​Cum au comentat Ion Iliescu, Victor Ciorbea, Rodica Coposu si Emil Constantinescu disparita lui Ion Diaconescu. Ion Iliescu spune ca amintirile sale despre Ion Diaconescu sunt "eminamente pozitive". Victor Ciorbea spune ca seniorul taranist "si-a dedicat intreaga viata luptei impotriva ocupantului sovietic". Ion Iliescu: "Am amintiri multe si ele sunt eminamente pozitive, in ciuda disputei politice firesti intre noi si partidele noastre. Era un om de dialog, un om cu care puteai sta de vorba. Vor trece ani pana se va forma o generatie de politicieni cu aceeasi soliditate si aceeasi formatie si acelasi crez solid". Victor Ciorbea: "Din pacate, in urma cu 40 de minute, a trecut in eternitate domnul presedinte de onoare al PNTCD, Ion Diaconescu, omul care si-a dedicat practic intreaga viata luptei impotriva ocupantului sovietic, luptei impotriva oricarei forme de dictatura, omul care practic a trecut prin cele mai cumplite chinuri imaginate vreodata", a rememorat Ciorbea perioada in care Diaconescu a fost in temnitele comuniste, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Baconschi: Nu regret fraza cu "Romania care cerseste". Ma bazez pe inteligenta romanilor. Prim-vicepresedintele PDL Teodor Baconschi a declarat, marti, la RFI, ca nu regreta deloc fraza in care a folosit formula "Romania care cerseste", precizand ca s-a referit la "electoratul asistat, care e o victima de fapt a demagogiei de stanga", fraza fiind "un elogiu adus efotului inteligent". Prim-vicepresedintele PDL spera ca in viitor cumpararea de voturi cu mici si galeti sa dispara. "Sper ca aceste practici sa dispara, pentru ca ele sunt distorsiuni ale democratiei si trebuie sa avem un electorat lucid, care intelege de ce voteaza un anumit partid. De aceea, tot ce fac in cadrul partidului are si o dimensiune pedagogica, in incercarea de a fideliza electoratul nostru natural, Romania harnica, Romania care produce valoare adaugata, romanii care au creat intreprinderi, care sunt exponentii profesiunilor liberale, care stiu ce inseamna zece ore de munca pe zi si care nu-si economisesc eforturile cand e vorba de propria bunastare, de dezvoltarea economica a tarii, au invatat lectiile capitalismului, stiu sa fie solidari (...)", a declarat Baconschi, anunta Gandul.

Ultima imparteala a functiilor in PDL. PDL ii recompenseaza pe democrat-liberalii care nu au mai avut loc pe lista lui Emil Boc la congres sau au fost dati afara din Guvern, de dragul imaginii. Ramasi pe tusa la Conventia Nationala din mai sau sacrificati si eliminati din echipa guvernamentala, democrat-liberalii Ioan Nelu Botis, Raluca Turcan, Sorina Placinta si Gheorghe Falca vor intra in Biroul Permanent National (BPN) al PDL, pe usa din dos, ca secretari executivi, in urma preluarii sefiei unor comisii de specialitate ramase fara presedinti. PDL are in plan ca, pana la sfarsitul lunii, sa completeze ultimul val de intrari in conducerea partidului, in baza unor alegeri la nivelul BPN, informeaza Adevarul.

Revolta anti-Vadim: Tineretul paralel din PRM. Ramas fara sediu si amenintat de noul partid al lui Dan Diaconescu, PRM se confrunta acum cu o revolta interna: partidul are doua organizatii de tineret - una care nu se lasa exclusa si ameninta de pe site-urile oficiale ale publicatiilor Tribunului si o alta care a fost numita saptamana aceasta si care incearca sa puna pe picioare un nou site. Fost adversar al lui Ion Iliescu in turul al doilea al alegerilor prezidentiale din 2000, Corneliu Vadim Tudor este acum liderul unui partid fara parlamentari si confruntat cu demisii in masa si revolte interne. PRM are, oficial, o noua organizatie de tineret (OTRM), condusa de Cristian Neculai, si doua noi site-uri pentru publicatiile partidului, Romania Mare si Tricolorul. Numirea a fost facuta dupa ce Vadim Tudor a decis dizolvarea vechii organizatii de tineret, in urma unui scandal legat de postarea cu intarziere pe site a unor articole scrise si semnate de Vadim Tudor, trimis de pe telefonul Elenei Marinescu, sotia fostului senator Marius Marinescu, in care il acuza pe viceprimarul Victor Iovici ca "isi bate joc de difuzarea pe internet a publicatiilor PRM" si ca "face jocul ciumatilor PDL", scrie Romania Libera.

Generalul Catalin Voicu si Vanghelie, in caracatita cu Butoane la Giurgiu. Emil Vuca, avocatul lui Ionut Tanasoia, principalul suspect in uciderea bachetbalistului american, este unul dintre apropiatii lui Marian Vanghelie si ai generalului Catalin Voicu. Aceasta nu este singura legatura dintre PSD si clanul mafiot care taie si spanzura in Giurgiu. Marian Vanghelie este seful din umbra al organizatiei PSD Giurgiu. Adrian Popescu, presedintele filialei, este doar interfata sa. In urma cu trei luni, la cererea lui Vanghelie, a fost instalat ca prim-vicepresedinte Emil Vuca, avocatul interlopilor din Giurgiu. Vuca s-a autosuspendat azi din PSD dupa ce Victor Ponta l-a somat ca activitatea sa este incompatibila cu calitatea de mebru de partid. Vuca ar fi fost adus la pachet cu Mincu Silvestru, un al locotenent al generalului Voicu. Mincu Silvestru actioneaza alaturi de alti membri ai grupului Voicu-Vanghelie in Giurgiu, si este implicat si in activitatea organizatiei PSD Giurgiu. Senatorul Voicu a fost arestat mai mult de un an, iar in prezent este judecat intr-un dosar pentru coruptie, anunta EVZ.