Regionalizarea, rezolvata pana la finele lui 2011 sau abandonata. "Trebuie sa o rezolvam pana la sfarsitul anului. Daca negocierile esueaza, o abandonam", a declarat liderul grupului parlamentar PDL din Camera Deputatilor, Mircea Toader, despre tema regionalizarii. In privinta comasarii alegerilor, insa, deputatul PDL se asteapta la un consens in urmatoarele doua saptamani. "Regionalizarea este inca in discutie, insa nu pot sa va dau o data de finalizare a negocierilor", a declarat Mircea Toader intr-o conferinta de presa. "Trebuie insa rezolvata pentru ca nu poti sa o tot amani sau macar te hotarasti sa nu o mai faci. Nu o mai faci pentru ca nu poti sa discuti despre regionalizare daca nu ai stabilit care sunt functiile administrative, ce sa aleg, cum sa aleg, mai raman judete, nu mai raman, nu poti s-o tii la nesfarsit asa. (...) Deci, trebuie sa o rezolvam pana la sfarsitul anului. Daca negocierile esueaza, o abandonam", a declarat Toader, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Cum s-a implicat baiatul lui Nastase in organizarea Consiliului National al PSD. "El nu este membru de partid, dar este membru de familie". Andrei Nastase, fiul cel mare al fostului premier Adrian Nastase, a fost prezent la Consiliul National al PSD purtand in piept ecusonul "organizator". Adrian Nastase a declarat ca baiatul sau nu este membru de partid, dar ca membru de familie a venit sa il ajute. Fostul premier sustine ca Andrei a vrut sa fie sigur "ca la efortul de organizare poate da si el o mana de ajutor". "Este o chestiune de familie. El nu este membru de partid, dar este membru de familie. A venit sa ma ajute, era vorba si de standul de carti. Cei 2.000 de oameni aveau nevoie si de indrumare spre o sala si de un ajutor in gasirea punctelor in care noi am distribuit informatii. Pentru acest ajutor logistic a dorit sa se implice si ii multumesc ca a facut acest lucru", a precizat Adrian Nastase. Fostul premier sustine ca fiul sau nu este interesat sa devina membru PSD, anunta Gandul.

Planul PSD: Campanie cu activisti de bloc, telefoane si Facebook. De la tinerii cu sau fara varsta de vot pana la pensionari, de la membrii cu functii la "simplii" activisti de bloc, tot poporul social-democrat, dotat cu telefoane de la centru, se va implica in lupta impotriva PDL. Nu scapa de campanie nici retelele de socializare. PSD va castiga alegerile din 2012 si are "ac de cojocul" democrat-liberalilor care vor sa fraudeze alegerile, a fost mesajul triumfalist transmis de liderii PSD poporului social-democrat, adunat la Bucuresti pentru a pune cap la cap, timp de doua zile, directiile de lupta electorala. Iar in fruntea ostilor pesediste a fost numit secretarul general al PSD, Liviu Dragnea. Dincolo de amanuntul ca acesta s-a ocupat si de partea tehnica a campaniei lui Mircea Geoana pentru prezidentialele din 2009, interesanta este tactica gandita de Dragnea, sintetizata prin "cuvantul, cea mai importanta arma". "Fiecare trebuie sa devina militant indiferent de pozitia pe care o ocupa in partid. Toti trebuie sa iesiti din sediile de partid si sa vorbiti cu oamenii. (..) O zi in care un membru nu vorbeste cu un cetatean este o zi pierduta", le-a transmis Dragnea social-democratilor, informeaza Romania Libera.

PDL strange semnaturi pentru legea maidanezilor. Liderul grupului PDL din Camera Deputatilor, Mircea Toader, a anuntat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca democrat-liberalii au inceput sa stranga semnaturi de la cetateni pentru sustinerea proiectului de lege privind cainii comunitari, dupa ce votul pe aceasta lege a fost amanat in Parlament. "A trebuit sa amanam acest vot si am hotarat politic ca in fiecare organizatie judeteana, municipala si chiar de orase si comune sa adunam semnaturi pentru sustinerea acestei legi", a declarat Toader. Democrat-liberalul a spus ca este nevoie de strangerea de semnaturi de la populatie pentru ca votul pe aceasta lege a fost amanat din cauza parlamentarilor PSD si PNL, la presiunea liderului social-democratilor, Victor Ponta. Mircea Toader a mai spus ca este dezamagit de atitudinea Opozitiei intrucat se negociase in prealabil modalitatea de vot asupra acestui proiect de lege, scrie EVZ.

Scrisoarea pierduta de la Consiliul National al PSD: cum au fost lasati afara oamenii lui Dan Voiculescu. Presedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, pentru gandul, ca nu a venit la Consiliul National al PSD, deoarece nu a fost invitat. Relatiile reci dintre social-democrati si conservatori au facut ca ultimii sa nu fie invitati la Consiliul National al PSD. Dupa ce Victor Ponta a declarat la "Interviurile Gandul" ca nu este sigur 100% ca PC va ramane alaturi de USL dupa 2012, presedintele Daniel Constantin nu a primit invitatia de a participa la evenimentul organizat de social-democrati in acest week-end la Palatul Parlamentului. In schimb au fost invitati sa transmita mesaje reprezentantii UDMR, primarul Capitalei, Sorin Oprescu si presedintele PNL, Crin Antonescu. "Eu nu am fost invitat la acest Consiliu National, dar este un lucru mai putin important. De ce nu ii intrebati pe cei de la PSD de ce nu ne-au invitat? Nu comentez mai mult de dragul USL, dar nu am fost invitat", a afirmat, pentru gandul, presedintele PC, Daniel Constantin. Intrebat daca il deranjeaza acest lucru, conservatorul a adaugat ca "de dragul USL nu il mai deranjeaza nimic". "Nu vreau sa comentez anumite chestiuni care ar putea sa amplifice anumite tensiuni in interiorul USL", a precizat Daniel Constantin, anunta Gandul.