Ponta a votat pentru camatarie. Desi a fost procuror anchetator si stie ce consecinte nefaste produce camataria, liderul PSD, Victor Ponta a votat impotriva legii de condamnare si incriminare a camatariei. Legea, adoptata luni de Parlament a fost sustinuta doar de deputatii PDL, UDMR, cei independenti si o mana de reprezentanti ai PSD si PNL. Contactat prin intermediul secretarei, Ponta nu a oferit niciun argument. Nici Adrian Nastase nu a raspuns insistentelor apeluri telefonice. De la PSD doar cinci deputati au votat pentru lege in timp ce majoritatea covarsitoare - 55 - a fost impotriva. Integral in EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

"Fesenistii" versus "reformatorii". Dupa ce marti, Grupul de la Bruxelles din PDL a fost dur criticat de deputatul democrat-liberal Cezar Preda, noile figuri din conducerea partidului, ies si ele cu replici taioase la adresa deputatului pedelist. Intr-un interviu de marti, Cezar Preda ii indemnase pe Monica Macovei, Cristian Preda, Teodor Baconschi si Sever Voinescu sa paraseasca PDL, iritat fiind de iesirile publice ale acestora in care criticau partidul. "E un lucru cunoscut ca nu am fost niciodata pe placul celor numiti greii partidului, pentru ca erau fesenistii de la inceputul anilor '90. Astia nu ne-au iubit niciodata! Am vazut si o declaratie a lui Cezar Preda, care nu gaseste altceva mai bun de facut atunci cand da peste idei noi decat sa spuna plecati cu ele de aici!. (...) Asta este o reactie de organism bolnav!", a fost replica data ieri la RFI de eurodeputatul Cristian Preda, relateaza Puterea.

Sase! "Garantat Vanghelie" se lupta cu "Garantat Antonescu". Liberalii par a abandona tot mai mult perspectiva unei candidaturi la Primaria sectorului 3, pentru varianta, mult mai atragatoare, a scaunului de edil la sectorul 6. Delegatia Permanenta a filialei liberale a decis, marti seara, in spatele usilor inchise, sustinerea in unanimitate a candidaturii trezorierului partidului, Rares Manescu la aceasta functie. Potrivit unor surse liberale, in sondajele interne realizate de PSD si PNL la inceputul acestui an, primaria sectorului 6 constituie cea mai usoara tinta din zestrea primariilor actuale detinute de PDL. Preferintele populatiei fata de edilul Cristian Poteras oscileaza intre 40% cand vine vorba de gradul de satisfactie fata de activitatea acestuia, si aproape 50% intentie de vot, informeaza EVZ.

Razboiul "reformisti" - "fesenisti" ramane in faza jignirilor. Ipocriti, profitori, lamentabil, de prost gust. Acestea sunt cuvintele grele pe care si le-au aruncat, doar in ultimele zile, taberele din PDL. Cel putin pentru moment, grupul reformistilor refuza insa invitatia repetata de a pleca din PDL pentru a-si face alt partid "autentic" de dreapta. Divergentele de opinie dintre greii PDL si asa-numitul grup reformist au depasit faza intepaturilor sau al criticilor aduse in spatele usilor inchise si au intrat in faza jignirilor directe. In plus, in ultimele zile se poate vorbi de o escaladare a conflictului, in conditiile in care in fiecare zi membri ai vechii garzi pun tunurile pe Monica Macovei, Cristian Preda, Sever Voinescu si Teodor Baconschi, scrie Romania Libera.

Pesedistul Cristian Rizea a evaporat un milion de euro. Un deputat PSD, fost sef al Agentiei Nationale pentru Sprijinirea Initiativei Tinerilor (ANSIT), ar fi provocat Romaniei o paguba de peste un milion de euro, potrivit ministrului Educatiei, Daniel Funeriu. Este vorba de Cristian Rizea, cunoscut ca un apropiat al secretarului general al PSD, Liviu Dragnea, care ar fi cheltuit ilegal, in perioada 2003-2005, aceasta suma, din fondurile europene. In sedinta de guvern de ieri, premierul Emil Boc i-a cerut ministrului Educatiei, Daniel Funeriu, cel care a prezentat aceasta situatie, sa gaseasca solutii de recuperare a acestei sume de la cei responsabili, inclusiv de la parlamentarul PSD, fostul sef ANSIT. Integral in EVZ.

PNL-istul Uioreanu: Boc umileste o tara intreaga, transforma primarii in cersetori ai bugetului de stat. Deputatul PNL Horea Uioreanu sustine ca premierul Emil Boc "umileste o tara intreaga", inclusiv locuitorii judetului Cluj, si incearca sa ii transforme pe primari "in cersetori ai bugetului de stat" prin alocarea fondurilor de la Guvern pe criterii politice, transmite corespondentul Mediafax. "Guvernul condus de Emil Boc continua sa-i trateze pe romani in functie de culoarea politica a primarilor. Astfel, cei care locuiesc in localitati conduse de primari portocalii primesc atentie si fonduri guvernamentale, restul fiind tratati cu dispret. Ultima alocare din fondul de rezerva bugetara la dispozitia Executivului este cea mai clara dovada a acestei atitudini. Domnule Boc, dumneavoastra umiliti o tara intreaga, inclusiv locuitorii din judetul Cluj, locul dumneavoastra de bastina (...)", sustine, intr-un comunicat de presa transmis miercuri, Horea Uioreanu, relateaza Gandul.