​Monica Macovei: "Ponta nu este doar imatur, are si tupeu". Victor Ponta si PSD, prin atidudinile si voturile din Parlament saboteaza Mecanismul de Cooperare si Verficare (MCV) si aderarea la Schenghen, acuza europarlamentarul Monica Macovei pe blogul sau. "Ponta nu este doar imatur, are si tupeu. Si crede ca poate pacali o tara intreaga", scrie Monica Macovei, in replica la afirmatiile facute de liderul PSD, care spunea recent ca " Romania iese incet din Europa , acolo unde am reusit sa intram in urma a doua guvernari bune si corecte". Declaratiile liderului PSD au facut-o pe Macovei sa-si aminteasca " meritele" lui Ponta si ale PSD din anii 2005-2006: zidul facut impotriva cererii de perchezitie in dosarul Nastase, votul impotriva infiintarii DNA si a declaratiilor publice si detaliate de avere si de interese. "Practic, Ponta si PSD au fost mereu impotriva masurilor anticoruptie. Si acum, prin atitudinea si voturile din Parlament, Ponta si PSD saboteaza MCV si, implicit, aderarea la Schengen", sustine Monica Macovei, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Crin Antonescu, invidios pe Victor Ponta. Afla de ce. Liderul PNL, Crin Antonescu, a afirmat, astazi, ca incearca o oarecare frustrare ca Victor Ponta, colegul sau de alianta, este anchetat de ANI, pe cand el, nu. Antonescu a spus ironic, in acest context, ca intotdeauna i-a banuit pe pedisti ca ar fi mai apropiati de pesedisti. Intrebat de jurnalisti daca a primit si el o instiintare de ancheta de la ANI, asa cum a patit liderul PSD, chiar de ziua lui, Antonescu a raspuns: "Nu. Nu am primit. Incerc o oarecare frustrare. Totdeauna i-am banuit eu totusi pe pedisti ca ar fi mai apropiati de pesedisti, ce sa mai. Asta e viata. Am dat test si eu. Nu mai comentez nimic despre ANI, pentru ca eu cred nu mai e nimic de adaugat". In acelasi timp, Antonescu a spus ca se asteapta la orice de la "niste oameni, pe care ii considera in stare de orice", anunta Gandul.

Interviu cu Anca Boagiu: Cred ca este nevoie de o remaniere guvernamentala. Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat astazi la "Interviurile Gandul", ca, in opinia sa, o remaniere guvernamentala trebuie facuta, insa subiectul nu a fost discutat, institutional, in cadrul PDL. Ea nu a exclus ca acesta sa fie un punct pe ordinea de zi la intalnirea de duminica pe care o au programata democrat-liberalii si la care este asteptat si presedintele Traian Basescu. "Intotdeauna este nevoie de o rupere de ritm si cred ca este nevoie si de o remaniere guvernamentala, nu exclud acest aspect, dar cred ca ceea ce este foarte necesar in acest moment este ca ritmul reformelor sa fie continuat si oamenii din Guvern sa fie determinati sa mearga mai departe, pentru ca nu este o perioada usoara, nu este o perioada de tratat cu superficialitate si cred ca e o perioada de responsabilitate maxima vis-a-vis de Romania", a spus Boagiu, informeaza Gandul.

Pe ce a spart Camera Deputatilor 10.000.000 de lei. Saptamana viitoare are loc la Parlament a 57-a Adunare Parlamentara a NATO. Vor fi peste 400 de participanti din intreaga lume. Prilej numai bun pentru o "mica investitie" facuta in innoirea dotarilor cladirii Palatului Parlamentului. Adunarea Parlamentara a NATO va avea loc intre 7 si 10 octombrie. Pentru a asigura evenimentul, Guvernul a suplimentat, in luna mai, prin hotarare, bugetul Senatului pe 2011 cu 11.037.000 de lei, iar pe cel al Camerei Deputatilor cu 12.086.000 de lei. Probabil mai transparent din fire decat colegii sai de la Senat, Gheorghe Barbu, secretarul general al Camerei Deputatilor, a prezentat ieri pe ce a cheltuit banii, scrie Puterea.

Udrea: Poate ar fi bine sa candidez in Tinutul Secuiesc. Poate trecem si peste un complex. Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat joi seara, la Miercurea Ciuc, ca ar veni sa candideze in Tinutul Secuiesc pentru a pune capat discutiilor referitoare la conflictele din judetele Harghita si Covasna. "Vazand cat de mult suflet am pus si cate lucruri s-au facut aici, fie ca este vorba de drumuri, apa, canal, reabilitare termica, locuinte ANL, chiar asa cu Guvernul acesta care nu a avut foarte multi bani, (...) m-am gandit ca poate ar fi o solutie, dragi colegi, sa vin sa candidez aici, in Tinutul Secuiesc. Uitati ca in felul acesta poate trecem si peste un complex si daca as fi aici, mai aproape de toate aceste proiecte, atunci poate ca am colabora si mai bine si nu vor mai fi discutii fata de ceea ce se intampla in judetele Harghita si Covasna", a afirmat Elena Udrea, inaintea semnarii unor contracte de finantare, la sediul CJ Harghita, anunta EVZ.

Primaria Iasi: Ciuhodaru, bomba de sub masa USL. Desi USL si conservatorii lui Dan Voiculescu au scapat de un critic vocal din interior, linistea de moment prevesteste furtuna: Tudor Ciuhodaru nu exclude o eventuala candidatura, din partea Puterii, la Primaria Iasi, contra actualului edil PSD, Gheorghe Nichita. Deputatul Tudor Ciuhodaru a fost exclus ieri din Partidul Conservator, dupa ce in ultima perioada a criticat public formatiunea din care facea parte, precum si USL in ansamblul sau, pentru modul in care au fost gestionate tensiunile din interiorul Uniunii, de la Iasi. "Am fost mandatat in cadrul Biroului Politic al Partidului Conservator sa iau o decizie in ceea ce-l priveste pe Tudor Ciuhodaru, in urma unei discutii cu acesta. Tudor Ciuhodaru s-a exprimat foarte clar, in presa, cu privire la noul sau statut. Din pacate nu a avut demnitatea sa faca asta si in fata partidului care s-a angajat sa-l sustina in alegerile din 2012. Tudor Ciuhodaru a actionat in ultimul timp impotriva Partidului Conservator si a Uniunii Social Liberale, astfel ca, in conformitate cu statutul PC si protocolul USL, am decis excluderea sa din calitatea de membru PC si din toate functiile pe care le-a avut in partid. Consider ca prin voturile acordate puterii in Parlament, Tudor Ciuhodaru s-a autoexclus din Partidul Conservator", a transmis ieri presedintele PC, Daniel Constantin, prin intermediul unui comunicat, informeaza Gandul.