Candidatura lui Ioan Rus, surpriza lui Ponta pentru PNL. Cercetarile PSD arata ca opozitia poate castiga in capitala Transilvaniei pe mana lui Ioan Rus, dar e nevoie ca liberalii sa cedeze pozitia de candidat obtinuta la negocierile din USL. Listele de candidati USL, batute in cuie de Crin Antonescu si Victor Ponta in septembrie, ar putea fi renegociate. In PSD se ia in calcul o candidatura a liderului clujean Ioan Rus. Cei care ar putea avea o problema sunt liberalii. La negocieri, judetul Cluj a fost cedat de Ponta PNL-ului, care urma sa desemneze candidatii atat la primaria municipiului Cluj-Napoca, cat si la presedintia CJ, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Partidul din martie: cine se urca pe platforma lui Geoana. Exclus din PSD, Mircea Geoana pregateste lansarea unei platforme politice cu care sa participe la alegerile locale si parlamentare din 2012. Fostul presedinte al PSD Arad, Marius Lazar, exclus si el din partid in aceasta primavara, a declarat pentru gandul ca au existat deja intalniri intre Mircea Geoana si simpatizantii sai. "Am discutat cu oameni din toate regiunile, am discutat saptamana trecuta cu oameni din Transilvania si din Oltenia, zilele urmatoare vom discuta cu oameni din vestul tarii. Este obligatoriu pentru presedintele Mircea Geoana sa mearga in intampinarea acestor oameni. Oamenii vor o platforma politica ... care sa aiba in centrul actiunii sale ideea de responsabilitate sociala", a precizat Lazar, care este implicat alaturi de Mircea Geoana in lansarea noii platforme politice, relateaza Gandul.

Vanghelie: Nu pot sa raman in PSD, asa, ca o marioneta. Vreau sa ma laud un pic, am viziune. Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat, aseara, la emisiunea "Ultimul cuvant", difuzata de B1 TV, ca, in opinia sa, exista probleme in cadrul filialei judetene a PSD de la Giurgiu, existand riscul ca aceasta organizatie sa se desfiinteze. Vanghlie a mai vorbit si despre intalnirea pe care a avut-o la Bruxelles cu Victor Ponta. "Cred ca problema judetului Giurgiu e o problema in interiorul partidului. Cred ca la Calarasi avem o problema in interiorul partidului, cred ca la Buzau avem o problema in interiorul partidului, cred ca la Braila avem o problema in interiorul partidului. (...) Nu cred ca societatea mai poate astazi, in momentul de fata, sa accepte ca pur si simplu se iau niste decizii de la centru", a spus Vanghelie, dupa cum informeaza EVZ.

PDL joaca alba-neagra cu alegerile din 2012. Eforturile democrat-liberalilor de a convinge presa si alegatorii ca ei lupta pentru a transpune in realitate rezultatele referendumului din 2009 au fost spulberate de proiectul lui Traian Igas. Propunerile MAI ar putea fi pe placul partidelor din coalitie, dar nu au nici o legatura cu ce a cerut PDL. Sub avalansa criticilor venite dinspre opozitie si sub tirul intrebarilor jurnalistilor, liderii partidelor la putere, in frunte cu premierul Emil Boc, au incercat sa spuna ca proiectul Ministerului Administratiei si Internelor va fi modificat in coalitie. "Este un proiect tehnic propus spre dezbatere publica si care comporta multiple modificari. Iar daca va fi sustinut de coalitie, va fi promovat, daca nu, nu", s-a dezis Boc de proiectul subordonatului sau. Integral in Romania Libera.

Comasare pentru linistea PDL. Initiativa Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), condus de vicepresedintele PDL Traian Igas, de comasare a alegerilor locale si parlamentare, este pusa de analistii politici chestionati de "Adevarul" pe seama "panicii" ce i-a cuprins pe democrat-liberali, speriati de posibilitatea pierderii alegerilor. MAI propune ca alegerile pentru autoritatile administratiei publice locale sa se desfasoare simultan cu alegerile pentru Camera Deputatilor si Senat, la o data ce va fi stabilita prin hotarare a Guvernului. Potrivit MAI, organizarea simultana ar reduce cheltuielile la jumatate, respectiv de la 43 de milioane de euro, la aproximativ 22 de milioane de euro, scrie Adevarul.

Dna Ghica: Tunul lui Videanu, dublat de Oprescu. Un proiect al municipalitatii bucurestene, ce ar fi trebuit sa fie finalizat in octombrie 2008, si-a dublat intre timp costurile. Culmea, reprezentantii primariei au declarat recent ca au reziliat contractul cu firma ce castigase licitatia tocmai pe motiv ca aceasta ar fi cerut o suplimentare a banilor alocati pentru proiect. In octombrie 2006, fostul primar al Capitalei Adriean Videanu anunta inceperea lucrarilor la proiectul numit "strapungerea Doamna Ghica - Pantelimon si pasaj suprateran". Pretul anuntat la acea data de fostul primar general pentru executarea lucrarilor a fost de 5,66 milioane de euro. Castigatoare a licitatiei a fost desemnata societatea portugheza Lena Engenharia e Contrucoes. Dupa ce a executat aproximativ 60% din lucrari, in 2008, cu jumatate de an inainte de a expira termenul-limita pentru realizarea integrala a proiectului, portughezii au incetat lucrarile. Continuarea in Puterea.