In micutul sat german Jamel sunt amplasate pe drumul principal indicatoare catre Viena, Paris si Braunau am Inn, orasul in care s-a nascut Adolf Hitler. Satul este alcatuit in mare proportie din neo-nazisti, de altfel reprezentantii Partidului National Democrat (NPD), cel mai mare partid de extrema dreapta, ocupa 6 locuri in parlamentul landului Mecklenburg-Vorpommern de care apartine si Jamel, anunta Fox News.

Jamel gazduieste periodic petreceri in aer liber unde se canta imnuri naziste in jurul unor imense focuri de tabara. Neo-nazistii sunt considerati vinovati de peste 40 de atacuri numai in ultimul an: vandalizarea caselor, incendierea unor cutii postale etc.

Satul are aproximativ 40 de locuitori, iar 6 din 10 case apartin neo-nazistilor. Seful tuturor este Sven Krueger, membru NPD, despre care autoritatile sustin ca are in spate un dosar plin de mici activitati criminale, dar ca in ultimii ani se cumintise cel putin aparent. Saptamana trecuta insa a fost arestat dupa 5 luni de investigatii fiind acuzat de primire de bunuri furate si arme.

Primarul regiunii in care se afla satul Jamal este bucuros de expunerea publica a faptelor comise de Krueger si oamenii sai sperand ca cetatenii sa isi schimbe astfel optiunea politica si sa nu mai voteze cu NPD-ul la urmatoarele alegeri.