Culisele luptei pentru Primaria Capitalei: Lista neagra a lui Oprescu. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a pus o serie de conditii liderilor USL, care-l sprijina pentru un nou mandat. El si-a luat toate masurile ca propria campanie electorala sa nu fie sabotata de un lider important al PSD. Oprescu a cerut ca acesta sa nu aiba nicio implicare in campania pe care PSD o va face in Bucuresti pentru sustinerea candidaturii sale. Potrivit unor surse din cadrul USL, primarul Capitalei a cerut si inlaturarea consilierilor generali apropiati de liderul PSD de pe liste de candidaturi ale USL, inlocuirea lor cu colaboratori de-ai sai din Primarie, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Cum strange PDL taxa de protectie. Pentru prima oara, o instanta judecatoreasca ia act de faptele de coruptie comise de sefii unor institutii pentru a obtine fonduri pentru partidul din care fac parte. Este vorba de cazul Corneliei Corescu (52 de ani), sefa Inspectoratului Teritorial de Munca Timis, despre care judecatorii au retinut ca "inculpata, in ciuda competentelor sale profesionale sau tocmai datorita acestora, a acceptat deturnarea scopului institutiei publice pe care o reprezinta in vederea realizarii unor interese personale sau de partid". Aflata in arest preventiv, Corescu este acuzata de procurorii DNA ca i-a cerut patronului unei firme de constructii sa ,,doneze" 10.000 de lei in conturile Organizatiei PDL Timis ca sa-l scape de un control soldat cu un dosar penal pentru munca la negru, anunta Adevarul.

Paleologu: Respingerea in BP a sedintei solemne pentru rege - "ghiolbanie fesenista". Vicepresedintele PDL Theodor Paleologu a declarat, marti, ca propunerea privind invitarea Regelui Mihai in Parlament trebuia discutata in BPN al PDL, apreciind ca respingerea acesteia in Birourile Permanente ale Parlamentului este o "ghiolbanie fesenista". "Aceasta propunere trebuia sa fie discutata in BPN si trebuia un mandat din partea partidului pentru votul din sedinta conducerii Parlamentului. Respingerea acestei propuneri este o ghiolbanie fesenista", a apreciat Paleologu. El a mai spus ca aceia care au respins aceasta propunere au avut o atitudine de oameni care vor sa placa sefului fara sa se asigure daca ii fac rau. "Acestia ii fac rau presedintelui Traian Basescu, prin aceasta atitudine servila", a adaugat Theodor Paleologu, informeaza Gandul.

Satul de PC, Piedone s-ar vrea candidat independent. Intrati in hora candidaturilor separate pentru locale, cu putinii candidati obtinuti pe listele USL contestati de zor de catre social-democrati, conservatorii lui Dan Voiculescu ar putea avea parte in viitorul apropiat de inca o surpriza neplacuta. Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, s-ar gandi sa paraseasca formatiunea, si sa mearga ca independent la viitoarele alegeri, iritat de modul in care PC i-a aparat sansele la candidatura pentru Primaria Capitalei in interiorul Uniunii Liberal Sociale, sustin surse apropiate edilului de sector. Conform acestor surse, Piedone ar fi inteles ca relatia cu PC aduce mai multe beneficii partidului si aproape nimic lui. Cum si sondajele efectuate la nivelul Capitalei il crediteaza ca pe unul dintre cei mai indragiti primari de catre bucuresteni, Piedone ia in calcul posibilitatea unei aventuri politice independente, pe parcursul careia sa stranga, dupa modelul lui Oprescu, sprijin consistent din partea unor partide, fara a se mai angaja politic in vreo formatiune, scrie EVZ.

Primarul Radu Mazare, implicat intr-un accident rutier la Poarta Alba. Edilului-sef al Constantei i-a explodat o roata in mers si a ajuns cu masina in sant. Surse apropiate au precizat ca primarul nu a fost ranit si ca si-a continuat deplasarea spre Bucuresti cu o alta masina. Incidentul a durat aproxmativ o jumatate de ora si ca accidentul s-a produs din cauza unei gropi din sosea. Incidentul nu a fost inregistrat la Politie din cauza ca nimeni nu a fost ranit. Primarul Constantei a solicitat sa i se aduca, din garajul personal, un alt bolid cu care sa isi poata continua drumul. Radu Mazare a confirmat pentru "Adevarul" ca a avut probleme cu masina. Intrebat daca a avut accident, Mazare a spus: "Nu, am spart un cauciuc", anunta Adevarul.