Presedintele Belarusului Alexander Lukashenko a declarat luni ca politia nu a arestat decat "doi sau trei candidati" la prezidentiale in timpul protestelor organizate in preajma alegerilor, transmite Ria Novosti.

Mii de cetateni ai Belarusului s-au luptat cu fortele de ordine in timpul protestelor organizate duminica impotriva alegerii lui Alexander Lukashenko ca presedinte. Protestatarii au incercat sa ia cu asalt cladirea parlamentului dupa ce au fost publicate rezultatele preliminare care aratau ca Alexander Lukashenko a castigat al patrulea mandat consecutiv la presedentia acestei tari.

"Politia a fost fortata sa ia masuri si i-a arestat pe organizatorii protestului. Cred ca au fost arestati in jur de doi sau trei candidati oponenti, nu opt sau noua", a declarat Lukashenko.

Aleksandr Lukasenko a fost reales presedinte al Belaruslui cu 79,67% din voturi, arata rezultatele oficiale ale scrutinului de duminica, date publicitatii luni dimineata de Comisia Electorala de la Minsk. Scrutinul din Belarus a dat nastere la confruntari violente intre fortele de securitate si sustinatorii opozitiei. La Minsk, capitala tarii, mii de demonstranti au protestat fata de presupusa fraudare a alegerilor prezidentiale de duminica - relateaza agentiile internationale de presa. Lukasenko, aflat la putere de 16 ani, a candidat pentru un al patrulea mandat prezidential, avand noua contracandidati.