Avocatul lui SOV, "justitiar" la PDL. Baron PDL, cel mai bogat senator, fost avocat al lui SOV, personaj controversat. Cu acesti termeni ar putea fi descris senatorul Mircea Andrei, liderul organizatiei Arges, pe care mai-marii democrat-liberalilor l-au instalat in fruntea Comisiei pentru afaceri externe si justitie a partidului. Prin accederea in aceasta functie, Mircea Andrei ajunge membru al forului de conducere al PDL. Pentru sefia Comisiei de afaceri externe si justitie au fost organizate alegeri, dar senatorul Mircea Andrei a fost singurul candidat, astfel ca validarea sa in cadrul reuniunii PDL de la Timisoara a fost mai mult o formalitate. Noua functie ii va aduce senatorului o pozitie mult mai influenta in partid. De-acum inainte va lua parte la sedintele in care se iau deciziile, deoarece statutul PDL stabileste ca presedintii comisiilor de specialitate devin membri ai Biroului Permanent in calitate de secretari executivi. Integral in Puterea.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Radu F. Alexandru: Romanii au parte de un tratament revoltator si inacceptabil in Franta. Senatorul democrat-liberal Radu F. Alexandru a decis sa se autosuspende din Grupul interparlamentar de prietenie Romania-Franta si sa nu mai participe la nicio actiune desfasurata sub auspiciile acestuia sau ale ambasadei Frantei la Bucuresti, "pana la sistarea campaniei de denigrare a Romaniei". "De o buna bucata de vreme, Romania si romanii au parte de un tratament revoltator si inacceptabil in Franta. Nu cautionez nici o clipa faptele antisociale comise de concetatenii mei oriunde in lume si le condamn cu toata fermitatea. Dar mi se pare inadmisibil felul in care aceste acte reprobabile devin "probe" in campania ostila si defaimatoare dusa impotriva Romaniei si a poporului roman", a aratat senatorul PDL, dupa cum informeaza Adevarul.

Presedintele PNL Suceava, acuzat de afaceri necurate de peste 2.000.000 de euro. Presedintele Organizatiei Municipale Suceava a PNL Suceava, omul de afaceri Marius Zmau (39 de ani), este cercetat penal pentru evaziune fiscala, fiind acuzat de mai multe ilegalitati in valoare de peste 9 milioane de lei, (aproximativ 2.100.000 de euro) a anuntat Biroul de Presa al Inspectoratului de Politie Judetean Suceava. Potrivit politiei, in cursul zilei de joi, Parchetul de pe langa Tribunalul Suceava a confirmat inceperea urmaririi penale fata de Marius Zmau care, in calitate de administrator al unei societati comerciale (n.r.-Casa Plus), "nu a evidentiat in contabilitatea societatii operatiunile comerciale efectuate in cursul lunii iunie 2011, constatandu-se o lipsa in gestiunea de marfuri in valoare totala de 6.890.179,65 lei", scrie EVZ.

Femeia care sustine guerilla digitala anti-Vadim: "Nu m-am inscris in partidul fotomodelelor". Peremistii din Organizatia de tineret nu pleaca din partid nici dati afara. Dupa ce Corneliu Vadim Tudor a decis dizolvarea organizatiei pe motiv ca l-a sabotat pe site-urile propriilor ziare, responsabila distribuirii pe internet a unui comunicat in care aparea textul unui sms atribuit Tribunului, Alina Alupoaie, spune ca nu pleaca din partid si ca asteapta scuzele Tribunului. Asta in conditiile in care Vadim a acuzat-o ca a furat site-urile publicatiilor Romania Mare si Tricolorul. Pe site-ul ziarului Tricolorul sunt publicate comunicate in care organizatiile de tineret din teritoriu isi manifesta dezacordul fata de decizia de a dizolva Organizatia, informeaza Gandul.

Ping-pong-ul reorganizarii. Desi liderii UDMR resping vehement, la nivel de discurs, ideea reorganizarii teritorial-administrative inainte de alegerile din 2012, in spatele usilor inchise negocierile sunt in toi. Coalitia nu mai are insa prea mult timp la dispozitie. Formula celor 12 judete, pe care se lucreaza acum in coalitie, a fost prezentata de premierul Emil Boc colegilor de partid la doar o zi dupa ce liderul UDMR, ministrul Kelemen Hunor, a subliniat ca reorganizarea teritorial-administrativa nu va avea loc inainte de urmatoarele alegeri, iar "daca se va face, se va face fara UDMR". Cum se impaca, atunci, refuzul raspicat al maghiarilor cu optimismul liderilor PDL cum ca pana pe 15 noiembrie ar putea ajunge la o formula de compromis? Integral in Romania Libera.

Vadim, invins de tineri pe internet. Tinerii din PRM au pus stapanire pe site-ul "Tricolorul", iar Vadim le-a dizolvat organizatia. O problema strict tehnica, de afisare a ziarului PRM-ist "Tricolorul" pe internet, a dus la un lant de reactii furibunde in PRM. Acestea au provocat o fractura intre Corneliu Vadim Tudor si cei 7.000 de membri ai organizatiei de tineret. Conflictul s-a nascut martea trecuta, cand cea care gestioneaza site-ul din banii ei, Alina Alupoaei, vicepresedinte al Organizatiei de Tineret Romania Mare (OTRM), a ratat postarea pe internet a publicatiei "Tricolorul" in timp ce se afla intr-o delegatie la Bruxelles. Motivele ei: n-a avut acces la internet, nimeni din delegatia romana nu a ajutat-o cu o cartela de acces si i-a cazut si serverul, relateaza Adevarul.