​Femeile care fumeaza sunt mai predispuse bolilor de inima decat barbatii. Femeile care fumeaza prezinta un risc cu 25% mai mare de a se confrunta cu boli de inima, in comparatie cu barbatii care au acelasi viciu. La aceasta concluzie au ajuns oamenii de stiinta de la Johns Hopkins University si specialistii de la University of Minnesota, SUA, dupa un studiu de 30 de ani. Cercetatorii care au revazut 86 de studii internationale, in care au fost incluse 2,4 milioane de persoane, au constatat ca predispozitia de a se imbolnavi de boli de inima este mai crescuta cu 25 de procente in randul femeilor fumatoare, decat in randul barbatilor care sunt dependenti de tutun. Cercetatorii au admis ca explicatia pentru acest risc crescut este neclara, dar ei au facut referire la alte doua cauze care ar putea sta la baza acestei situatii. Pe de o parte este vorba de diferentele biologice dintre sexe, ceea ce inseamna ca femeile sunt mult mai vulnerabile la dezvoltarea bolilor de inima coronariene si, pe de alta parte, diferentele in felul in care femeile si barbatii fumeaza, scrie Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Slabeste sanatos cu dieta cretana! Vrei sa sa slabesti sanatos si sa-ti mentii apoi silueta? Adopta dieta mediteraneeana, "bazata pe o alimentatie usoara si placuta, mai ales in acest sezon! Inspirat din alimentatia cretanilor, recunoscuti pentru longevitate, regimul mediteraneean se bazeaza pe o piramida a alimentelor. Mai exact, exista anumite mancaruri care trebuie sa fie consumate in fiecare zi, cum ar fi legumele si fructele proaspete, dar si alimente de care trebuie sa te feresti cat poti (carnea rosie). Ingredientul secret al dietei este uleiul de masline. Dieta nu numai ca te ajuta sa ai o greutate adecvata varstei si inaltimii tale, dar te protejeaza de nenumarate boli. Ca sa aiba efect, trebuie sa fie urmata cel putin sase saptamani. Ideal ar fi sa o adopti ca pe un stil de viata, anunta Click.

Leacuri naturale contra parazitilor intestinali. Principalele cai de infectare cu paraziti precum giardia, oxiurii, tenia sau limbricii sunt consumul unor alimente contaminate, mainile murdare duse la gura, la nas sau la ochi ori contactul cu un animal infestat. Desi parazitoza afecteaza in general copiii cu varste cuprinse intre doi si zece ani, nu este exclus ca si adultii sa se confrunte cu astfel de probleme, mai ales daca un membru al familiei este infectat. De aceea, in astfel de situatii se poate recurge la remedii care nu doar trateaza, ci si previn aparitia viermilor intestinali. Trebuie sa se tina cont de faptul ca un astfel de tratament se urmeaza doar la recomandarea unui fitoterapeut, informeaza Adevarul.

Condimentele care te scapa de bolile de inima. Condimentele precum curcuma sau scortisoara te pot proteja de afectiunile cauzate de mancarurile grase, sustin oamenii de stiinta. O echipa de cercetatori de la Penn State University a descoperit un amestec de condimente antioxidante care pot reduce nivelul de stres pe care alimentele bogate in grasimi il exercita asupra inimii. In momentul in care mancam, organismul nostru foloseste carbohidrati pentru energie si transforma caloriile ramase in trigliceride, adica grasimi prezente in sange. "In mod normal, cand mancam alimente bogate in grasimi, sfarsim prin a avea nivele mari de trigliceride, un tip de grasime care se gaseste in sange. Daca acest lucru se intampla prea frecvent sau daca nivelurile de trigliceride sunt ridicate prea mult, riscul de producere a unei boli de inima este ridicat", a declarat Sheila West, coordonatorul studiului. Cercetatorii au constatat ca adaugarea de condimente alimentelor grase reduce numarul trigliceridelor cu 30%, scrie Gandul.

Lamaia si castravetele, de mare ajutor pentru piele. Se anunta o saptamana cu temperaturi fierbinti si trebuie sa avem grija de pielea noastra. Este cea mai expusa soarelui, iar "inamicul" care poate provoca si afectiuni este transpiratia. Iata cateva metode pentru a o tine sub control. Transpiratia este un fenomen natural, dar uneori are un miros neplacut din cauza inmultirii bacteriilor in zonele calde si umede ale corpului. De aceea este bine sa purtam haine curate in fiecare zi, pentru a evita aceasta "invazie". Spalarea cu sapun, cel putin o data pe zi, urmata de clatirea cu apa din abundenta reprezinta solutia pentru a elimina eficient aceste bacterii. Bicarbonatul de sodiu alunga mirosurile neplacute. Actiunea lui fungistatica este foarte utila atunci cand este folosit ca agent natural impotriva mirosurilor neplacute, la orice varsta. Amestecat cu putina apa pentru a forma o pasta ce este aplicata direct sub brate sau adaugand putina pudra de bicarbonat de sodiu pe bila antitranspirantului, bicarbonatul va asigura o disparitie completa a mirosului neplacut. Pudra de bicarbonat poate fi presarata si in incaltaminte, anunta Click.

Cum iti influenteaza greutatea viata sexuala. Scaderea in greutatea iti imbunatateste viata sexuala. Aceasta este concluzia unui studiu realizat pe 31 de barbati obezi si bolnavi de diabet de tip 2. Oamenii de stiinta australieni, de la University of Adelaide, le-a schimbat dieta voluntarilor, oferindu-le astfel un regim cu un continut sarac in grasimi si carbohidrati, bogat in proteine, menit sa reduca aportul zilnic calorii cu 600 de kilocalorii. Dupa ce participantii la studiu au urmat acest regim timp de opt saptamani, s-a constatat ca o scadere in greutate de numai 5% din masa corporala a dus la diminuarea problemelor erectile - des intalnite in randul barbatilor obezi. De asemenea, dupa aceasta perioada de monitorizare, participantii la cercetare au raportat si o crestere a libidoului, informeaza Gandul.