Preda: "Spun ceva, sare la mine". Oltean: "E o minte sclipitoare". Europarlamentarul Cristian Preda reclama faptul ca secretarul general al PDL, Ioan Oltean, il admonesteaza de fiecare data cand isi exprima opinia despre partid. Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, si europarlamentarul Cristian Preda vorbesc pentru EVZ despre problemele din partid. Preda reclama faptul ca este admonestat de conducere pentru pozitiile sale publice, ba chiar ca liderii PDL, pe care-i numeste "monstrii sacri ai politicii romanesti" se intrec sa-l puna la punct. Totodata, europarlamentarul acuza partidul ca-si tine in brate membrii corupti. Ioan Oltean ii raspunde lui Preda cu o ironie. "Este un tip cu o minte sclipitoare", spune el, cerandu-i lui Preda sa isi expuna proiectele in partid, pentru ca dialogurile purtate pe bloguri nu sunt benefice. Cat despre Vasile Blaga, care s-a plans recent ca nu este consultat de conducerea partidului, Oltean sustine ca este un membru marcant, iar membrii marcanti nu trebuie neaparat sa fie consultati, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Un deputat PDL a votat la doua maini de 26 de ori in patruzeci de minute miercurea trecuta. Deputatul PDL Valentin Rusu a votat la doua maini de 26 de ori in patruzeci de minute, in timpul sedintei de miercurea trecuta a Camerei Deputatilor, scrie Mediafax. "Finul lui Sorin Frunzaverde, Valentin Rusu, a stat in banca a treia, la doua scaune in spatele liderului de grup al PDL, Mircea Toader, care indica cum sa se voteze. Si a votat cu sarg. A ignorat orice regula si, avand doua cartele, a apasat pe butoane si in locul unui coleg la toate proiectele de lege existente pe ordinea de zi", se arata in materialul publicat de "Gandul". "A, daca am votat la doua maini. Sunt sigur ca aveti vreo informatie, aveti imagini de pe camera", a raspuns, pentru "Gandul", deputatul PDL atunci cand a fost intrebat daca a votat si in numele unui coleg la sedinta de miercuri a Camerei Deputatilor. Nu a vrut sa dea mai multe detalii despre neregula comisa, anunta Romania Libera.

Cezar Preda o acuza pe Macovei de ipocrizie: Sa-si faca partid cu Baconschi, Voinescu, Lazaroiu. Deputatul PDL Cezar Preda o acuza de ipocrizie pe Monica Macovei, intr-un interviu pentru Ziarul Ring, in legatura cu criticile acesteia la adresa PDL, mentionand ca vicepresedintele formatiunii nu are decat sa-si faca propriul partid, alaturi de Sever Voinescu, Cristian Preda si Teodor Baconschi. Cezar Preda mentioneaza ca a aparut in ultima vreme "un cetatean care se erijeaza in postura de parinte al unui nou concept politic". "E vorba de acel domn cu <>, care e agreata si de Sever Voinescu si de Monica Macovei, care spun ca PDL nu a mai facut reforma lui Traian Basescu. Eu vreau sa va spun direct ca astea sunt vorbe spuse pe blog. Doamna Monica Macovei este vicepresedine al PDL, domnia sa nu trebuie sa spuna pe blog aceste lucruri, trebuie sa spuna cu subiect si predicat in cadrul Biroului Permanent cu ce nu este de acord. Sa vina si sa spuna: <>. Asta nu o spune in cadrul partidului desi este sefa unei comisii de analiza impreuna cu domnul Flutur la tot ce inseamna marii sefi din Romania (...)", a spus Cezar Preda. Integral in Gandul.

Cu cat isi cumpara Boc linistea in Parlament. Premierul Emil Boc le-a promis parlamentarilor Puterii cate 300.000 de lei, - aproximativ 75.000 de euro - pentru investitii in colegiile lor, in 2012. Seful Executivului le acorda parlamentarilor din coalitie "cadouri" in schimbul trecerii rapide a legii bugetului de stat pe 2012: cate 75.000 de euro de colegiu. "Eu mi-am luat banii pe amendamente, sunt multumit! Nu sunt multi, dar, daca esti gospodar, poti face niste reparatii la o scoala, o gradinita, o primarie - dai cu niste var, pui termopane si se va vedea la alegeri!", declara ieri, satisfacut, unul dintre reprezentantii coalitiei, dispus sa dea "o felie de tort" si celor din Opozitie. "Eu chiar am impartit banii si la o primarie PSD, am vrut sa onorez niste promisiuni", a aratat si un parlamentar democrat-liberal, dand asigurari ca nu doar colegii sai de partid au fost invitati sa se infrupte din banii Guvernului, scrie Adevarul.

Alegeri parlamentare partiale in trei judete. Unde se bat USL si PDL. Dupa alegerile din Neamt si Maramures, puterea si opozitia au sansa sa isi testeze din nou fortele. In cel mult 90 de zile vor avea loc alegeri partiale in Cluj, Bihor si Olt. E vorba de trei posturi de deputat devenite vacante. Ele au apartinut unor reprezentanti ai puterii care in acest moment au cu trei voturi in minus la Camera Deputatilor. Din acest motiv, recuperarea lor este o necesitate. Pentru opozitie, castigarea acestor colegii detinute de putere ar insemna o victorie morala. Posturile detinute de deputatii Palfi Mozes Zoltan (UDMR), Petru Lakatos (UDMR) si Doru Frunzulica (UNPR) au fost vacantate astazi, in plenul Camerei Deputatilor. Unul din ei, udemeristul Palfi Mozes Zoltan era decedat din data de 29 august. Deputatul UDMR Petru Lakatos si progresistul Doru Frunzulica au demisionat din functii ca urmare a alegerii lor membri la Curtea de Conturi, respectiv CSA. Potrivit legii, alegerile in colegiile 9 Cluj, 7 Olt si 2 Bihor urmeaza a fi organizate in termen de 90 de zile, anunta EVZ.