Dan Diaconescu vireaza spre Voiculescu. Piedone, sperietoare pentru Oprescu. Cuplul Voiculescu-Antonescu negociaza dur cu Sorin Oprescu. Amenintarea presedintelui PNL cum ca alianta opozitiei si-ar putea gasi alt candidat pentru Capitala este aproape de a fi pusa in practica. Daniel Constantin, liderul formal al partidului condus de Dan Voiculescu, a anutat ieri ca PC il nominalizeaza pe Cristian Popescu Piedone pentru primaria Capitalei. "Evident este nominalizarea PC si cred ca, daca vom gandi la rece si ne vom uita la ultimele sondaje, exista sanse mari sa fie chiar nominalizarea USL. Dar noi intelegem ca in primul rand este important ca USL sa functioneze, ca atare nu am iesit foarte mult sa facem un mare caz vizavi de faptul ca Piedone s-ar afla pe primul loc in Bucuresti", a spus ieri Daniel Constantin, dupa cum informeaza EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Cele mai socante declaratii ale lui Sebastian Lazaroiu. De la sex si politica pana la Alba ca Zapada. Sebastian Lazaroiu, in perioada in care a fost ministrul Muncii, a acordat numeroase interviuri si este autor al unor declaratii controversate. Va vom prezenta cele mai spectauloase declaratii. "Am ezitat intotdeauna sa ma inscriu intr-un partid politic, sa ma inregimentez politic. Acum as face-o, dar as face-o daca ar fi vorba nu de PDL, asa cum este el acum, ci de o platforma mai larga de centru-dreapta. (...) Sunt interesat sa ma implic in asemenea miscare, in asemenea platforma (Miscarea Populara - n.r.). (...) PDL poate castiga chiar si asa alegerile din 2012, problema e ca le va pierde sigur pe cele din 2014. Asta-i marea problema. PDL trebuie sa construiasca din 2011, 2012, acel proiect si sa-i convinga pe romani ca e un proiect viabil, pe 10 ani de acum inainte. Daca reuseste sa formuleze acest proiect, sa construiasca acest vehicul care sa capteze centrul-dreapta va castiga si in 2012, va castiga si in 2014, ceea ce va insemna inca un ciclu de guvernare", a spus Lazaroiu intr-un interviu pentru "Gandul". Integral in Romania Libera.

Cum s-a transformat Sulfina Barbu intr-un ministru bogat. Sulfina Barbu se afla la al doilea mandat in Guvernul Romaniei. In perioada decembrie 2004-aprilie 2007, a detinut portofoliul Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor, in cabinetul condus de Calin Popescu Tariceanu. In 2005, ea era considerata cel "mai modest" membru al Cabinetului Tariceanu, pentru ca avea numai un apartament in Bucuresti si o masina. Nu avea conturi in banci, nu era actionar la nicio societate, iar titularul aprtamentului de 60 de metri patrati din Bucuresti, cumparat in anul 1997, era sotul ei, potrivit Mediafax. In 2011 ea se intoarce in Guvern cu o avere considerabila. Are trei terenuri intravilane in Bucuresti, Prahova si Tulcea si un teren agricol in Prahova, scrie Adevarul.

Boc isi incordeaza muschii in fata greilor din PDL: Lazaroiu, demis pentru ca a criticat partidul. Sebastian Lazaroiu a fost revocat ieri din functia de ministru al Muncii sub acuzatia ca isi face imagine pe seama PDL. Fostul ministru, care va fi inlocuit de Sulfina Barbu, nu pleaca din motive legate de activitatea profesionala, ci din cauza modului prea slobod in care si-a exprimat parerile despre PDL si pentru ca devenise un fel de vedeta media, fapt neapreciat de colegii din partid. "Guvernul are nevoie de un ministru cu norma intreaga la Ministerul Muncii, care este un minister extrem de greu, iar, pe de alta parte, PDL are nevoie de un ministru care sa nu incerce sa isi faca imagine in detrimentul partidului care il sustine, pentru ca, in ultima instanta, orice ministru are o sustinere politica a partidului de guvernamant sau a partidelor care compun coalitia", a explicat ieri presedintele PDL, premierul Emil Boc, motivele demiterii lui Lazaroiu, relateaza EVZ.

Cine i-a tăiat capul lui Sebastian Lăzăroiu. De ce este afectată Elena Udrea? Îndepărtarea lui Sebastian Lăzăroiu din echipa lui Emil Boc ar putea însemna continuarea luptei pentru putere în PDL. Un prim meci a fost câştigat astfel de greii partidului, care nu l-au vrut de la bun început pe fostul consilier prezidenţial în echipa guvernamentală. Atât PDL-iştii din garda veche, cât şi aşa-numiţii reformatori au reacţionat public după ce Sebastian Lăzăroiu a atacat constant PDL. Dintre liderii marcanţi, singura care nu a avut replică la declaraţiile lui Lăzăroiu este Elena Udrea. De altfel, în luna iunie, când democrat-liberalii pregăteau numirea unui nou ministru la Muncă, Elena Udrea declara că ea a fost cea căreia Emil Boc i-a cerut sfatul în privinţa numirii în Guvern a lui Sebastian Lăzăroiu, anunta Romania Libera.