Romania, din prima zi in Statele Unite ale Europei. Disciplina bugetara care le va fi impusa statelor membre ale Uniunii Europene este un lucru bun, atata timp cat regulile prea stricte nu ajung sa sufoce economia fiecarei tari, avertizeaza analistii. "Noi avem probleme cu modul in care ne construim bugetele si cum cheltuim banul public", a declarat, pentru EVZ, economistul Daniel Daianu. Potrivit acestuia, disciplina bugetara pe care Romania si-a asumat-o prin pactul fiscal convenit la summitul de la Bruxelles, nu este un lucru rau, insa va fi extrem de dificil de realizat. In urma discutiilor care au avut loc la Bruxelles, liderii europeni au ajuns la un acord de principiu privind asigurarea unei mai bune discipline fiscale si bugetare la nivelul Uniunii Europene, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Crin Antonescu: "Basescu si Boc sunt ultimii doi lideri comunisti importanti din Europa". Presedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat, vineri seara, la Ploiesti, ca presedintele Traian Basescu si premierul Emil Boc sunt "ultimii doi lideri importanti comunisti din Europa" si ca acestia nu pot folosi "termenul de dinozaur la adresa unor preopinenti politici". Crin Antonescu a afirmat, intr-o declaratie de presa, la Ploiesti, raspunzand unei intrebari, ca afirmatia premierului Emil Boc potrivit catreia liderii USL Crin Antonescu si Victor Ponta sunt "dinozauri populisti" este "lipsita de imaginatie". In acest context, Crin Antonescu a spus ca cine a citit programul economic sau oricare dintre programele USL, nu poate gasi in acestea vreun element populist, informeaza Gandul.

USL i-a cerut Elenei Udrea sa construiasca sali de sport. Bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a fost adoptat, ieri, cu cel mai mare numar de voturi dintre toate ministerele. Practic, parlamentarii USL au votat cot la cot cu cei ai PDL, UDMR si UNPR in favoarea bugetului propus de ministrul Elena Udrea. Din totalul voturilor exprimate, doar 3 au fost impotriva. Audierea ministrului Elena Udrea era asteptata ca marea "batalie" politica a zilei, dar asteptarile s-au dovedit neintemeiate. Desi din cele peste 4.000 de amendamente, cele mai multe depuse la vreun minister, nu a fost adoptat niciunul, votul a fost covarsitor in favoarea propunerii de buget, relateaza EVZ.

PSD merge pe mana lui Iliescu in cazul Nastase. Daca liderul PSD, Victor Ponta, pare hotarat sa nu-l sprijine pe Adrian Nastase in cazul unei condamnari in dosarul "Matusa Tamara", altii, inclusiv Ion Iliescu, vor ca fostul premier sa fie aparat de partid. Fondatorul PSD, Ion Iliescu, spune ca partidul trebuie sa fie solidar cu Adrian Nastase in cazul in care va fi condamnat in dosarul "Matusa Tamara" pe 15 decembrie. Acest proces, ca si celelalte doua in care este judecat, este o "facatura evidenta", crede Iliescu. Mai multi lideri ai PSD contactati de Romania libera sustin acest punct de vedere, chiar daca, potrivit unor surse din partid, Victor Ponta i-ar fi transmis lui Nastase ca nu va "face zid" in jurul lui in cazul unei condamnari. Integral in Romania Libera.

Societatea civila spune NU comasarii alegerilor. "Atat alegerile locale, cat si cele parlamentare trebuie sa se desfasoare defalcat si la termen, la datele previzibile". Aceasta este principala concluzie la care au ajuns cele mai importante organisme civice din Romania. Potrivit unui comunicat de presa semnat Alianta pentru o Romanie Curata "este contrar bunei practici stabilita de Consiliul Europei a se aduce modificari importante legislatiei electorale in mod unilateral si cu mai putin de un an inainte de data acestora". Mai mult, "comasarea ar crea un abuz prin sfidarea regulilor democratiei si ar antrena tot statul in campanie electorala, la sfarsit de an", anunta Puterea.