Miron Mitrea: Nu este usor sa lucrezi cu PC si Antenele. Nu este usor sa lucrezi cu Partidul Conservator (PC) sau cu Antenele. Acest lucru a fost recunoscut de coordonatorul campaniei lui Sorin Oprescu la Primaria Capitalei, senatorul Miron Mitrea. Liderii USL au fost atacati la Antena 3 dupa ce acestia si-au anuntat sustinerea pentru Sorin Oprescu la Primaria Capitalei, dorinta conservatorilor fiind ca in cursa pentru Capitala sa intre Cristian Popescu Piedone. Despre candidatura acestuia din urma la Capitala, Miron Mitrea a spus ca "se vedea ca nu este o candidatura care sa il intereseze". Cat despre situatia de la Iasi de care a vorbit Mitrea, acolo PC, nemultumit de ca nu a avut sprijin din partea colegilor din Uniune, a hotarat sa intre in cursa cu un candidat propriu. Astfel, primarul pesedist in exercitiu Gheorghe Nichita il va avea contracandidat pe medicul deputat, Tudor Ciuhodaru, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Elena Udrea dupa ce a venit cu bicicleta la serviciu: "Bucurestiul este foarte aglomerat, masinile se grabesc toate catre undeva, soferii claxoneaza". Ministrul Dezvoltarii Regionale a venit la birou cu bicicleta pentru a celebra "asa cum se cuvine" Ziua europeana fara masini. "Am mers cu bicicleta patruzeci si cinci de minute, de acasa pana la minister. Este prima experienta de mers cu bicicleta prin Bucuresti", a declarat Elena Udrea. Cu casca portocalie in cosul din fata al bicicletei, ministrul a povestit cum se vede Capitala pe doua roti. "Bucurestiul este foarte aglomerat, masinile se grabesc toate catre undeva, soferii claxoneaza, dar nu ne-a certat nimeni. Sa vezi Bucurestiul pe bicicleta intr-o dimineata a unei zile de lucru e o experienta noua pentru mine si cred ca si pentru majoritatea angajatilor ministerului Dezvoltarii. Desi a durat ceva mai mult drumul pana la serviciu, atat eu, cat si colegii din minister, paream mai imbujorati in obraji si mai tonici cand ne-am apucat efectiv de munca", a descris Elena Udrea experienta traita, anunta Gandul.

Primarul Constantei, Radu Mazare, sparge geamuri la Braila. Prezent in aceasta seara la deschiderea unui show room auto, la Braila, primarul Constantei, Radu Mazare, a trecut cu bolidul printr-un geam si s-a oprit direct pe podiumul de lansare a noului autoturism. Dupa ce si-a facut intrarea alaturi de trei blonde, Mazare a trecut zambitor la o sesiune foto cu publicul, fara a spune mare lucru despre masina pe care tocmai a lansat-o, amintind despre ultimele sale "prostioare" cu bolizi. Lansarea bolidului a fost precedata de un spectacol oferit de o echipa de tineri dansatori care s-au jucat cu cauciucuri pana la epuizare, dar si de o prezentare de exceptie, intr-un spatiu generos si o receptie, informeaza Adevarul.

Anastase: Politicile asistentiale ale stangii au privat cetatenii de demnitate. Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat, joi, ca au fost reduse gravele dezechilibre create de politicile iresponsabile ale celor care au condus inainte tara inainte si a aratat ca politicile asistentiale ale stangii au privat cetatenii de demnitate si oportunitate. "Dupa trei ani de criza, am senzatia ca ne aflam pe nisipuri miscatoare. Este important sa fim consecventi si fermi in implementarea unor masuri corecte bazate pe doctrina de centru-dreapta, a unor masuri care, o data ce-si vor arata roadele vor duce la o perioada de renastere a Europei si asta pentru ca aceste pericole reprezinta in fapt tot atatea oportunitati, oportunitati de a reforma statele si economiile noastre de a elimina din radacina raul risipei si al exceselor, de a reda pana la urma cetatenilor nostri demnitatea si oportunitatile reale de care au fost privati prin politicile asistentiale ale stangii", a spus Anastase la reunuinea Popularilor Europeni, scrie Romania Libera.

De meserie parlamentar. Din 1990 incoace, prin Parlamentul Romaniei s-au perindat foarte multi politicieni. Au fost alesi pe liste, au fost votati uninominal sau, pur si simplu, au fost desemnati sa reprezinte interesele romanilor. Doar noua dintre ei au fost insa prezenti in fiecare legislatura, din 1990 si pana astazi. Numele lor: Bogdan Niculescu-Duvaz, Adrian Nastase, Radu Berceanu, Verestoy Attila, Marko Bela, Frunda Gyorgy, Marton Arpad, Attila Varga si Karoly Kerekes. Ziarul "Puterea" a vorbit cu primii patru dintre ei, incercand sa afle daca nu cumva au obosit sa legifereze si cum explica ei increderea scazuta a Legislativului in ochii romanilor.

Candidat PC, finantat de guvern. In premiera, un parlamentar PC ar putea primi ajutor din partea Guvernului Boc pentru propriile proiecte. Miza este mare pentru deputatul- candidat Tudor Ciuhodaru: intrarea in circuitul de sanatate a noului sediu al Spitalului de Urgente Iasi i-ar putea oferi cheia de la biroul de primar al acestei urbe. Conform unor surse guvernamentale, Boc si Ladislau Ritli au fost receptivi la cerintele lui Ciuhodaru. Hatisurile birocratice favorizate de actualul primar Gheorghe Nichita si de alte forte politice locale ar urma sa fie eliminate. Beneficiul de imagine transferat asupra lui Ciuhodaru ar putea face viata grea candidatului USL, situatie pe care mizeaza si PDL, informeaza EVZ.