Djuvara despre Crin Antonescu: "Daca prostul nu-i fudul, nu-i prost destul". Liderul PNL, Crin Antonescu, a spus recent despre presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, ca s-a retras din politica. "Daca prostul nu-i fudul, nu-i prost destul", a fost taxat liderul PNL pentru afirmatiile facute de istoricul, scriitorul si filozoful, Neagu Djuvara. "Iubitii de liberali sunt condusi acuma de Antonescu. Acum cateva zile a declarat ca Iliescu s-a retras din politica. Ca sa spui o asemenea prostie implinesti o vorba romaneasca: Daca prostul nu-i fudul, nu-i prost destul. Asta este Crin Antonescu", a spus istoricul Neagu Djuvara intr-un interviu acordat jurnalistului Robert Turcescu. Emisiunea "Sub semnul intrebarii", difuzata de B1 TV, a prezentat, aseara, un fragment al interviului in care Djuvara vorbeste despre politicieni precum Ion Iliescu, Crin Antonescu si Victor Ponta, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Parlamentarii lui Dumnezeu vor banii lui Boc. "Eu sunt in relatii bune cu Divinitatea, urmariti-mi cariera politica". Cand vine vorba de Biserica, parlamentarii se dovedesc a fi largi la punga. La punga lui Boc insa caruia senatorii si deputatii i-au amendat bugetul pentru 2012 de nu mai putin 1.640 de ori pentru a obtine fonduri pentru investitiile in lacasurile de cult. Practic, 20% din cele peste 9.000 de amendamente depuse la bugetul pentru anul viitor au avut in vedere bisericile. Cele mai multe propuneri au venit din partea liberalilor si social-democratilor, care au semnat la pachet zeci de cereri pentru directionarea fondurilor catre parohiile din teritoriu. Parlamentarii sustin ca au actionat la cererea comunitatilor locale, a cetatenilor, dar si a fetelor bisericesti, iar unii dintre ei nu se feresc sa spuna ca "relatia cu divinitatea" i-a ajutat in cariera politica si tot cu ajutorul lui Dumnezeu vor reusi sa scoata banii de la Boc, anunta Gandul.

Conditiile UDMR, manusa pentru PDL. Pastrarea sistemului electoral si a numarului de parlamentari, ceruta de partenerii de guvernare in schimbul comasarii alegerilor, se potriveste cu asteptarile PDL. Aprobata prin referendum si sustinuta puternic de presedintele Traian Basescu, reducerea numarului de parlamentari nu a fost primita cu bucurie inca de la inceput de unii democrat-liberali, care s-au simtit insa "obligati" sa o sustina oficial. Concluzia discutiilor de ieri din grupurile parlamentare ale UDMR a fost vazuta de unii demcrat-liberali ca pretextul ideal de repliere. Reprezentantii UDMR au decis sa sustina comasarea alegerilor, cu conditia pastrarii sistemului electoral actual si a numarului de parlamentari, dupa cum a spus presedintele Uniunii, Kelemen Hunor, care s-a declarat adeptul asumarii raspunderii. "Concluzia grupurilor reunite a fost ca noi pastram sistemul electoral actual si numarul de parlamentari, sistemul proportional nu este un sistem perfect, dar este un sistem care asigura reprezentare proportionala, numai asa vom putea sustine comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare", a spus Kelemen Hunor, la finalul discutiilor cu parlamentarii UDMR, informeaza Adevarul.

PDL are o ecuatie cu doua necunoscute. Excluderea din PDL a lui Radu Bica si promovarea lui Radu Moisin in postul de primar interimar lasa vacante posturile de vicepresedinte al Consiliului Judetean si de viceprimar. Alegerea unui nou viceprimar interimar, in locul secretarului general al PDL Cluj, Radu Moisin, care a devenit primar interimar nu reprezinta, deocamdata, o prioritate pentru PDL. In acelasi timp, nominalizarea unui candidat pentru functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean ar putea fi decisa saptamana aceasta in forurile de conducere ale filialei clujene a democrat-liberalilor. Insa pana a rezolva problema ocuparii posturilor de conducere din administratia judeteana si cea locala, liderii PDL trebuie sa gaseasca un presedinte interimar al organizatiei municipale. Conducerea PDL Cluj i-a solicitat senatorului Mihail Hardau, fost ministru al Educatiei, care a condus filiala municipala timp de zece ani, pana la momentul in care i-a predate stafeta lui Sorin Apostu, astazi arestat, sa se ocupe iar de organizatie, scrie Romania Libera.

Vasile Blaga, despre remaniere: "Oricand este nevoie de sange proaspat". O remaniere ar putea fi luata in calcul, potrivit presedintelui Senatului, Vasile Blaga, dar asta este decizia premierului. Intrebat la B1 Tv ce parare are despre o eventuala remaniere, presedintele Senatului, Vasile Blaga, a spus ca "oricand e nevoie de sange proaspat". "Asta este parerea mea personala, decizia ii apartine premierului Emil Boc si este obligatia lui pentru ca este presedintele partidului. Personal, cred ca ar fi nevoie de sange proaspat", a spus Blaga, la emisiunea "Ultimul cuvant" moderata de Ion Cristoiu. Presedintele Senatului a subliniat ca, din cate a observat, cand premierul va dori acest lucru va primi imediat acceptul sefului statului, Traian Basescu. "Cred ca atunci cand o va dori, am vazut si pozitia presedintelui i-o va aproba imediat", a spus Blaga. Presedintele Senatului a precizat apoi ca aceasta masura nu se impune neaparat pentru ca unii dintre ministri nu si-ar face treaba, ci pentru o improspatare a executivului, anunta EVZ.

Proiectul Legii bugetului de stat pe 2012, adoptat pe articole in forma Guvernului. Senatorii si deputatii din Comisiile de Buget-Finante au adoptat, marti, in sedinta comuna, pe articole, proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2012, in forma elaborata de Guvern, toate amendamentele formulate de reprezentantii opozitiei fiind respinse. Parlamentarii din comisie au votat cele 48 de articole ale proiectului de lege in circa patru ore, timp in care au respins si toate amendamentele formulate de opozitie. Comisiile se vor reuni din nou, miercuri, incepand cu ora 10.00, pentru a dezbate si vota bugetele ordonatorilor de credite, prevazute in anexele proiectului de lege. Astfel, pentru miercuri a fost programata dezbaterea bugetelor a zece ministere, in urmatoarea ordine: Ministerul Economiei, MAI, Ministerul Mediului, Ministerul Afacerilor Europene, Ministerul Comunicatiilor, Ministerul Justitiei, MAE, Ministerul Apararii, Ministerul Agriculturii, Ministerul Educatiei, precum si a unor agentii guvernamentale, informeaza Gandul.