de licitatii din Geneva. Scrisorile au fost expediate intre anii 1881 - 1959 de catre familia tarului si rudele acestuia, informeaza AFP.

Bernard Piguet, conducatorul licitatiei, a declarat ca vanzarea de marti a depasit asteptarile tuturor, intreaga colectie fiind evaluata intial intre 50.000 si 80.000 euro. Cei doi principali cumparatori sunt colectionari elvetieni, in afara acestora la licitatie participand colectionari rusi si americani.

Colectia care cuprindea 1000 de scrisori, 250 fotografii, 400 telegrame, 150 de vederi si 12 meniuri imperiale a fost descoperita intr-un cufar de mostenitorii lui Ferdinand Thormeyer, tutorele elvetian al tarului Nikolai Romanov si al fratilor acestuia.

Potrivit declaratiei lui Piguet, corespondenta arata o alta fata a familiei regale, una rupta de realitate care nu percepea nimic din evenimentele grave ce se petreceau in jurul lor si care au dus la asasinarea tarului, a tarinei si a copiilor lor.