​Traian Igas: Victor Ponta intai vorbeste si apoi gandeste. Ministrul de Interne, Traian Igas, spune ca Victor Ponta da dovada de ura in relatia cu colegii, care l-au sprijinit sa ajunga intr-o pozitie de varf, iar drept rasplata el incearca sa-i aduca la tacere. 'Balbaiala pesedista probata in tentativa de schimbare a lui Mircea Geoana de la sefia Senatului reflecta modul de lucru al liderului PSD Victor Ponta, care prima data vorbeste si dupa aceea gandeste. Este de remarcat ura de care da dovada Ponta in relatia cu anumiti colegi de partid care, pe parcursul carierei politice, l-au sprijinit sa ajunga intr-o pozitie de varf, colegi pe care acum, cu o manie proletara, incearca sa-i reduca la tacere", sustine Traian Igas. Acesta anticipeaza ca "urmatorul act de barbatie al lui Victor Ponta va fi o propunere de sanctionare a lui Ion Iliescu si Adrian Nastase, pe motiv ca au intinat, prin declaratiile lor, nobilele idealuri ale pesedismului''. Mircea Geoana va fi sanctionat de Comisia de Arbitraj si Integritate Morala, a anuntat astazi Victor Ponta prin intermediul unui comunicat de presa, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Primaria Capitalei va introduce din 2014 "impozitul pentru curatenie". Cat vor plati bucurestenii si de ce nu este buna actuala taxa de salubrizare. Bucurestenii vor plati din 2014 un nou impozit. Actuala taxa de salubrizare, de 10 lei, va fi inlocuita de impozitul pentru curatenie, care va fi cu 15% mai mic, respectiv de 8,5 lei, dupa cum a declarat pentru gandul Mircea Raicu, viceprimarul general al Capitalei, la sfarsitul sedintei Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Modificarea este posibila prin adoptarea strategiei municipale de salubritate de catre CGMB. "Este nevoie de acest impozit, care sa inlocuiasca actuala taxa, din mai multe motive. Unul dintre ele este faptul ca in momentul de fata 30% dintre gospodariile din Capitala nu au contracte de salubrizare iar alte 30% nu platesc aceasta taxa", ne-a declarat Raicu. Un alt motiv ar fi si faptul ca au aparut mai multe firme de profil care practica "preturi de dumping", dupa cum a adaugat el, anunta Gandul.

De ce au dat inapoi Iliescu si Nastase de la suspendarea lui Geoana? "Situatia ramane asa cum este", au spus la unison Ion Iliescu si Adrian Nastase, dupa ce PSD a esuat in incercarea de a-l schimba pe Mircea Geoana, printr-un artificiu, de la sefia Senatului. "Eu transmit pozitia PSD", a replicat Victor Ponta. Iar ca mesajul sa fie si mai clar pentru cei ce indraznesc sa aiba "pozitii personale", Ponta spune ca merge pana la convocarea unui congres. La mai putin de 24 de ore de la declansarea marii "operatiuni" de sanctionare cu functia a lui Mircea Geoana, social-democratii s-au trezit ca au ramas fara solutii. Cel putin pe planul luptei de la Senat, desi nici pe planul de partid situatia nu este tocmai clara. Mai exact, daca nu au reusit sa-l convinga pe Geoana sa accepte rocada cu Titus Corlatean, ceea ce oricum era o inovatie in materie de regulament, social-democratii aveau in fata doua variante: sa abandoneze ideea sau sa mearga pe varianta revocarii lui Geoana. Cum a doua varianta presupune, inevitabil, un vot in plen si deschide competitia pentru sefia Senatului (lucru care ar fi, cel mai probabil, speculat de putere), unii lideri PSD au ales prima varianta, informeaza Romania Libera.

Cine tradeaza primul: Crin sau Ponta? Interventia lui Adrian Nastase si a lui Ion Ilescu n-ar trebui sa-i dea dureri de cap numai lui Victor Ponta, ci, prin ricoseu, si colegului sau de alianta, Crin Antonescu. In acest moment, certitudinea lui Antonescu ca va fi desemnat candidatul USL la prezidentiale depinde de doua lucruri: popularitatea sa in sondaje si angajamentul public al presedintelui PSD. Iar acesta din urma se dovedeste a nu fi prea sigur, in contextul noilor evolutii din partidul condus de Victor Ponta. Protocolul USL nu specifica limpede ca rolul de prezidentiabil ii va reveni lui Antonescu, spunand numai ca fiecare partid va lua una dintre cele doua functii in stat - presedinte si premier - si ca in postura de candidat la prezidentiale va fi desemnat cel mai bine plasat in sondaje. Tandemul Antonescu-Ponta nu este asadar reglementat decat atata timp cat cei doi sunt capabili sa-si impuna vointa asupra propriilor partide. Mai putin observat in contextul framantarilor din PSD este efectul acestora asupra PNL, scrie EVZ.

Culmea tupeului in Parlament: seful Comisiei pentru cercetarea abuzurilor si coruptiei face, impreuna cu doi colegi, schema "Butoane in grup". Marti, Camera Deputatilor, sesiunea de vot final. Trei parlamentari PSD - Ana Gheorghe, Ion Dumitru si Ioan Stan - fiecare stand singur in banci, unul in spatele celuilalt, se intrec in a vota de mai multe ori si in locul colegilor lor absenti. In clasament se remarca rapid Ioan Stan, care da dovada de o dexteritate demna de invidiat, votand, in doar zece secunde, pentru o singura lege de nu mai putin de trei ori si folosind trei cartele diferite. Ana Gheorghe si Ion Dumitru raman la varianta clasica a votului la doua maini, anunta Gandul.