Pentru ca bugetul pe noul an fiscal nu este finalizat, Guvernul statului Minnesota, SUA, isi opreste activitatea pana la solutionarea situatiei. Mai multe agentii de stat care ofera servicii sociale isi vor pierde fondurile, printre care cele care ofera cursuri de calificare sau ajutor pentru oamenii fara adapost. Aproximativ 23.000 de angajati ai statului vor ramane fara locuri de munca, dar isi vor pastra asigurarile de sanatate si se vor putea intoarce la slujbe atunci cand vor fi suficienti bani, anunta CNN.

Vor fi oferite in continuare servicii medicale de baza si servicii de securitate. Centrele de ingrijire si tratament precum si inchisorile vor primi in continuare fonduri, precum si Universitatile. Pentru ca situatia sa reintre in normal, Guvernatorul Mark Dayton trebuie sa faca rost de 3,6 miliarde de dolari prin cresterea taxelor.

Statul Minnesota, al doisprezecelea ca marime din SUA, trece prin aceasta situatie grea pentru a doua oara in ultimii sase ani, criza precedenta durand doar opt zile.