Fantomele care l-au facut revolutionar pe Ion Iliescu. Pe 15 decembrie 2004, ultima zi de miercuri pe care a petrecut-o in Palatul Cotroceni, Ion Iliescu a semnat un decret prin care a aprobat, in pripa, preschimbarea a 1.266 de certificate de revolutionar. Printre acestea, Iliescu si-a aprobat si propriul certificat care figureaza la pozitia 530 - "remarcat in Revolutie". Potrivit documentelor oficiale, verificarea dosarului de preschimbare a certificatului revolutionarului Ion Iliescu s-a facut de catre o comisie "fantoma". Aceasta a fost infiintata la trei zile dupa ce i-a verificat dosarul lui Iliescu, pe baza unui ordin care nu exista, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Voicu, din arest, in Comisia pentru drepturile omului. Jovial, dar cu miscari lente, incetinite de kilogramele in plus, Catalin Voicu a venit ieri in plenul Senatului si s-a instalat pe locurile rezervate parlamentarilor PSD. Doar cativa senatori au venit sa-l imbratiseze, iar cea mai sociabila s-a dovedit colega Olguta Vasilescu, care l-a scos la o tigara pe holul Senatului. Cuplul politic a atras imediat atentia ziaristilor care i-au inconjurat. "Eu am fost cel mai arestat personaj din Romania. In viata mea nu numai ca mi-am tinut cuvantul si conditia umana, dar nici nu am facut ceea ce alti oameni, din pacate, fac - nu intru in detalii", se confeseaza senatorul. "Colegii ma sustin moral si sufleteste", a comentat social-democratul, dupa cum informeaza Adevarul.

Aghiotantii de ieri, afaceristii de astazi. Multi dintre cei care au stat in umbra unor demnitari ori a unor persoane cu functii-cheie in administratia publica locala sau centrala au ajuns sa invarta afaceri de milioane. Functiile "umile" de sofer, consilier sau sef de cabinet i-au propulsat in varful piramidei sociale si in topul afaceristilor de succes. Fie ca s-au ocupat de afacerile din umbra ale celor pe care ii slujeau, fie ca si-au dezvoltat propriile "biznisuri" profitand de puterile date de pozitiile ocupate, "aghiotantii" potentatilor vremii au ajuns sa traiasca fara grija vreunui viitor incert, daca nu, chiar la adapostul unor averi de milioane, care prospera si acum fara a mai beneficia de privilegiile conferite de pozitiile ocupate la inceputul ascensiunii lor. Integral in Puterea.

Lui Ponta - Copilotu' ii creste nasul: zice ca nu-l cunoaste pe sponsorul Umbrarescu. Victor Ponta a declarat ieri, in direct, la matinalul de la Kiss FM, ca "Evenimentul Zilei" a mintit atunci cand a scris ca una dintre masinile folosite de acesta in cursele de raliuri a fost obtinuta cu sprijinul unui sponsor generos, Dorinel Umbrarescu, unul dintre regii asfaltului. "Nu am masina de curse de la Umbrarescu, bineinteles ca nu. Nu mi-am permis un Alfa Romeo serios si-atunci ce sa fac, merg cu Mitsubishi!", a declarat Ponta, in interventia facuta in direct. In perioada 2008 - 2010, in calitate de persoane fizice, Victor Ponta si Keleti Edwin au participat la cursele de raliu desfasurate in tara (Campionatul National de Raliuri) si in strainatate, la Raliul Cataluniei, informeaza EVZ.

Basescu promite investitii americane la adapostul scutului. Semnarea acordului privind amplasarea scutului antiracheta in Romania si parteneriatul strategic largit cu SUA contureaza perspectivele economice ale relatiei dintre cele doua tari. Gigantii petrolieri Chevron si Exxon se numara printre investitorii strategici interesati de Romania. Intalnirea de 30 de minute dintre Traian Basescu si presedintele Statelor Unite, Barack Obama, s-a incheiat cu o declaratie comuna privind parteneriatul strategic pentru secolul XXI intre Romania si SUA, adoptata de cei doi sefi de stat. Acesta enumera mai multe domenii de cooperare care vor fi aprofundate in viitor; cel mai important este, fara indoiala, sistemul de aparare impotriva rachetelor balistice, care va fi amplasat la baza aeriana de la Deveselu. Integral in Romania Libera.

Monica Macovei il contrazice pe Traian Basescu. Fostul ministru al Justitiei il contrazice astfel pe seful statului care pleda recent pentru demararea proiectului si spune ca isi va sustine punctul de vedere in fata colegilor democrat-liberali. "Nu cred ca este un proiect util Romaniei. Este unul care aduce numai paguba in toate domeniile! Trebuie sa se calculeze efectiv in costuri, in bani costurile de mediu, riscul de accidente, costurile asupra sanatatii si mediului si comparativ cu cat ne-ar aduce apropo de discutiile cu rezerva de aur", a comentat eurodeputatul, anunta Adevarul.

Cum a ajutat-o justitia pe sefa ITM Timisi, anchetata acum de DNA. Fostul ministru al Muncii Paul Pacuraru a suspendat-o de doua ori din fruntea Inspectoratului Teritorial de Munca Timis, dupa ce a primit numeroase plangeri la adresa ei, dar de fiecare data a fost obligat de justitie sa o repuna in functie. Procurorii DNA Timisoara au descins ieri la sediul ITM Timis, unde au luat la perchezitionat mai multe birouri, inclusiv pe cel al inspectoarei sefe, Cornelia Corescu. Procurorii au plecat in jurul orei 12.45, luand cu ei mai multe dosare din birourile perchezitionate. La iesire, acestia au refuzat sa spuna care sunt motivele perchezitiilor si al chemarii inspectoarei-sefe Cornelia Corescu la audieri, informeaza Romania Libera.