Miscarea Hezbollah si aliatii sai au parasit miercuri cabinetul condus de Saad Hariri stricand astfel unitatea guvernului din Liban. Din totalul de 30 de ministere, Hezbollah detinea 11, anunta CNN.

In acest timp, premierul Hariri se afla la Casa Alba. Obama a declarat ca ruperea coalitiei demonstraza intentia clara a membrilor Hezbollah de blocare a eforturior administratiei din Liban. De la Washinghton, Hairi se indreapta catre Paris unde il va intalni pe Nicolas Sarkozy.

Guvernul din Liban se afla in pragul crizei din momentul implicarii unui tribunal sustinut de ONU in investigarea asasinarii lui Rafik Hariri, tatal actualului premier. Cel mai probabil tribunalul va dovedi ca in spatele crimei se afla membrii Hezbollah.

Potrivit lui Hillary Clinton, actuala criza este cauzata de fortele care incearca sa opreasca cursul justitiei si sa submineze stabilitatea si progresul Libanului. Hezbollah sustine ca Israelul este vinovat de moartea lui Rafik Hariri si a facut presiuni in guvern pentru respingerea probelor aduse de tribunalul ONU. Hezbollah a parasit guvernarea exact in ziua in care cabinetul trebuia sa se intruneasca pentru a discuta problema tribunalului ONU.