Conservatorii lui Voiculescu il sustin pe Oprescu. Sorin Oprescu va fi sustinut in cursa pentru Primaria Capitalei si de cel de-al treilea partid din USL, PC-ul. Conservatorilor le-a trecut supararea pe colegii liberali si social-democrati, presedintele partidului, Daniel Constantin anuntand ca Oprescu va fi sustinut si de ei. USL a depasit problema legata de candidatura lui Sorin Oprescu, liderul PC, Daniel Constantin a precizat astazi ca, desi actualul primar general a fost anuntat ca fiind sprijinit de PSD si PNL, acesta va avea si sustinerea PC. "Cristian Popescu Piedone s-a retras din cursa pentru primaria Capitalei. Era singurul nostru candidat. Iar acesta nu putea sa fie un candidat separat, ci trebuia sa aiba sprijinul USL... Daca am fi avut un alt candidat de talia lui Oprescu sau a lui Piedone am fi incercat sa-l impunem", a declarat Daniel Constantin, precizand ca decizia formala va fi luata maine in cadrul sedintei USL, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Deputatul Petru Movila este noul sef al PDL Iasi. Deputatul Petru Movila a fost ales, duminica, in functia de presedinte al organizatiei judetene Iasi a PDL, castigand din primul tur, cu 353 de voturi din cele 633 exprimate. Pe locurile urmatoare s-au clasat Dan Carlan, fostul lider al filialei, cu 148 de voturi, secretarul general al filialei Gabriel Grigore, cu 96 de voturi si deputatul Nicusor Paduraru, cu 36 de voturi. Senatorul Dumitru Oprea si liderul organizatiei de tineret Radu Ursanu, care isi anuntasera si ei candidaturile, s-au retras din cursa. Dupa anuntarea rezultatelor alegerilor, Petru Movila a spus ca alaturi de colegii sai va face echipa pentru ieseni, sustinand ca este necesara unitatea in filiala. "E o mare responsabilitate pentru mine, dar si pentru echipa de conducere care va fi aleasa astazi pentru a ne asuma proiectele iesenilor. A fost o campanie obositoare si sper ca filiala sa ramana unita", a declarat Movila, anunta Gandul.

Gigi Becali baga PDL in ceata. Entuziasmul cu care liderul PNG, Gigi Becali, s-a oferit sa puna umarul la crearea Miscarii Populare a starnit polemici in interiorul PDL. Daca afirmatia presedintelui PNG - "Eu sunt primul. Sunt primul care colaborez cu PDL" - i-a amuzat atat pe purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescuw, cat si pe europarlamentarul Cristian Preda, prim-vicepresedintii Sorin Frunzaverde si Gheorghe Flutur, mai prudenti, au lasat deschisa usa negocierilor. Reactiile au fost valabile si in privinta scenariului referitor la colaborarea cu Dan Diaconescu. "Am ras homeric cand am auzit in presa despre aceasta posibila colaborare. Este de neimaginat un dialog cu Becali, Vadim sau Diaconescu! Sa ne temperam! PDL a platit electoral prea scump pentru reformele adoptate pentru ca acum sa se asocieze cu cei trei", a comentat Voinescu, informeaza Adevarul.

Candidati unici in 2012 pentru "Miscarea Populara"? In timp ce liderii PDL pastreaza tacerea cu privire la negocierile pentru formarea "Miscarii Populare", liderii partidelor mici trec peste animozitati si se grabesc sa spuna ca sunt dispusi la o colaborare. Explicatia este simpla: numai prin formarea acestui pol si prin convenirea unor candidaturi comune ar mai avea o sansa de supravietuire pe scena politica. "Sunt primul care colaborez cu PDL", a declarat presedintele Partidului "Noua Generatie" - Crestin Democrat, Gigi Becali, uitand de cuvintele deloc magulitoare aruncate, pana acum, democrat-liberalilor. Mai in gluma, mai in serios, s-a aratat dispus la o impacare cu presedintele Traian Basescu si liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor. De unde aceasta modificare de atitudine si de unde graba de a-si manifesta disponibilitatea de a pune umarul la "caruta" populara? Sunt mai multi factori. Pe de o parte, liderii ambelor partide isi dau seama ca la alegerile din 2012 vor inregistra rezultate si mai slabe decat in 2008, cand nu au reusit sa intre in Parlament, iar la locale au castigat mai putin de 0,5% din mandatele de primar si mai putin de 3% din cele de consilier local, scrie Romania Libera.

Miron Mitrea: La masa stau doar Victor Ponta si Crin Antonescu. PC este un partid mult mai mic. Miron Mitrea admite ca in USL sunt tensiuni pe aceasta tema, proportia nemultumitilor fiind de 5-10%. Senatorul PSD Miron Mitrea admite ca relatiile in interiorul USL nu sunt usor de gestionat. Despre relatia cu PC spune ca este atipica, pentru ca este un partid mult mai mic decat PSD si PNL. Domnule Miron Mitrea, ati declarat ca se lucreaza greu cu Partidul Conservator si cu Antenele. De ce? Relatia cu PC este atipica. Este un partid mult mai mic decat celelalte doua. USL nu este facut in mod egal, nu este facut din trei partide care au stat la masa, ci este facut din PSD si ACD. Modul eficient in care lucreaza Crin Antonescu cu Victor Ponta, si s-a vazut si in cazul sustinerii lui Sorin Oprescu, a facut ca discutiile sa nu fie cu toti trei la masa, banuiesc. Crin Antonescu a vorbit el cu Daniel Constantin si, probabil, de aici au aparut anumite probleme. Una dintre cele mai importante chestiuni in politica nu este sa te tii de hartii, ci sa ai grija sa menajezi anumite sensibilitati. Integral in EVZ.

Privatizarea CFR Marfa, discutata in CSAT. CSAT se reuneste luni in sedinta, pe ordinea de zi fiind proiectul HG pentru aprobarea primei etape a strategiei de privatizare a CFR Marfa, conceptia de reconfigurare a sistemului de ordine publica prin descentralizarea serviciului politienesc, rezultatele in combaterea evaziunii fiscale. Sedinta CSAT este programata sa inceapa la ora 14.00, la Palatul Cotroceni. "Pe ordinea de zi a sedintei Consiliului sunt incluse tematici referitoare la: prezenta Romaniei cu jandarmi si politisti in Kosovo, conceptia de reconfigurare a sistemului de ordine publica prin descentralizarea serviciului politienesc in slujba cetateanului, proiectul Hotararii de Guvern pentru aprobarea primei etape a strategiei de privatizare a Societatii Nationale de Transport Feroviar de Marfa "C. F.R. Marfa" S.A. si a mandatului Ministerului Transporturilor si Infrastructurii pentru realizarea acesteia, activitatile desfasurate si rezultatele obtinute in procesul de prevenire si combatere a evaziunii fiscale, activitatile desfasurate si rezultatele obtinute in procesul de prevenire si combatere a fenomenului infractional la nivelul porturilor maritime", se arata intr-un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale, informeaza Gandul.