Dupa reconstituirea masacrului de pe insula Utoya, extremistul norvegian Anders Behring Breivik a declarat ca intelege ca este privit de oameni ca si cum ar fi un "demon", dar sustine ca fapta sa a fost "necesara", a spus luni avocatul sau. Potrivit politiei, agresorul nu a aratat nicio urma de regret pentru faptele sale, nici macar in timpul reconstituirilor care s-au desfasurat in timpul weekendului, anunta Reuters.

Breivik a recunoscut asasinatele comise, iar potrivit avocatului sau, a avut o ezitare chiar inainte de atacul de pe insula. Desi s-a gandit sa renunte la crima, criminalul a decis ca gestul sau este necesar pentru schimbarea Norvegiei si a Europei. Intr-un document postat pe internet, Breivik critica partidul de guvernare pentru sustinerea acordata imigrantilor musulmani.

Un tribunal se va pronunta vineri asupra conditiilor de detentiei ale lui Breivik, cel mai probabil intr-o sesiune cu usile inchise. Politia va cere o inasprire a regiului si va solicita izolarea detintului.