Eckstein: E nevoie de un suflu nou in UDMR, iar eu sunt omul schimbarii. Consilierul prezidential Eckstein Kovacs Peter, candidat la sefia UDMR, a declarat, luni, la Timisoara, ca "este nevoie de un suflu nou" in formatiune, mentionand ca el este "omul schimbarii", ceea ce nu inseamna, insa, ca va face "revolutie in Uniune", transmite Mediafax. "Cred ca este nevoie de un suflu nou in UDMR, iar eu sunt omul schimbarii. Nu spun ca o sa fac o revolutie in UDMR, pentru ca UDMR este, totusi, un brand de 20 de ani, dar, in opinia mea, este necesara o aplecare mai atenta asupra alegatorului. Marko a fost un presedinte bun, singura lui vina este ca a ocupat aceasta functie timp de 18 ani", a afirmat Eckstein. In opinia acestuia, este important ca UDMR sa ramana partid parlamentar, iar daca ramanerea la guvernare va afecta acest deziderat, ar fi mai bine ca Uniunea sa treaca in opozitie, insa acest aspect trebuie analizat, deoarece electoratul maghiar "agreeaza" prezenta Uniunii in Guvern, deoarece "se simte protejat", scrie Romania libera.

politic showFoto: Colaj foto

Felix, singur in Alianta Social-Liberala. Victor Ponta si Crin Antonescu nu au marsat la propunerea ultimativa a lui Dan Voiculescu de a se parafa urgent, cu acte la tribunal, alianta PSD-PNL-PC. Nici Victor Ponta, nici Crin Antonescu nu se grabesc sa parafeze o alianta electorala a partidelor de opozitie. Proiectul unei Aliante Social-Liberale, propus ieri, in forta, de Dan Voiculescu, a fost respins public atat de seful PSD, cat si de cel al PNL. Intr-un apel facut liderilor partidelor de opozitie, Dan Voiculescu sustinea pe ton ultimativ ca, "pana la 31 ianuarie 2011, sa se realizeze o Alianta Social-Liberala, inregistrata la tribunal", scrie EVZ.

Boc despre Vosganian: A fost cel mai bun ministru, ca pianist, umorist sau poet. Premierul Emil Boc a raspuns, luni, criticilor lansate de liderul PNL Varujan Vosganian, afirmand ca acesta "a fost cel mai bun ministru al Finantelor ca pianist, umorist sau poet" si s-a aratat "consternat" sa constate ca, dupa doi ani, liberalul inca "nu-si da seama cat rau a facut tarii", potrivit NewsIn. Premierul Emil Boc a declarat, la finalul dezbaterilor generale din Parlament asupra proiectului bugetului de stat pe 2011, ca discursurile opozitiei au fost "doar un exemplu de retorica si vorbe fara acoperire", iar cea mai buna "prestatie" in acest sens a apartinut fostului ministru al Finantelor din 2008, Varujan Vosganian. "S-a demonstrat ca a fost, probabil, cel mai bun ministru, dar ca pianist, umorist si eventual poet, fara legatura cu ce inseamna finantele unei tari. Numai asa se poate ajunge la performanta ca o tara cu crestere economica de 8% sa lase un deficit de 24,8 miliarde lei, in perioada in care a reusit sa faca doar 5 km de autostrada", a comentat seful Guvernului, citat de Romania libera.

Dubla cetatenie, motiv de disputa intre UDMR si Tokes. Viata politica maghiara din Transilvania este cuprinsa de efervescenta, in parte datorita intentiei lui Marko Bela de a se retrage de la conducerea UDMR, in parte datorita aparitiei Partidului Popular Ardelean, noua formatiune politica, infiintata de Consiliul National Maghiar din Transilvania (CNMT), condus de episcopul Laszlo Tokes (foto). In ambele demersuri este implicat si guvernul Orban. Alaturi de cei doi candidati pentru conducerea UDMR, Kelemen Hunor si Eckstein Kovacs Peter, ar putea sa apara un al treilea candidat, in persoana deputatului din Covasna, Gyorgy Olosz, comenteaza cotidianul "Nepszabadsag" care precizeaza ca acesta este sprijinit de Fidesz, partidul lui Viktor Orban, relateaza Adevarul.

Vosganian: "Domnule iluzionist Boc, nu ne mai scapati de criza economica. Asa ne dati o sansa". Liberalul Varujan Vosganian, fost ministru de Finante, l-a rugat, astazi, ironic pe Emil Boc sa nu mai scoata Romania din criza. Asa, sustine senatorul PNL, tara ar avea o sansa. Vosganian s-a dezlantuit in plen la dezbaterea bugetului de stat si i-a mai transmis premierului ca, dupa Nicolae Ceausescu, este cel mai mare erou de bancuri. "Stimati colegi as vrea sa incep aceasta prelegere cu o rememorare. Ianuarie 2009: acest buget care este asumat de guvern este un buget care nu vinde iluzii. 2010: nu suntem aici sa vindem iluzii romanilor. 2010 este anul iesirii din criza. 2011: noi nu vindem iluzii romanilor. 2012: Noi nu vindem iluzii romanilor. Va amintiti de Lefter Popescu? Domnule iluzinism Emil Boc, ori aveti un copyrighter, acelasi, si ar trebui sa scapati de el, ori va scrieti singuri discursurile si ar trebui sa scapati de dvs.", a spus Vosganian de la tribuna, rugandu-l apoi pe Boc: "Nu ne mai scoateti din criza, ca sa ne dati o sansa", informeaza EVZ.

Ridzi nu vrea sa raspunda cererilor de demisie: Vreau un Craciun in liniste. Deputatul Monica Iacob-Ridzi scrie pe blogul sau ca nu va raspunde solicitarilor din partid referitoare la demisia sa din Parlament sau chiar din PDL cu "monedele" vehementei si incrancenarii, deoarece prefera un Craciun in liniste, alaturi de copilul sau. Iacob-Ridzi sustine ca nu va da o replica imediata colegilor sai care doresc ca ea sa renunte fie la functia din Parlament, fie chiar la apartenenta la PDL. "Am citit declaratiile colegilor mei pe aceasta tema si am analizat argumentele lor. Am invatat, insa, (mai ales in ultimele luni, recunosc...), sa nu raspund cu monedele vehementei si incrancenarii. Am invatat ca replica imediata poate fi gresita, pripita si nefondata", scrie fostul ministru al Tineretului si Sportului, citat de NewsIn. In acest moment, democrat-liberala precizeaza ca este mai preocupata de viata personala, dar nu exclude o replica mai tirzie. "Iertati-ma, dar nu va voi raspunde. Am avut un an greu, mi-a fost teama pentru viata mea si a copilului meu, stiu ca ma asteapta si alte provocari si, credeti-ma, poate si de aceea, acum, nu vreau sa va raspund. Vreau, doar, primul Craciun alaturi de copilul meu, in liniste. Va doresc, din suflet, Sarbatori Fericite. Si, poate, pe 27 decembrie...", incheie misterios Monica Iacob-Ridzi, citata de Romania libera.

Cum imparti un pasaj la trei primari. Trei primari au facut impreuna un pasaj. Actualul nu pierde niciun prilej sa se laude cu asta. Fie ca se mai traseaza o dara de vopsea in miezul zilei, fie ca mai rasare un stalp in toiul noptii, convoaca o conferinta de presa si, intre doua bancuri si un misto, iti vorbeste de respectarea unui termen-limita amanat si de atasamentul sau fata de cetateni. Insistenta cu care Sorin Oprescu se asociaza cu Pasajul Basarab i-a enervat pe fostii primari. Videanu ii taie macaroana, afirmand ca tot ce a construit actualul primar, a facut-o pe banii obtinuti in mandatul sau. Ca nu a facut altceva decat sa continue un proiect deja pus la punct. Plusand si mai mult, Traian Basescu, antepenultimul primar al Capitalei, spune ca tot ce face acum Oprescu este sa puna in practica ceea ce a conceput domnia sa in timpul mandatului sau. Mai mult, ca Pasajul Basarab ar trebui sa se numeasca Pasajul Basescu, el fiind parintele de drept al proiectului, scrie Dan Popa in Gandul.