Miniparlamentul penal, Monica Iacob Ridzi, Adrian Nastase si Catalin Voicu, s-a reunit ieri la tribunal. Zi de incercare, ieri, pentru trei dintre "vedetele" Inaltei Curti de Casatie si Justitiei (ICCJ). Fostul ministru al Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi, s-a prezentat de la prima ora la instanta suprema pentru a participa la sedinta in care este judecata pentru fapte de coruptie. Dupa cum era de asteptat, procesul s-a amanat peste sase saptamani, deoarece patru dintre "colegii" de manarii in licitatii au cerut un nou termen deoarece nu au avut timp sa-si angajeze avocat. De precizat faptul ca "lotul Ridzi" a fost trimis in judecata in urma cu patru luni. Dupa ce a aflat termenul stabilit de judecatori, Ridzi a parasit in graba instanta, fara a deschide gura. In paralel, la etaj, senatorul Catalin Voicu, fostul judecator Florin Costiniu (sustinut de sotie), afaceristii Costel Casunea nu si Marius Locic erau judecati pentru trafic de influenta si coruptie. Cu totii asculta cu atentie explicatiile unui specialist al Institutului National de Expertize Criminalistice (INEC), care declara judecatorilor ca, in lipsa unor inregistrari pe suporti originali, nu se poate pronunta daca o inregistrare a fost sau nu "contrafacuta" prin adaugiri, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Adreea Paul Vass si Sulfina Barbu se bat pentru Organizatia de femei a PDL. Consilierul premierului Adreea Paul Vass va candida pentru presedintia Organizatiei de femeia PDL, la a carei conducere se afla in prezent Sulfina Barbu. Aceasta din urma a anuntat se va inscrie si ea in cursa pentru un nou mandat. Consilierul premierului Adreea Paul Vass a declarat, miercuri, ca va candida pentru presedintia Organizatiei de femei a PDL, aratand ca poate intari organizatia, aduce "prospetime" si "chiar Traian Basescu vede o solutie in intarirea organizatiei de femei pentru a reforma partidul". Andreea Paul Vass a spus ca o definesc curajul, actiunea si performanta si ca doreste sa transmita femeilor din PDL mesajul reintaririi partidului prin dinamism, competitie libera, autentica, de forta. "A sosit si timpul generatiei mele in devenirea Romaniei. Cred foarte tare in capacitatea femeilor de a relansa cresterea economica. Cred cu tarie ca femeile au resurse nebanuite. Definindu-ma curajul, actiunea si performanta, cred ca pot sa duc Organizatia de femei a PDL in punctul in care sa faca diferenta, sa traseze plusul fata de celelalte partide politice in campania din 2012 si dupa. Mesajul intaririi partidului prin dinamism, prin competitie libera, autentica, de forta este cel pe care doresc sa-l transmit femeilor din PDL. Doresc un parteneriat bazat pe inteligenta", a precizat Andreea Paul Vass, anunta Gandul.

Negociatorul Hrebenciuc se intoarce. Viorel Hrebenciuc si-a facut revenirea participand la o negociere PSD - UDMR pe tema legilor electorale. Coincidenta sau nu, prezenta sa s-a suprapus peste prima concesie pe care reprezentantii UDMR au facut-o social-democratilor, manifestandu-si opozitia fata de proiectul legii votului prin corespondenta promovat de PDL. De altfel, Hrebenciuc a starnit curiozitatea jurnalistilor prezenti in fata grupului UDMR care nu l-au vazut iesind din sala odata cu Victor Ponta si cu restul liderilor PSD. Desi e greu de spus daca prezenta lui Hrebenciuc a cantarit decisiv sau a contat mai mult dorinta UDMR de a pastra relatii bune cu un posibil partener la guvernare dupa 2012, cert este ca deputatul PSD a venit la intalnire cu calculele facute. "Daca UDMR accepta propunerea PDL, legea votului prin corespondenta la schimb cu desfiintarea pragului electoral, nu realizeaza nimic. Creste numarul total de alegatori, iar numarul mandatelor UDMR va scadea drastic, pentru ca scade si proportia alegatorilor lor", a declarat pentru "Adevarul" Viorel Hrebenciuc. Deputatul PSD a lasat impresia ca nu si-a pierdut abilitatea de negociator, in ciuda unei pauze autoimpuse, informeaza Adevarul.

Harta politica a conflictelor care macina USL din interior. Dincolo de declaratiile optimiste ale liderilor de la centru, in unele judete luna de miere dintre PSD, PNL si PC s-a terminat cu mult inainte de termen. Exista insa si filiale in care tensiunile dintre reprezentantii celor trei formatiuni raman inca sub pres, dar ar putea sa rabufneasca oricand. Un indiciu graitor ca apele nu sunt deloc linistite a venit zilele trecute chiar dinspre copresedintii Uniunii, Crin Antonescu si Victor Ponta, care au anuntat ca se vor deplasa in teritoriu pentru a aplana personal conflictele din filiale. Maramuresul este un exemplu in acest sens. Recent, USL a obtinut doua victorii importante. Este vorba de castigarea alegerilor pentru Primaria Baia Mare, unde USL a mers pe mana "independentului" Catalin Chereches, care a trecut deopotriva prin PSD si prin PNL si care a fost la un pas de a deveni candidatul PDL, precum si de castigarea alegerilor parlamentare partiale, scrie Romania Libera.

UNPR propune PDL un candidat comun pentru Capitala: Neculai Ontanu. UNPR vrea candidat comun cu PDL pentru Primaria Capitalei. Cu edilul de la sectorul 2, Neculai Ontanu beneficiind de o cota buna de imagine, presedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, a afirmat, la B1 Tv, ca, la nivelul Bucurestiului, partidul sau si PDL vor negocia si vor face masuratori pentru a stabili cel mai bun candidat comun pentru Primaria Generala. "Normal ca in actuala coalitie, mai ales din votul din primul tur al primarului, n-o sa diluam votul. Cred ca principiul general va fi ca primarul in functie, indiferent de la care partid, in primul rand de la PDL, ca e partidul mare, va fi candidatul comun al coalitiei. Prin alegerea primarului din primul tur, aliantele trebuie facute atunci, in primul tur. Eu sunt convins ca si la nivelul municipiului Bucuresti vom gandi o strategie comuna cu PDL, in primul rand, si vom castiga alegerile", a declarat Oprea, anunta EVZ.