Pe fondul revoltelor care au rasturnat conducerile din Tunisia si Egipt, in Bahrain au loc numeroase proteste de strada. Peste 3.000 de persoane s-au adunat miercuri in centrul capitalei pentru a participa la inmormantarea unuia dintre demonstrati care a fost ucis marti intr-o ciocnire cu fortele de securitate, anunta Reuters.

Regele Hamad bin Isa al Khalifa a transmis condoleante familiei victimei si a declarat ca se va deschide o ancheta pentru lamurirea incidentului. Tot regele a promis ca politia va plati daca se dovedeste ca a folosit forta in mod abuziv.

Fortele de securitate si sustinatori ai gruparilor de opozitie au inceput confruntarile in urma cu trei zile in doua localitati din Bahrain, iar in cateva ore demonstratiile s-au extins in mai multe zone din regat.

Majoritatea siita din Bahrain se plange de discriminarea sistematica la care este supusa de catre dinastia suniita care conduce regatul. Bahrainul este un aliat cheie al Statelor Unite, aici aflandu-se cartierul general al Flotei a 5-a americane.