Interviu cu Ludovic Orban. Relatia cu Traian Basescu si mercurialul din piete. Care a fost relatia cu Traian Basescu cand erati viceprimar? Am sa va descriu plastic, adica asa s-a intamplat. Dupa o luna jumatate in care mi-am schimbat 3 pantofi si am facut campanie pe jumatate din strazile Bucurestiului pentru Traian Basescu, ca si candidat de primar general, la prima conferinta de presa, fara sa-mi spuna nimic, a anuntat ca introduce mercurialul in piete. Adica preturi fixe, maximale, la produsele agricole. Intrebat fiind de un ziarist care, probabil se intelesese cu el, cine se va ocupa de introducerea mercurialului, Traian Basescu, razand, a raspuns: Cum cine? Liberalul Orban! Cam asta a fost relatia mea cu Traian Basescu. Iar eu bineinteles ca n-am introdus niciun mercurial, in nicio piata, era o idee stupida, absurda, care nu exista nicaieri in lumea... Liberalul Orban n-avea cum sa introduca asa ceva. Integral in EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Cum s-au strans tinerii pedelisti la dansul pinguinului si si-au lipit bani pe piept langa piscina.Imagini cu petrecerea de la Eforie. In seara dinaintea intalnirii cu Traian Basescu tinerii pedelisti care au participat la Scoala de Vara de la Eforie au petrecut ore in sir la piscina complexului in care au fost cazati. In clipul video de mai sus, dupa trei secunde de inregistrare, va invitam sa-l urmariti cu atentie pe domnul imbracat cu tricou negru si blugi albastri din dreapta tanarului pedelist care danseaza pe podium la bustul gol. Observati cum scoate din buzunar ceea ce pare a fi o bancnota si o lipeste pe pieptul colegului sau de partid. Buna dispozitie a fost asigurata si de... dansul pinguinului, folosit in ultimii ani in protestele sindicale din Piata Victoriei, ca ironie la adresa premierului Boc. Evenimentul s-a desfasurat, binenteles, fara accesul mass-mediei, jurnalistii afland de la bodyguarzii complexului ca "presa nu are voie", anunta Gandul.

Care sunt autostrazile electorale din Ardeal. Anul 2012 ar urma sa aduca inaugurarea mai multor tronsoane de autostrada in Transilvania si Banat. Iar taierile de panglici vor avea loc exact in anul in care se anunta una dintre cele mai incinse batalii electorale din ultimele doua decenii. Dupa un an in care au stagnat, lucrarile la Autostrada Transilvania ar urma sa fie reluate in 2012. De data aceasta, insa, compania americana Bechtel, care a primit, in decembrie 2003, fara licitatie, contractul pentru construirea intregii autostrazi, acordat de fostul Guvern PSD, va mai lucra doar pe tronsonul Bors - Suplacu de Barcau din judetul Bihor. De fapt, este vorba de finalizarea acestui tronson, inceput acum sapte ani si care ar urma sa fie dat in folosinta in vara anului viitor. Un alt tronson al Autostrazii Transilvania care ar urma sa fie gata anul viitor este Gilau - Nadasel, din judetul Cluj. "Imediat ce, in aceasta luna, vom aproba in Guvern noua forma a contractului cu Bechtel, vom demara procedura de scoatere la licitatie a tronsonului Gilau - Nadesel, pentru a-i ajuta si pe cei care circula spre Zalau", a declarat, la Valcele, judetul Cluj, premierul Emil Boc, informeaza Romania Libera.

PDL a preluat culorile conservatorilor britanici. La Scoala de vara a PDL, tinerii acestui partid au prezentat noua identitate vizuala a formatiunii politice. Portocaliul a disparut complet, locul acestei culori de partid fiind luat de verde si albastru. Elenei Udrea i s-a parut "fresh" ideea , iar premierul Emil Boc a venit imbracat la cursurile de la Eforie Nord intr-un tricou de culoare verde. PDL se muta, aproape oficial, de la portocaliu la verde si albastru. La fel ca si juniorii pesedisti prin 2003, cand au avut curajul sa se imbrace in rosu - culoarea oficiala a socialistilor europeni, desi PSD utiliza pe vremea aceea albastrul - tinerii din PDL au ales sa se dezica de vechea culoare cu care partidul castiga alegerile din 2004 incoace. Ideea folosirii noi combinatii de culori a venit tocmai din Marea Britanie, mai exact de la Partidul Conservator. Intr-un studiu realizat in 2007 de catre conservatorii britanici, ei explica de ce au ales ca verdele si albastrul sa ii reprezinte. Sunt culori luminoase, increzatoare si pozitive - cred britanicii, scrie Puterea.

Cum ar da Basescu veteranii pe o "primenire" PDL ca in 2001. Basescu a vorbit cu juniorii PDL ca sa priceapa seniorii. Garnitura de conducere instalata la ultimul Congres s-a trezit, ieri, mustruluita la scena deschisa de seful statului. Nimic din evolutia si prestatia recenta a PDL nu a convenit lui Basescu: in PDL "este nevoie de un suflu nou", nu doar de o reimprospatare, aviz veteranilor, revopsirea in alte culori nu inseamna rebranduire, nu-mi cautati urmasul-locomotiva ca nu-l gasiti, comasarea alegerilor fara reorganizarea administrativ- teritoriala va face vulnerabili. Uimire in randurile liderilor democrat-liberali prezenti la ultima zi a Scolii de vara a tineretului PDL de la Eforie Nord. Invitat sa inchida evenimentul printr-un discurs, presedintele Traian Basescu a avut numai cuvinte critice la adresa pedelistilor si a modului in care inteleg ei reformarea si resuscitarea partidului, informeaza EVZ.