Micile razboaie ale marelui Crin Antonescu. In ultimele trei zile, Crin Antonescu este mai dispus sa se rafuiasca cu colegii de partid decat cu Traian Basescu. Presedintele PNL are doar "vorbe alese" pentru fostul consilier prezidential, deputatul PNL, Adriana Saftoiu, dar si pentru senatorul Teodor Melescanu. Potrivit variantei prezentate public de Antonescu, Saftoiu se face "vinovata" de o declaratie potrivit careia el "nu va ajunge niciodata presedinte al Romaniei". "Culpa" lui Melescanu este mai veche. Intr-un interviu acordat "Evenimentului zilei" in urma cu o luna, senatorul liberal afirma ca o coabitare cu Traian Basescu este posibila, dupa alegerile de anul viitor, relateaza EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Antonescu: Adriana Saftoiu nu a gasit prilej sa-l atace pe Boc sau Basescu. Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, astazi, ca nu va cere sanctionarea deputatului liberal Adriana Saftoiu, care l-a criticat recent intr-un editorial. Fostul consilier prezidential atragea atentia ca actualul sau sef pe linie de partid are aceleasi apucaturi precum Traian Basescu, enumerand "vehementa la adresa ziaristilor care nu-i canta in struna" sau "cinismul ca, dupa ce isi atinge obiectivul, sa se debaraseze de cei care l-au sprijinit". "PNL are cateva caracteristici si tine de farmecul sau faptul ca un deputat, care intamplator nu a gasit nici un prilej sa atace pe domnul Basescu, pe domnul Boc, pe careva din executiv, isi exercita talentele publicistice impotriva presedintelui partidului. Tine de farmecul acestui partid, nu este pentru prima data, pentru mine chiar nu este o problema asta", a spus astazi Crin Antonescu, intrebat fiind daca va pune in discutie sanctionarea Adrianei Saftoiu, dupa cum informeaza Romania Libera.

Boc, luat la rost de senatorii PDL. Ce i-au spus Blaga si Berceanu in sedinta nocturna de la parlament. Infranta la congresul din mai, vechea garda a PDL isi revendica din nou influenta in partid. Pentru prima data dupa Conventia Nationala, premierul Emil Boc a fost convocat de senatorii democrat-liberali pentru a discuta problemele de partid. Intr-o sedinta care s-a prelungit catre miezul noptii, primul-ministru a fost luat la intrebari de catre fostii ministri Vasile Blaga si Radu Berceanu, care i-au imputat acestuia faptul ca noua conducere a pardiului nu tine cont de asteptarile lor. "Nu m-ati vazut la televizor atacand partidul. Acum ii vedem pe Sever Voinescu, Teodor Baconschi si Monica Macovei vorbind despre partid. De ce nu sunt consultati si oamenii de baza atunci cand e vorba de strategiile de campanie? E nevoie si de acestia, nu doar de analisti", i-a transmis Blaga lui Boc, conform surselor Gandul. Integral in Gandul.

Parlamentarii UDMR au mandatat conducerea sa ceara in Guvern cresteri de salarii si pensii. Parlamentarii UDMR au mandatat conducerea formatiunii sa insiste in Guvern pentru solutii care sa permita anul viitor majorari salariale si cresterea pensiilor, au declarat surse din cadrul UDMR. Membrii grupului parlamentar al UDMR din Camera Deputatilor au avut, astazi, o intalnire cu presedintele Kelemen Hunor si vicepresedintele UDMR, Laszlo Borbely, privind proiectul de buget pentru anul viitor. In urma discutiilor, parlamentarii UDMR au mandatat conducerea sa ceara in Guvern gasirea solutiilor pentru ca anul viitor sa fie efectuate atat majorari salariale pentru bugetari, cat si cresteri de pensii conform noii Legi a pensiilor, scrie Adevarul.

Democratia in PDL se amana. Cristian Preda, eurodeputat democrat-liberal, si Toader Paleologu, vicepresedinte PDL, vin cu o propunere interesanta pentru partidul lor: competitie interna intre membrii de partid care aspira la candidaturi in alegerile parlamentare si locale. Pe sistemul american. Propunerea insa intampina reticenta in randul democrat-liberalilor. Conducerea PDL nu se avanta sa sustina ideea competitiei interne intre democrat-liberalii care vor sa candideze in alegerile parlamentare si locale. "Nu cred ca deocamdata este o prioritate pentru PDL. Va reamintesc ca am avut de curand o competitie extrem de democratica la alegerile din partid, in care toata lumea a prezentat idei, motiuni s.a.m.d. Deocamdata, avem alte prioritati legislative: reducerea numarului de parlamentari, noul proiect de Constitutie etc.", ne-a declarat Gheorghe Flutur, prim-vicepresedinte PDL. Integral in Puterea.

Uninominalul pur, diluat de negocierile politice. Boc, cat pe ce sa renunte la schimbarea sistemului de vot. La sedinta de astazi a conducerii PDL, presedintele acestuia, Emil Boc, exasperat de nenumaratele intalniri ale democrat-liberalilor cu UDMR fara rezultat, si in acelasi timp de trecerea timpului, le-a propus colegilor sa ramana la varianta sistemului actual de vot. Potrivit unor surse din partid, propunerea sa nu a fost insa sustinuta de niciunul dintre cei prezenti. "O sa avem probleme in judete, oamenii nu vor mai vrea sa fie locomotive", i s-ar fi spus premierului. In cele din urma, presedintele PDL a fost mandatat sa negocieze, alaturi de prim-vicepresedintii Sorin Frunzaverde si Roberta Anastase, o varianta de sistem uninominal plus lista. Adica, 70% sa fie uninominal si 30% compensare. Problema ar fi insa ca UDMR nu se multumeste nici cu asta, ci forteaza mana democrat-liberalilor cerandu-le 60% uninominal si 40% compensare, relateaza EVZ.