Arheologii bulgari au facut o noua descoperire de senzatie - resedinta conducatorilor Regatului Odris al vechilor traci, in timpul primei expeditii arheologice alpine din Bulgaria . Sapaturile au inceput in primele zile ale acestei luni dupa ce locul fusese descoperit in 2005 si cercetat in iulie 2010. Resedinta se afla in apropierea statului Starosel in muntele Kozi Gramadi din lantul Sredna Gora. Starosel era deja cunoscut ca o importanta necropola a vechilor conducatori traci, informeaza Novinite.

Arheologii au descoperit in perfecta stare de conservare zidul nord-estic al resedintei, inalt de 2 m si construit din blocuri de piatra cioplita cu decoratiuni. Cladirea a fost datata din perioada 354 - 342 i.Hr. in timpul regelui Teres al II-lea si se pare ca adapostea tezaurul odrisilor. Cercetatorii au decoperit si un sistem complex de canale de piatra pentru strangerea apei.

A fost descoperita si fundatia unui alt turn al constructiei in partea de sud-est. Se crede ca acesta este punctul prin care Filip al II-lea Macedon a patruns in cetate si a capturat-o, din cauza semnelor de distrugere masiva. O alta descoperire importanta este o mica moneda de argint batuta in cetatea greaca Parion care infatiseaza chipul Meduzei - folosita de vechii soldati macedoneni ca talisman de protectie.