Un elev de clasa a opta din orasul bulgar Kardzhali a rezolvat o problema de matematica ce implica un grad de complexitate ridicat pentru nivelul sau. Problema a fost publicata in revista americana de specialitate "Mathematical Reflections", iar solutia acestei a fost oferita in numai doua saptamani de catre elevul bulgar Ivan Gerganov, informeaza Novinite.

Ivan Gerganov si-a vazut numele publicat in capul listei ce anunta persoanele care au gasit raspunsul pentru problema lansata de revista "Mathematical Reflections", moment care a coincis si cu ziua lui de nume.

Ivan Gerganov este elev in clasa a opta la scoala "P. R. Slaveykov" din orasul Kardzhali, Bulgaria.

Problema rezolvata de acesta este solutionata, de regula, de catre studentii inscrisi la universitatile din Europa si din America, Ivan fiind cel mai tanar dintre acestia.

Elevul a precizat ca in prima instanta problema i s-a parut dificila, dar in urma unei reanalize, a hotarat sa incerce totusi sa o rezolve, oferindu-i solutia in numai doua saptamani.

In luna noiembrie Radko Kolev, un elev in varsta de 19 ani, a rezolvat o veche problema de geometrie (problema lui Apollonius) intr-o maniera noua si unica.

Ultima solutie oferita la aceasta problema dateaza din secolul 19 si ii apartine lui Joseph Gergonne. Solutia construita de tanarul bulgar pentru problema lui Apollonius este a cincea din istorie.