Copilotul Victor Ponta venea la cursele de raliu cu elicopterul. In patru ani de raliu, cuplul Ponta-Keleti a tocat aproape 1 milion de euro. In 2003, Ponta il anchetase pe Umbrarescu, cel care, mai tarziu, avea sa-i devina sponsor. n 2003, Organismul de Lupta Anti Frauda (OLAF) sesiza Guvernul Adrian Nastase despre anumite beneficii pe care oameni de afaceri romani, nominalizati, intre care si Dorinel Umbrarescu, le-ar fi avut din partea autoritatilor romane. In urma acestor relatii stranse, OLAF sesiza faptul ca acesti potentati locali, in special din Bacau, aveau usile deschise la contracte din bani publici. Cel care a fost trimis de catre Nastase sa ancheteze sesizarea OLAF a fost nimeni altul decat Victor Ponta. "Se presupune ca, datorita unei relatii stranse cu autoritatile romane, un numar de cateva personaje corupte ar tine sub control strict un numar de investitii publice, unele sprijinite de catre Comisia Europeana prin programele SAPARD, PHARE si RICOP, altele de catre finantari/donatii din partea FMI sau a Bancii Mondiale", se mentiona in documentul trimis Guvernului. Numele din lista OLAF: Viorel Hrebenciuc, Dumitru Sechelariu - fostul primar al Bacaului, Sergiu Sechelariu - fost secretar de stat in Ministerul Transporturilor dar si Dorinel Umbrarescu, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Interventiile Elenei Basescu in PE. Subiectele abordate: femeile discriminate, Orientul Mijlociu, coruptie, antiterorism. Europarlamentarul PDL Elena Basescu a avut sapte interventii in cele trei zile de sesiune plenara a PE, ea exprimandu-se pe teme diverse, de la discriminarea intreprinzatorilor femei, la Orientul Mijlociu, coruptie sau includerea Somaliei pe lista statelor vizate de politica antiterorista a UE. Astfel, intr-o prima interventie in cadrul unei dezbateri cu tema "Spiritul intreprinzator al femeilor in intreprinderile mici si mijlocii", europarlamentarul PDL a apreciat ca "mediul de afaceri din Europa este caracterizat de inegalitatea dintre barbati si femei". Potrivit Elenei Basescu, femeile reprezinta doar 30% din totalul intreprinzatorilor europeni, fiind vorba despre o discriminare care "prejudiciaza atat femeile, cat si economia". Elena Basescu a apreciat in discursul rostit in plenul PE ca Europa trebuie sa dispuna de programe care sa incurajeze si sa sustina femeile in domeniul afacerilor. "Sprijin crearea unei agentii pentru dezvoltarea intreprinderilor infiintate si conduse de femei", a spus ea, anunta Gandul.

Paleologu o prefera pe "Scufita Rosie". Vicepresedintele democrat-liberal Theodor Paleologu a ironizat ieri proiectul politic "Alba ca Zapada" lansat in dezbaterea publica de ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, si a sustinut ca o prefera pe "Scufita Rosie" pentru ca este mai "isteata" si mai "dragalasa". Deputatul democrat-liberal a facut aceste afirmatii chiar in cadrul unei dezbateri organizate de Fundatia Crestin-Democrata, patronata de ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, prilej pentru a ataca si problema transformarii PDL in asa-zisa miscare populara. "Alba ca Zapada? Eu sunt pentru Scufita Rosie", a comentat Paleologu ironic referitor la sansele proiectului politic, adaugand ca nici macar nu stie ce inseamna. "Nu stiu ce inseamna Alba ca Zapada. (...) Scufita Rosie e mai isteata si mai dragalasa, nu? Mai simpatica", a continuat deputatul, informeaza Adevarul.

Sebastian Lazaroiu: "Ponta si Antonescu ordona umilirea Romaniei". Ministrul Muncii avertizeaza ca, prin amanarea legii asistentei sociale, Romania isi pierde credibilitatea externa. Desi Romania si-a asumat fata de FMI si Banca Mondiala obligatia adoptarii legii-cadru a asistentei sociale pana la finalul acestei luni, proiectul nu a reusit sa treaca nici macar de Senat, care este abia prima camera sesizata. Miercuri, Opozitia a reusit din Parlamentul Romaniei sa scoata proiectul de pe ordinea de zi, pe fondul absenteismului senatorilor puterii. De pierdut din toate acesta pierde Romania, avertizeaza Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu. Integral in EVZ.

Primarul Mazare vrea subventii la incalzire pentru o treime dintre locuitorii Constantei. Primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, sustine ca aproximativ o treime din populatia orasului ar putea beneficia de subventie la incalzire in aceasta iarna, insa toate datele privind acest subiect vor fi prezentate in sedinta Consiliului Local de saptamana viitoare. "Am facut niste transe, dar nu pot sa le dau exact, sunt niste transe unde vom subvetiona 35 la suta, 25 la suta. Le dau in sedinta de Consiliu Local, care va fi vinerea viitoare. In afara de cei care nu sunt in transele anuntate de Lazaroiu mai facem noi doua transe unde vom subventiona 35 la suta din factura si 25 la suta, cam asa discutam, dar nu pot sa dau acum cuantumul transei si cati oameni vor fi acolo. In orice caz vor fi destul de multi. Una peste alta, vom subventiona intre 70-80.000 de oameni in Constanta, cu tot cu aceste transe suplimentare", a declarat Mazare, joi, la inaugurarea unui bloc din cadrul programului "Locuinte ieftine pentru tineri", anunta Gandul.