Adrian Severin, prins de ONG-uri cu coruptia in gura. Adrian Severin a incercat "un sentiment de umilire, de profunda nedreptate si de revolta" auzind cum Romania este pomenita in Parlamentul European drept o tara corupta. Ca urmare, el a decis sa sustina o conferinta cu tema "Mitologia exceptionalismului coruptiei romanesti". Severin, exclus din PSD si din grupul socialistilor europeni si cercetat de DNA ca urmare a unor suspiciuni de luare de mita si trafic de influenta isi propusese sa demonstreze ca Romania nu este mai corupta decat alte tari. Drept gazda primitoare l-a gasit pe Adrian Nastase, care i-a pus la dispozitie sediul din Bucuresti al Fundatiei Europene Titulescu. Integral in EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Vanghelie catre Ponta: "Mergem la o infrangere, stim ca nu putem sa-l schimbam pe Basescu. Ati luat decizia cu Antonescu, noi am aflat-o la tv". Marian Vanghelie si Viorel Hrebenciuc i-au transmis lui Victor Ponta ca subiectul suspendarii presedintelui Basescu poate trage in jos PSD la alegerile din 2012. Primarul Sectorului 5 i-a reprosat lui Victor Ponta ca nu s-a consultat cu partidul inainte sa anunte ca PSD vrea sa-l suspende pe Traian Basescu, ci doar cu Crin Antonescu. "Cred ca este gresit ca dumneavoastra luati deciziile cu Crin Antonescu si noi le aflam de la televizor. Mergem la o infrangere, noi stim cu totii ca nu putem sa-l schimbam pe Traian Basescu maine. Nu ne ajuta o decizie pe care o luam si daca mergem pe strada si intrebam pe toata lumea ne va spune ca nu avem forta necesara sa facem nimic. O sa apara o copilarie si noi, parlamentarii si toate forurile celor trei partide luam aceasta decizie ca sa ne aflam in treaba. Parerea mea personala este ca s-a inteles cu totul si cu totul altceva, nu ca vrem sa-l schimbam pe Traian Basescu", i-a spus Marian Vanghelie presedintelui PSD in sedinta de marti a Comitetului Executiv. Continuarea in Gandul.

Adrian Popescu: "Cu Victor Ponta devenim Partidul Hitlerist!". Sustinator al lui Mircea Geoana, exclus din partid de Victor Ponta, presedintele PSD Giurgiu, Adrian Popescu sustine ca in PSD "este dictatura!" si ca nu doar membrii PSD Giurgiu sunt nemultumiti ci si cei din Calarasi. "Fierbe tot PSD!(....) Si presedintele Consiliului Judetean Buzau probabil ca o sa plece. Sunt multi, o sa vedeti! Pe rand vor iesi si vor pleca foarte multi din partid. Dar sa spuna ei, eu vorbesc de organizatia Giurgiu si de mine", a declarat Adrian Popescu potrivit Realitatea TV. Adrian Popescu a mai spus ca mai multi membri ai PSD il vor urma pe Mircea Geoana in noul sau proiect politic, scrie EVZ.

Udrea: Gestul USL de a merge inainte cu suspendarea arata ca doreste ca romanilor sa le mearga rau. Ministrul Elena Udrea scrie, pe blogul sau, ca pentru a trece cu bine peste al doilea val al crizei economice Romania are nevoie de stabilitate politica, ea sustinand ca gestul USL de a merge inainte cu suspendarea presedintelui Basescu arata ca liderii opozitiei doresc ca romanilor sa le mearga rau. Udrea mentioneaza ca "e o situatie politico-economica destul de plumburie la nivelul Uniunii Europene", iar intrarea in recesiune a Zonei Euro poate avea un efect similar pentru economia globala cu lucrurile intamplate in 2007 si 2008, informeaza Mediafax. "In aceasta logica, Romania nu este scutita de posibile efecte negative", adauga Udrea, precizand ca se refera la perspectiva scaderii exporturilor sau la perspectiva costurilor de imprumut pentru acoperirea unui eventual deficit bugetar, relateaza Gandul.

Nicolaescu, despre buget: Si in anul 2012 va continua risipa banului public in scop electoral. Deputatul PNL Eugen Nicolaescu, fost ministru al Sanatatii, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, la Alba Iulia, ca bugetul propus de Guvern demonstreaza ca "si in anul 2012 va continua risipa banului public in scop electoral". "Si in anul 2012 va continua risipa banului public in scop electoral si daca va uitati cam pe unde se duc banii si cum se duc banii veti vedea ca am dreptate", a spus Eugen Nicolaescu, citat de Mediafax. El a afirmat ca in bugetul pe 2012 "creste gradul de finantare a statului politienesc", pentru ca va fi an electoral. "Al doilea aspect referitor la bugetul pe 2012: pentru ca va fi an electoral in 2012, creste gradul de finantare a statului politienesc. Deci se urmareste modalitatea ca voturile sa fie supravegheate de un stat care nu mai e de mult democratic de cand Traian Basescu conduce Romania", a spus Nicolaescu, dupa cum informeaza Romania Libera.